Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Naj prodam MAC MINI?
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 26.01.2016 14:08:03
Naj prodam MAC MINI?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdavljeni!

Lastim si Mac Minija: i5/2.6GHz/16GB/1TB/Fusion/Iris. Kupljen v začetku Maja 2015, v uporabi pa od Julija 2015. To je moj prvi Mac, tako, da imam veliko problemov glede reševanja težav, ker sem bolj navajen na Windowse.
Uporabljal sem ga večinoma za poker - preko parallelsov in pa navadno brskanje. Največ problemov mi povzroča internetna povezava, ki jo parkrat na dan vrže ven in pri pokru si tega nemorem privoščit. Probleme mi povzroča tudi počasno delovanje Parallelsov - šteka, kot, da bi bil na nekem starem računalniko.

Se da te stvari mogoče odpravit? In pa, koliko bi bil vreden takšen računalnik, če bi se odločil za prodajo?

Hvala in LP
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Lendava
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 26.01.2016 14:18:11
Re: Naj prodam MAC MINI?
WALSH je napisal/a:
Pozdavljeni!

Lastim si Mac Minija: i5/2.6GHz/16GB/1TB/Fusion/Iris. Kupljen v začetku Maja 2015, v uporabi pa od Julija 2015. To je moj prvi Mac, tako, da imam veliko problemov glede reševanja težav, ker sem bolj navajen na Windowse.
Uporabljal sem ga večinoma za poker - preko parallelsov in pa navadno brskanje. Največ problemov mi povzroča internetna povezava, ki jo parkrat na dan vrže ven in pri pokru si tega nemorem privoščit. Probleme mi povzroča tudi počasno delovanje Parallelsov - šteka, kot, da bi bil na nekem starem računalniko.

Se da te stvari mogoče odpravit? In pa, koliko bi bil vreden takšen računalnik, če bi se odločil za prodajo?

Hvala in LP

Zakaj pa si v prvi vrsti kupil Maca, če dotični poker ne deluje na MacOS oz. preko brskalnika?

Hmm ... cena takega BTO računalnika v trgovinah je okoli 1200 EUR (16 GB RAM, Fusion drive). Zdaj, ker je rabljeno bi jaz rekel, da ceno nastaviš na 1/6 manj in pol vidiš, če bo kaj interesov. Če ne, pa počasi še znizaš.

Še eno vprašanje: na internet se povezuješ preko ethernet/mrežnega kabla (LAN) ali pa brezžično (WiFi)?

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 26.01.2016 14:40:47
Hvala za hitri odgovor. Kupil sem ga zato, ker sem igral na poker mreži, kjer lahko imaš več računov, vendar ti istočasno lahko na en IP laufa samo en račun. Ko sem mel še WIN sem uporabljal program Sandboxie, ampak, ker naj bi bil Mac s pomočjo Parallelsov bolša izbira sem kupil Mac Minija po priporočilu prijatelja.

Sej vrjamem, da je nasplošno Mac bolši računalnik, vendar mene te napake spravljajo ob živce Smile za to je tudi krivo moje pomanjkanje znanje glede Mac OSa.

Sem nekaj časa povezoval prek WIFI, ampak je konstanto metalo povezavo ven za par sekund ( kar je dovolj, da te vrže iz vseh poker clientov). Menda je to hiba Mac Minijev - sem probal rešiti ta problem s pomočjo tutorialov na netu - ni pomagalo. Potem sem računalnik priklopil na LAN, ki deluje dosti bolje, ampak še vseeno prekine povezavo vsaj 3x v 8 urah. Angry

Moti me tudi počasno delovanje Parallelsov (imam nameščeno verzijo 10), ki včasih tudi zmrznejo za minuto ali dve.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Lendava
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 26.01.2016 15:00:46
Žal v zvezi s Paralellsi ne morem svetovat, ker ga nikoli nisem uporabljal. Sam si lastim licenco za starejšo verzijo VMWare Fusion in imam nameščen Windows 8.1.

Glede metanja z interneta: kaj pa kakšen drug računalnik (z Windows ali Linux) deluje brezhično priklopljeno na isto omrežje?

Da ni slučajno problem s samim routerjem ali modemom.

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 26.01.2016 15:15:07
A VMWare ti deluje brezhibno?

Imam poleg Maca skos prižgan laptop in deluje normalno. Tudi router-modem so nam pred kratkim menjali pa je problem z diskonektanjem ostal.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 26.01.2016 15:20:45
WALSH je napisal/a:
A VMWare ti deluje brezhibno?

Imam poleg Maca skos prižgan laptop in deluje normalno. Tudi router-modem so nam pred kratkim menjali pa je problem z diskonektanjem ostal.

ne vem zakaj, vendar jaz najbolj sumim glede diskonektanja (prekinotve povezave) za sam pararells. si poizkusil s cim drugim? VM Ware?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 26.01.2016 15:38:41
Laufat virtualni sistem za primarno uporabo je popolna bedarija.
Zdej ti resorse kuri osx potem pa se bugast pol delujoc virtualni OS.. Kr neki. Instaliraj si gor windowse prek bootcampa pa je, ti ni treba nic prodajat maca.
Pa tudi net ti bo verjetno delal bp

Pomoje je virtualni sistem bolj izhod v sili, ko imas recimo v windowsih kaj malega za postorit pa, da ne rebootas skos racunalnika.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 26.01.2016 17:24:26
kercmar je napisal/a:
ne vem zakaj, vendar jaz najbolj sumim glede diskonektanja (prekinotve povezave) za sam pararells. si poizkusil s cim drugim? VM Ware?

Nisem probal nič drugega. Bom pa probal.

hhsk je napisal/a:
virtualni sistem za primarno uporabo je popolna bedarija.
Zdej ti resorse kuri osx potem pa se bugast pol delujoc virtualni OS.. Kr neki. Instaliraj si gor windowse prek bootcampa pa je, ti ni treba nic prodajat maca.
Pa tudi net ti bo verjetno delal bp

Pomoje je virtualni sistem bolj izhod v sili, ko imas recimo v windowsih kaj malega za postorit pa, da ne rebootas skos racunalnika.

A če to naredim, bodo win laufali veliko bolše - hitrejše, kot sedaj prek Parallels? Hvala za to, če bo to delovalo, kot govoriš bi bil res nesmisel prodati maca!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 26.01.2016 17:51:28
Ja, zdaj je delal s pol moči. Very Happy Naloži win kot primarni sistem in bo delalo kot mora.

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 26.01.2016 18:31:49
WALSH je napisal/a:
A če to naredim, bodo win laufali veliko bolše - hitrejše, kot sedaj prek Parallels? Hvala za to, če bo to delovalo, kot govoriš bi bil res nesmisel prodati maca!

ja seveda. ti zdej laufaš operacijski sistem v operacijskem sistemu.. že sliši se nesmiselno ane..
tukile so taki hitri koraki kako do windowsov.. ampak je priročnik napisan za original windowse.
https://support.apple.com/en-us/HT201468
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 26.01.2016 18:41:39
Najlepša hvala vsem za pomoč (še posebej hvala tbi hhsk) Smile ! Jutri bom vrjetno naložil win preko Boot campa in potem poročam kako in kaj! lp
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Škofja Loka
Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 26.01.2016 18:55:13
preden nalagaš prek bootcampa preizkusi še v Parallels nastaviti več jedr in več rama za virtualko. ker ko si nalagal Parallelse in windowse te je vprašalo za kakšno uporabo boš imel. Ko sem sam imel parallelse vem, da sem se s tem poigral in sem našel optimalno kombinacijo za normalno delovanje.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 26.01.2016 18:55:37
ni problema. z veseljem, samo, da rešiš svojo težavo Idea
če pa nimaš original windowsov, potem, pa zaženi disk utility v mac sistemu, klikni na + in naredi fat32 particijo, vtakni notri cd/dvd/usb od windowsov, ponovno zaženi pc in pri zagonu drži tipko option (alt), izberi windows in to je to, potem so postopki, taki kot pri običajni inštalaciji windowsov.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 27.01.2016 13:15:00
excalibur je napisal/a:
preden nalagaš prek bootcampa preizkusi še v Parallels nastaviti več jedr in več rama za virtualko. ker ko si nalagal Parallelse in windowse te je vprašalo za kakšno uporabo boš imel. Ko sem sam imel parallelse vem, da sem se s tem poigral in sem našel optimalno kombinacijo za normalno delovanje.

Sem probal več teh nastavitev, ki sem jih gledal na neto pa nič ne deluje. Edino, ko se je Mac software posodobil so bile neke vidne izbolšave, vendar me še vseeno motijo stvari.

hhsk, hvala!

Katero verzijo WIN bi pa naložo gor?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 27.01.2016 13:20:00
WALSH je napisal/a:

Katero verzijo WIN bi pa naložo gor?

jaz osebno win 7.
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 27.01.2016 13:24:30
Pri parallels lahko tud probaš inštalirat Parallels tools - ker brez tega so po mojem mnenju neuporabni windowsi.

http://kb.parallels.com/en/115835
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 28.01.2016 14:35:21
Še vedno nimam win7 na računalniko, ker imam vse probleme, kar jih ima folk z Boot campom Smile Od tega, da napiše, da nemorem naložit win7 na določeno particijo, do tega, da mi je nehala delovati tipkovnica + miška, pri zagonu inštalacije - jih ma veliko iste probleme.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 28.01.2016 14:45:26
Ja v disk utility v macu moras nujno izbrati fat32, potem pa pri instalaciji windowsev, pobrisat obstojeco particijo na katero misls nalozit win, in jo ponovno kreirat ter formatirat.

Z disk utility v mac os lahko tudi dinamicno resizas mac particijo, ce ti trenutna zavzema prevec prostora.

Za misko pa tipkovnico pa nimam pojma, zične izvedenke delajo bp. Idea
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 28.01.2016 20:06:11
hhsk je napisal/a:
Ja v disk utility v macu moras nujno izbrati fat32, potem pa pri instalaciji windowsev, pobrisat obstojeco particijo na katero misls nalozit win, in jo ponovno kreirat ter formatirat.

Z disk utility v mac os lahko tudi dinamicno resizas mac particijo, ce ti trenutna zavzema prevec prostora.

Za misko pa tipkovnico pa nimam pojma, zične izvedenke delajo bp. Idea

Sem probal tudi to, vendar mi potem ni delala miška pa tipkovnica. Sem pa našel potem rešitev. Vse sem delal z bootcamp-om.

Evo, če bo kdo mel iste probleme je to rešitev:

je napisal/a:
First erase any history of trying to install windows.....that means use boot camp or disk utility to delete any windows partitions that you may have created.

Now restart your laptop

from here on:

1)download a windows 7 iso from here:

http://answers.microsoft.com/en-us/...i-have-a/7d964b05-2be9-4800-bc7f-3ca30356fc3d

(This is a legit copy of ultimate from the Microsoft website)

2) start bootcamp and when it asks you what you want to do, check the first two options (create windows 7 install disk and download support media)

let it work...once it is done then quit bootcamp COMPLETELY.

3) start bootcamp again and this time select install support media to the same usb drive

let it work and then quit bootcamp COMPLETELY.

4) start bootcamp and this time select install windows 7. bootcamp will automatically restart your computer into windows setup. From there continue on like normal.

you have to let bootcamp restart your computer (you can't close bootcamp and then restart from the menu yourself...you must let bootcamp do the restart)

your usb drive shouldn't come out of your computer during any of these steps.

I've tested and this works for me.

Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 23.06.2016 13:34:55
Pozdravljeni!
Ker uporabljam na MAC MINI računalniko samo Windowse preko BootCampa, se mi zdi nesmiselno, da sploh še imam Apple računalnik. Zato sem se odločil, da kupim drug računilnik in da Mac minija prodam.

Prosim, če mi lahko kdo svetuje kakšna bi bila primerna cena za ta računalnik:
i5/2.6GHz/16GB/1TB/Fusion/Iris. Kupljen v začetku Maja 2015, v uporabi pa od Julija 2015.

Hvala!
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani