mbp USB problemi
|
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 13.12.2015 00:32:31 mbp USB problemi |
|
Ok situacija je taka, da mi v "normalnih" pogojih delata oba USB-ja tako leti, kot desni.
Ko priklopim pa na oba lightning-a nekaj, pa mi levi USB prekinja povezavo. Recimo priklopim gor monitor + disk ali monitor + mrežno, mi začne miška štekat in skakat, tako da je neuporabna. Prav tako, če priklopim tja gor rcimo ipad ali iphone, zadeva zgublja povzavo in ne morem nič delat. Hec je v tem, da mi desni USB vedno dela normalno.
Sedaj ali bi tu lahko bil problem motenj na kablih, ker so preveč skupaj ali pa dejansko USB "crkne", ko imam oba lightninga priklopljena?
Še komu kaj podobnega delalo? Mal mi je smotan nosit kompjuter na servis, ker ga rabim ampak downside je, da ima samo 2 USB-ja in v veliko primerih eden postane neuporaben, tako da moram potem izklopit miško in uporabljat samo touch-pad. 
_________________ MacBook Pro M1 Max 64GB, 2TB 14.5
iPhone 15 Pro Max 256GB 17.5
iPad Pro gen3 256GB 17.4.1
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 13.12.2015 01:20:08 Re: mbp USB problemi |
|
jah jaz sem na svojem mbp ugotovil eno stvar..
da, brez problema so lahko motnje.
ko sem uporabljal samo wall plug na polnilcu od macbooka, ki seveda nima ozemljitve... long story short: miška mi je srala v 3 krasne, šum na audio portu, ki se je prek usb močno prenašal tudi na iphone, pa seveda statika na ohišju laptopa, kdaj celo tako zelo močna, da sem se že spraševal če sem blesav al mene to res trese..
lahko, da tebi kje kak priključek povzroča motnje.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 13.12.2015 08:48:41 Re: mbp USB problemi |
|
Ja lahko da ni dovolj energije iz mbp, da bi ti to vse poganjal.
Glede tresenja, na mbp13 2009 , nisem imel teh tezav. Ko sem zamenjal za mbp15 2011 pa ohisje trese ce imam ta kratki polnilec (dreveni ce s prsti potegnem prek ohisja). Mislim da ce dvignem noge iz tal, potem je manj ali nic (vrjetno ozemljitev).
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 13.12.2015 09:02:37 Re: mbp USB problemi |
|
Preizkusi s USB hub-om, kateri ima lastno napajanje(ne preko usb)
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 13.12.2015 09:23:20 Re: mbp USB problemi |
|
hhsk je napisal/a: | jah jaz sem na svojem mbp ugotovil eno stvar..
da, brez problema so lahko motnje.
ko sem uporabljal samo wall plug na polnilcu od macbooka, ki seveda nima ozemljitve... long story short: miška mi je srala v 3 krasne, šum na audio portu, ki se je prek usb močno prenašal tudi na iphone, pa seveda statika na ohišju laptopa, kdaj celo tako zelo močna, da sem se že spraševal če sem blesav al mene to res trese..
lahko, da tebi kje kak priključek povzroča motnje. |
That!
Tudi mene v službi trese, samo da grem za minutko stran od računalnika in naredim 5 korakov, pridem nazaj me strese štrom da kar u luft skočim. Doma me pa tak "masira" prenosnik, greš z roko po ohišju pa tak smešn občutek.
Zdaj bral sem včeraj zvečer na apple forumu, da je problem v tistem travel priključku in da je treba uporabljati tisti dodatni kabel, ki je ozemljen. In res glej ga zlomka, računalnik me ne masira več, glede USB-jev moram pa še probat.
Drugač moten v zvoku še nisem imel, edino miška mi je crkovala ali pa ipad priklopljen gor.
P.S.: ja lahko 100% potrdim, da travel priključek ni ozemljen, un dodatni kabel pa ima v utoru notri kovinsko in se potem preko tistega "gumba" očitno prenaša ozemljitev... čudno mi je, da Apple da kaj takega ven, ker če tak gledamo, je lahko neozemljen računalnik tudi pošteno nevaren.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 13.12.2015 10:11:33 Re: mbp USB problemi |
|
Nummy je napisal/a: | That!
Tudi mene v službi trese, samo da grem za minutko stran od računalnika in naredim 5 korakov, pridem nazaj me strese štrom da kar u luft skočim. Doma me pa tak "masira" prenosnik, greš z roko po ohišju pa tak smešn občutek.
Zdaj bral sem včeraj zvečer na apple forumu, da je problem v tistem travel priključku in da je treba uporabljati tisti dodatni kabel, ki je ozemljen. In res glej ga zlomka, računalnik me ne masira več, glede USB-jev moram pa še probat.
Drugač moten v zvoku še nisem imel, edino miška mi je crkovala ali pa ipad priklopljen gor.
P.S.: ja lahko 100% potrdim, da travel priključek ni ozemljen, un dodatni kabel pa ima v utoru notri kovinsko in se potem preko tistega "gumba" očitno prenaša ozemljitev... čudno mi je, da Apple da kaj takega ven, ker če tak gledamo, je lahko neozemljen računalnik tudi pošteno nevaren. |
Ja pri zvoku verjetno nisi slisal ker nimas kitare priklopljene na mbp in iphone
Sam mam sicer kitajski ta travel plug, jaz sem mu gori reku wall plug, ki nima ozemljitve, sem mislu da jo je apple v svojega vgradil, samo ocitno da ne salabajzeri eni..
aja pa še posledično ker te "masira" je tudi korozija po robovih ohišja toliko večja.. jaz sem svoje robove že 1x pobrusu, iz več razlogov. samo sem imel kar močno jamičasto korozijo po robovih mbp ja.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 13.12.2015 11:33:11 Re: mbp USB problemi |
|
hhsk je napisal/a: | Ja pri zvoku verjetno nisi slisal ker nimas kitare priklopljene na mbp in iphone
Sam mam sicer kitajski ta travel plug, jaz sem mu gori reku wall plug, ki nima ozemljitve, sem mislu da jo je apple v svojega vgradil, samo ocitno da ne salabajzeri eni..
aja pa še posledično ker te "masira" je tudi korozija po robovih ohišja toliko večja.. jaz sem svoje robove že 1x pobrusu, iz več razlogov. samo sem imel kar močno jamičasto korozijo po robovih mbp ja. |
A ti maš priklopljeno el. kitaro na maca?
Now now, this got me intrigued. Sicer off-topic, ampak ne bi odpiral nove in vprašam kar tule: že nekaj časa nazaj sem se učil igranja akustične, pa sem potem obupal zaradi poškodbe prsta na levi roki (mezinec je praktično neuporaben in določenih akordov preprosto ne morem prijet), pa sem potem prešaltal na levo roko (presenetljivo brez večjih problemov). Potem sem obupal, ker se je kolega, ki me je učil odselu bolj stran in pač ni več tolk časa hodit naokol, plus akustična kitara me je precej hitro utrudila, ker so tiste jeklene strune precej trde.
Sedaj pa že nekaj časa razmišljam o nakupu električne, take ene pocen za učenje, sam nisem 100%, ali obstaja kak software zaučenje, kjer priklopiš kitaro na računalnik in potem detektira kaj in kako igraš in te vmes popravlja? Garage band je sedaj nekaj plačljiv in mi ni bilo da bi plačeval, samo da bi videl ali te funkcije ima ali ne. Za priklop sem sicer našel tole:
http://www.apogeedigital.com/products/jam-96k, kar je fajn, da se priklopi na USB.
Drugo vprašanje pa je, ali je električna tudi tako "trda" kot akustična? Sorry, dejansko še nisem v rokah držal prave električne kitare, do sedaj samo akustične pa tiste akustične s priklopom.
Pa če poznaš kako bolj "đabe" el. kitaro za levičarje primerno za učenje?
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 13.12.2015 11:53:27 Re: mbp USB problemi |
|
Nummy je napisal/a: | A ti maš priklopljeno el. kitaro na maca?
Now now, this got me intrigued. Sicer off-topic, ampak ne bi odpiral nove in vprašam kar tule: že nekaj časa nazaj sem se učil igranja akustične, pa sem potem obupal zaradi poškodbe prsta na levi roki (mezinec je praktično neuporaben in določenih akordov preprosto ne morem prijet), pa sem potem prešaltal na levo roko (presenetljivo brez večjih problemov). Potem sem obupal, ker se je kolega, ki me je učil odselu bolj stran in pač ni več tolk časa hodit naokol, plus akustična kitara me je precej hitro utrudila, ker so tiste jeklene strune precej trde.
Sedaj pa že nekaj časa razmišljam o nakupu električne, take ene pocen za učenje, sam nisem 100%, ali obstaja kak software zaučenje, kjer priklopiš kitaro na računalnik in potem detektira kaj in kako igraš in te vmes popravlja? Garage band je sedaj nekaj plačljiv in mi ni bilo da bi plačeval, samo da bi videl ali te funkcije ima ali ne. Za priklop sem sicer našel tole:
http://www.apogeedigital.com/products/jam-96k, kar je fajn, da se priklopi na USB.
Drugo vprašanje pa je, ali je električna tudi tako "trda" kot akustična? Sorry, dejansko še nisem v rokah držal prave električne kitare, do sedaj samo akustične pa tiste akustične s priklopom.
Pa če poznaš kako bolj "đabe" el. kitaro za levičarje primerno za učenje? |
aha mam ja, sicer na maca bolj po redko na iphone-u pa kr redno. to jaz tudi dostikrat ponavljam pri prerekanju mac vs pc vs android.. ker je osx/ios pač edini, ki je men poznan OS, ki zmore emulirat kitaro brez latency-a.
evo lihkar sem odjamu en jutranji sešn
jaz sem si sicer naredu homemade priključek, ampak sem lih razmišljal da bi kupil takega digitalnega, ki si ga prilepu v linku, priznam bi ga mel, ker ljudje na netu pravijo, da se približa studijski kvaliteti... ampak se bom za začetek kr odloču za enega cenejšega, ki ga ima kolega in je še kr ok. ni to studijska kvaliteta ampak, za domače preigravanje čist ok.. kolega ima pa v planu nabavit cel stomp s 4 pedalkami, ki pride pa cca 300eu, samo ga je težje v sloveniji dobit.. treba še mal prebrskat po netu..
moja homemade 5eu čirula čarula, ki ima rahlo preveč šuma
kar se tiče pa kitar.. jah najbolj nežne, za deviške prstke so seveda najlonske strune na klasični kitari.. potem je pa seveda tudi odvisno kakšno trdoto strun si boš nabavu.. nekateri majo rajši trše, ampak za začetnike jaz mislim da je bolje da so mehkejše.. ja električna je tudi trda, seveda je odvisno od trdote strun, ampak močno žuli v prste dokler ne nagroovaš otišancev.
kar se tiče pa poceni kitar.. ne kupuj jih v hoferju, kupi vsaj v glasbeni trgovini, za cca 300eu +. oz. kaj rabljenega. ker poceni inštrumeni niso vredni niti, da stojijo doma v omari. res kvaliteta teh inštrumentov je tako zelo na podnu, da je to obup. pri kitari je pomembno, da na vsaki prečki na vsaki struni, zveni pravi ton, kar je pri poceni zadevah nikad viđeno.
ja obstajajo neke aplikacije, mislim, da ima te lessonse notri tudi garageband, samo nisem kej dosti uporabljal. jaz za učenje uporabljam jutub in enostavno dril, drk?j do onemoglosti 
|
 |