Težave s PDF priponkami v mailu | |||||
Ugotovil sem, da se pri določenih PDF datotekah - ne vseh - pojavlja problem, da ne Mail.App, ne Outlook 2016 datoteke ne moreta odpreti. Gre za PDF datoteke, ki sem jih ustvaril z LibreOffice pod Linuxom ali Cute PDF Writerjem pod Windowsi 7. Naj dodam, da se je datoteke ustvarjene s tema aplikacijama v preteklosti na Macih dalo odpreti, je pa res, da je bil gor Yosemite oz. Maverick. Mail.App priponko pokaže z ikono, ki izgleda, kot da se datoteka še nalaga, Outlook pa ob odprtju javi, da je datoteka prazna (0 bytes). Če to PDF datoteko shranim na disk (v obeh aplikacijah), je isto - ni je mogoče odpreti. Account, ki ga uporabljam je IMAP account. Na telefonu se datoteka normalno odpre. Malo sem pobrskal po spletu in očitno se težave pojavljajo ob različnih priložnostih: - https://discussions.apple.com/thread/5333598?start=15&tstart=0 - https://discussions.apple.com/thread/6654512?start=0&tstart=0 - https://community.spiceworks.com/topic/156316-pdf-documents-coming-up-blank-with-mac - http://www.mac-forums.com/os-x-operating-system/328678-mac-el-capitan-mail-downloading-attachments.html Kakšna ideja, kako rešiti to zadevo? Sem že precej brskal in poskušal vse postopke, ki so jih svetovali po starih forumskih zapisih, ampak ne najdem pametne rešitve. |
|||||
![]() |
|||||
Jaz sem mel podobne probleme z jpegi, ki so se nekje med potjo po mailu pretvarjali v nizkoresolucijske pngje. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
![]() Ampak na serverju ne more biti problem (ali pač?), ker ostali (ne-Mac) odjemalci zadevo normalno odpirajo. Je pa zadeva precej neugodna oz. nerodna. Obstaja kakšna rešitev, da bi delalo na običajen način? |
|||||
![]() |
|||||
To povezujem z velikimi pdfji, ki rabijo neki časa, da se prenesejo. Lahko pa tudi kaka čudna funkcionalnost v pdfju. Recimo varianta, da se pdf lahko odpira, preden se prenese. Ugibam. Vse delam v Applovem Mailu, ki mi ni všeč. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
Sem mel že parkrat problem z Akrobatom pri printanju. Je napisal, da ne more printat, ker dokument ne vsebuje nobene strani. Sistemski preview je pa dokument normalno odprl in sprintal. So bli pa pdfji narejeni z wordom na winsih. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
Najprej sem mislil, da je problem v Mailu, ampak je bila ista težava v Outlooku. Zato sklepam, da je težava sistemska. |
|||||
![]() |
|||||
Kaj pa, če tak mail s priponko poforvardaš nekam naprej? Pred leti je bil podoben problem, ko se ni pokazala priponka v mailu iz Outlooka. Potem si dal pa forward, in se je priponka (čudežno) pokazala. Aja; lahko je problem tudi v imenu priponke. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
Pa na Linuxu zadeva (ista datoteka) deluje brez težav. |
|||||
![]() |
|||||
Probal sem poslat na gmail (Mail.app - IMAP), normalno odpre. Probal poslati na SIOL (Mail.app - IMAP), zopet normalno odpre. Poslal na corporate MS Exchange (odpru z Outlook-om 2016), tudi normalno odpre. Koliko so pa velike datoteke? _________________ A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.) Macbook M1 pro 14 (2021) Thunderbolt display 27 iPhone 11pro iPad mini retina Apple TV 4th generation |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Jaz sem DL-jav tvoj test file, si ga poslal preko webmaila na gmail account in ga odpru uspešno preko mail.app-a s preview-em. (El capitan 10.11.3) Tudi priližena slika odprte datoteke. ![]() _________________ A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.) Macbook M1 pro 14 (2021) Thunderbolt display 27 iPhone 11pro iPad mini retina Apple TV 4th generation |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Samo ugibam, ker je težko definirati kaj je pri vas narobe. _________________ A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.) Macbook M1 pro 14 (2021) Thunderbolt display 27 iPhone 11pro iPad mini retina Apple TV 4th generation |
|||||
![]() |
|||||
Weird... |
|||||
![]() |
|||||
Daj probaj ponucat kak navaden font. Recimo Arial. Pa še neki. Ko sem odpiral tvoj vzorčni file v AI, je jokal, da mora rastrirat določene elemente. To ponavadi naredi, ko so kake čarovnije v objektu. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
|||||
Me prav zanima, če bo prišel cel skozi. Potem pa še ena stvar. File prileti na naslovnikov mail server. Tam ga lahko ponavadi prestrežeš s kakim webmailom. Če je tudi tam zličkan, potem veš, da je problem pred OSX, če je pa tam OK, pa veš, da je problem na OSX. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |