|
Nakup Mac-a
|
Jablanator
| Pridružen/a: 04.02.2006 |
| Prispevkov: 147 |
|
|
 |
|
Prispevek: #2021 Objavljeno 11.09.2015 06:23:01 Re: Nakup Mac-a |
|
Vprašanje, prosim; kupujem rač.za srednjo šolo - fax. Zanima me predvsem velikost zaslona pri mbpro retina, ali je 13 ka premajhna, ker 15 je res predraga, ima kdo mogoče dodaten monitor s 13ko ali je bolje vzeti iMac 21 in se odreči prenosljivosti? Kaj vi uporabljate in kako ste zadovoljni za normalno rabo, predvsem office...
|
 |
Stevie Jabuk
| Pridružen/a: 15.06.2010 |
| Prispevkov: 454 |
|
|
 |
|
Prispevek: #2022 Objavljeno 11.09.2015 07:54:11 Re: Nakup Mac-a |
|
| matjazp2 je napisal/a: | | Vprašanje, prosim; kupujem rač.za srednjo šolo - fax. Zanima me predvsem velikost zaslona pri mbpro retina, ali je 13 ka premajhna, ker 15 je res predraga, ima kdo mogoče dodaten monitor s 13ko ali je bolje vzeti iMac 21 in se odreči prenosljivosti? Kaj vi uporabljate in kako ste zadovoljni za normalno rabo, predvsem office... |
Jaz sicer nimam mbpro ampak air velikosti 13" in mi je čist OK. Ker občasno rišem varnostne načrte imam doma še dodatni 23" monitor, tipkovnico in miško, tako da po potrebi air-a priklopim na dodatni monitor. Drugače pa ga redno uporabljam tudi na faxu in mi ni nič premajhen. Vsekakor bo tudi moj naslednji mac velikosti 13, ker je v kombinaciji z dodatnim monitorjem po mojem mnenju top izbira - imaš majhen prenosnik za okoli, ki je še zmeraj uporaben (11-ka se mi zdi res premajhna), doma pa imaš 21-24" monitor, ki je dosti večji kakor če bi imel samo 15" mac-a.
Aja za informacijo, pred mbair sem imel iMac 21, ki sem ga zamenjal za air in mi res ni žal.
lp
|
 |
Jablanator
| Pridružen/a: 04.02.2006 |
| Prispevkov: 147 |
|
|
 |
|
Prispevek: #2023 Objavljeno 11.09.2015 08:26:42 Re: Nakup Mac-a |
|
Super info, hvala.
|
 |
Jabuček
| Pridružen/a: 14.11.2007 |
| Prispevkov: 48 |
| Kraj: Pivka |
|
 |
|
Prispevek: #2024 Objavljeno 11.09.2015 13:15:47 Re: Nakup Mac-a |
|
Tudi jaz sem kupil MBPro 13" Retina, in je fantastičen. Ni premajhen, res ne. Sem se v prvem dnevu navadil velikosti, naštimal scaling ekrana na največjo resolucijo (1680x1050 al kaj je že  ) in po nekaj tednih se ti zdi vsak 15" laptop ogromen. Kar se tiče računalnika za šolo/fakulteto, je definitivno bolje vzeti 13", ker je lahek in res prenosljiv. Po potrebi pa ga doma priklopiš na dodatni monitor, je MBPro zadosti sposoben, da bo peljal vse stvari tudi na npr. 27" monitorju. Jaz sem prezadovoljen z novim MBPro 13" Retina early 2015 in mi ni žal, da sem ga vzel v ravno tej velikosti.
Upam, da ti kaj pomagam 
_________________ MacBook Pro Retina 13" Early 2015
MacBook Pro Retina 15" Mid 2018
iPhone 7
---------------------------------------------
2007 by JabQ. All rights reserved.
|
 |
Jabček
| Pridružen/a: 27.11.2012 |
| Prispevkov: 15 |
|
|
 |
|
Prispevek: #2025 Objavljeno 21.09.2015 17:42:07 Re: Nakup Mac-a |
|
Pozdravljeni,
Včeraj sem na bolhi zasledil na bolhi oglas za macbook z zelo sumljivo ceno, prodajalcu sem napisal mail da se za izdelek zanimam in mi je odpisal sledeče:
Pozdravljeni,
Zahvaljujemo se vam za vaše zanimanje za izdelke.
Tukaj je nekaj več informacij o mojih izdelkih, ki jih ponujam:
- Vsi izdelek so popolnoma novi, 100% originali od Apple, v zaprtih škatlah, z vsemi izvirnimi standardnimi dodatki, ki so tudi vključeni, Evropski model, Slov. tipkovnico, Retina display.
- Model procesorja: Quad-Core i7, 2,5 / 16 GB RAM, Kapaciteta trdega diska: 512 GB SSD, intel iris pro graphics, MAC OS X.
- 2 leti "Apple Care" mednarodna garancija. To pomeni, da boste prejeli potrdilo za vsak izdelek, ki ga boste kupili. Cena je nižja kot običajno, zagotavljam vam ugodno cenovno ponudbo v tem obdobju.
- Izdelke pošiljam na vaš naslov preko: DHL, FedEx, UPS. Izdelke pošiljam iz moje trgovine v Nemčiji.
Končna cena je 1000 €, vključno z DDV in stroškov poštnine (brezplačna dostava).
Uporabljam samo Amazon storitev. S tem sistemom, boste imeli 14 dni časa za testiranje in preverjanje izdelek.
Čas dobave je 2 dni, prejmete številko za sledenje poslanemu paketu. Nudim tudi brezplačno dostavo.
Če želite več informacij, se obrnite name.
Lp,
Anna Gersten
Global Trading GmbH
Zdaj pa me zanima koliko je to varno naročiti ?
_________________ lp
|
 |
Jabuk Staff
| Pridružen/a: 26.08.2009 |
| Prispevkov: 14591 |
| Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #2026 Objavljeno 21.09.2015 19:12:49 Re: Nakup Mac-a |
|
Ni varno..
|
 |
Stevie Jobs
| Pridružen/a: 25.08.2008 |
| Prispevkov: 1640 |
|
|
 |
|
Prispevek: #2027 Objavljeno 01.10.2015 12:56:23 Re: Nakup Mac-a |
|
Glede na to, da je bil meseca maja 2015 nazadnje bil upgrejdan MBP Retina 15, lahko nove modele pričakujemo že letos, ali šele v 2016, kaj menite...?
|
 |
Stevie Wozniak
| Pridružen/a: 06.04.2014 |
| Prispevkov: 1426 |
|
|
 |
|
Prispevek: #2028 Objavljeno 01.10.2015 14:58:37 Re: Nakup Mac-a |
|
Jaz bi rekel, da naslednje leto...
_________________ MacBook Pro M1 Max 64GB, 2TB 14.5
iPhone 15 Pro Max 256GB 17.5
iPad Pro gen3 256GB 17.4.1
|
 |
Jabuček
| Pridružen/a: 03.11.2013 |
| Prispevkov: 60 |
|
|
 |
|
Prispevek: #2029 Objavljeno 11.10.2015 10:53:44 Re: Nakup Mac-a |
|
V roku enega meseca se bom aktivno lotil iOS programiranja in sem nekako prišel do zaključka, da bo potrebna Mac mašina. Sicer mi je malo škoda, ker imam dober prenosnik in desktop pc, vendar se mi nekako ne da igrati z Hackintoshom in virtualci. Mac bi uporabljal izključno za razvoj in me zanima predvsem ali bi bil Mac mini sposoben delo opravljati tekoče in hitro. Gledam pa tale model:
https://www.mimovrste.com/racunalniki-in-strezniki/apple-mac-mini-dc-i5-26ghz8gb1tb?v=759157
Sedaj pa imam nekaj vprašanj, ker sem v Apple svetu malo zgubljen.
1.)Ali bi mi v trgovini/servisu kjer bi kupil zadevo (epl, istyle) lahko že ob nakupu zamenjali disk z mojim 256GB SSD-jem? (sem pripravljen plačati stroške "storitve").
2.)Sicer sem že sam pogooglal in naj bi bil moj monitor kompatibilen za uporabo z maci, vendar raje 2x preverim še tukaj. Gre se za monitor Dell U2715H. Bo Mac kompatibilen z vsemi monitorji, ki imajo ustrezne vhode?
3.)Nisem še nikoli aktivno uporabljal Mac-a in me zanima ali bo 8GB ram-a dovolj za multitasking (cca 10-20 zavihkov na chromu/safari...) ter razvojno orodje. Na Windowsu mi je bilo namreč 8GB premalo za Android studio + veliko zavihkov, ampak se zavedam da so platforme drugačne in bi mogoče na Mac-u bilo to čisto zadosti.
|
 |
Stevie Wozniak
| Pridružen/a: 23.03.2012 |
| Prispevkov: 1294 |
|
 |
|
Prispevek: #2030 Objavljeno 11.10.2015 11:37:21 Re: Nakup Mac-a |
|
| markic22 je napisal/a: | | 3.)Nisem še nikoli aktivno uporabljal Mac-a in me zanima ali bo 8GB ram-a dovolj za multitasking (cca 10-20 zavihkov na chromu/safari...) ter razvojno orodje. Na Windowsu mi je bilo namreč 8GB premalo za Android studio + veliko zavihkov, ampak se zavedam da so platforme drugačne in bi mogoče na Mac-u bilo to čisto zadosti. |
Težko ti odgovorim neposredno, lahko pa samo povem, da imam na iMacu i7 3.4 Ghz nameščenih 32GB rama in mi je ob parallelsih z Win 10 ravno prav udobno, da se lahko grem brez težav kakšen video editing, pa vendar vidim, da bi bilo recimo 16 GB rama skoraj premalo  Toliko mi ga namreč konstantno "kuri", če imam samo prižgane klasične programe, kot je Outlook, Firefox s kakšnimi 10 zavihki, iTunes itd. 
_________________ Apple Watch Series 10 GPS 46mm Jet Black Aluminium with Black Sport Band
iPad Pro M2 11" Wi-Fi 256GB Space Grey (4th gen.) + Apple Pencil (2nd gen.)
Apple TV 4K HDR 64GB (2. gen., 2021)
AirPods Max Space Gray + Silicone Case (Black)
iPhone XS Max 256GB Space Grey + Apple Leather Case (Black)
iMac 27 5K i7 4.2GHz Kaby Lake, 6TB Fusion Drive, 64GB RAM DDR4, 8GB Radeon Pro 580, mid 2017
|
 |
Stevie Jabuk
| Pridružen/a: 25.08.2007 |
| Prispevkov: 810 |
|
|
 |
|
Prispevek: #2031 Objavljeno 11.10.2015 11:55:02 Re: Nakup Mac-a |
|
| iPaddy je napisal/a: | Težko ti odgovorim neposredno, lahko pa samo povem, da imam na iMacu i7 3.4 Ghz nameščenih 32GB rama in mi je ob parallelsih z Win 10 ravno prav udobno, da se lahko grem brez težav kakšen video editing, pa vendar vidim, da bi bilo recimo 16 GB rama skoraj premalo Toliko mi ga namreč konstantno "kuri", če imam samo prižgane klasične programe, kot je Outlook, Firefox s kakšnimi 10 zavihki, iTunes itd.  |
tudi, če bi imel 64GB rama, bi OSX "kuril" vsega, ker je sam sistem zasnovan tako, da izkoristi vse resource. 
|
 |
Stevie Wozniak
| Pridružen/a: 23.03.2012 |
| Prispevkov: 1294 |
|
 |
|
Prispevek: #2032 Objavljeno 11.10.2015 12:07:11 Re: Nakup Mac-a |
|
| kenz76 je napisal/a: | tudi, če bi imel 64GB rama, bi OSX "kuril" vsega, ker je sam sistem zasnovan tako, da izkoristi vse resource.  |
Meni je uporabnik Nummy enkrat poslal glede RAMa naslednje sporočilo:
Prioriteta stvari v RAM-u gre nekako takole:
Sistemski RAM > VRAM > application RAM > VRAM cache > cache
Torej tisti z večjo prioriteto ima prednost pred ostalimi stvarmi in mu sistem dodeli RAM prednostno pred ostalimi. Sedaj če imaš RAM-a bolj malo in recimo par aplikacij hoče več RAM-a in ga pač ni na voljo več, potem ima sistem na voljo dve možnosti: skompresirati trenutne podatke, ki jih ne rabiš najbolj nujno v RAM-u in tako sprostiti nekaj prostora ali pa preprosto neuporabljeno vsebino prepisati na disk in tako sprostiti RAM za aplikacije. Tadruga varianta z diskom je pošteno počasna in se jo čimbolj izogibaj - beri: kupi več RAM-a, ker ko ti začne enkrat računalnik mleti po disku se to ne neha in ti bo upočasnilo celoten sistem da boš skor znoru zraven.
Drugače če ti piše, da imaš recimo samo še ene 2 GB RAM-a na voljo, se ne sekiraj. Sekiraj se potem, ko boš imel kompresirane stvari v RAM-u ali pa imaš tam "activity monitor" in na memory tab imaš potem memory pressure. Če imaš tam rdeče pomeni da imaš premalo RAM-a in boš moral razmišljati o nakupu več, če lahko sploh daš v mašino več not. Če imaš zeleno se NE sekiraj sploh. Sistem bo sam poskrbel za vse. Glej, apple razvija OS X že več kot 20 let in v teh letih so naredili mnogo optimizacij glede RAM-a in porabe le tega. 
_________________ Apple Watch Series 10 GPS 46mm Jet Black Aluminium with Black Sport Band
iPad Pro M2 11" Wi-Fi 256GB Space Grey (4th gen.) + Apple Pencil (2nd gen.)
Apple TV 4K HDR 64GB (2. gen., 2021)
AirPods Max Space Gray + Silicone Case (Black)
iPhone XS Max 256GB Space Grey + Apple Leather Case (Black)
iMac 27 5K i7 4.2GHz Kaby Lake, 6TB Fusion Drive, 64GB RAM DDR4, 8GB Radeon Pro 580, mid 2017
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #2033 Objavljeno 11.10.2015 13:47:13 Re: Nakup Mac-a |
|
| markic22 je napisal/a: | V roku enega meseca se bom aktivno lotil iOS programiranja in sem nekako prišel do zaključka, da bo potrebna Mac mašina. Sicer mi je malo škoda, ker imam dober prenosnik in desktop pc, vendar se mi nekako ne da igrati z Hackintoshom in virtualci. Mac bi uporabljal izključno za razvoj in me zanima predvsem ali bi bil Mac mini sposoben delo opravljati tekoče in hitro. Gledam pa tale model:
https://www.mimovrste.com/racunalniki-in-strezniki/apple-mac-mini-dc-i5-26ghz8gb1tb?v=759157
Sedaj pa imam nekaj vprašanj, ker sem v Apple svetu malo zgubljen.
1.)Ali bi mi v trgovini/servisu kjer bi kupil zadevo (epl, istyle) lahko že ob nakupu zamenjali disk z mojim 256GB SSD-jem? (sem pripravljen plačati stroške "storitve").
2.)Sicer sem že sam pogooglal in naj bi bil moj monitor kompatibilen za uporabo z maci, vendar raje 2x preverim še tukaj. Gre se za monitor Dell U2715H. Bo Mac kompatibilen z vsemi monitorji, ki imajo ustrezne vhode?
3.)Nisem še nikoli aktivno uporabljal Mac-a in me zanima ali bo 8GB ram-a dovolj za multitasking (cca 10-20 zavihkov na chromu/safari...) ter razvojno orodje. Na Windowsu mi je bilo namreč 8GB premalo za Android studio + veliko zavihkov, ampak se zavedam da so platforme drugačne in bi mogoče na Mac-u bilo to čisto zadosti. |
1.) Vprašaj v posamezni trgovini, nekateri gredo kupcem precej na roko. Jaz sem recimo z i-Store trenutno precej zadovoljen, se pa glede vseh stvari večinoma kar direktno zmenim z direktorjem preko mail-a, tako da nimam večjih pritožb. Tudi servis so mi naredili v enem dnevu, ko je bilo potrebno nekaj spucati ventilator, ko je nekaj ropotal. Vse se da zmeniti. Drugače pa kolikor vem, ima lahko mac mini notri 2 2,5" diska, tako da SSD samo vgradijo in imaš potem "tapočasni" disk lahko za storage ali pa celo narediš fusiondrive potem (več vodičev najdeš na internetu). Fusiondrive = SSD in HDD delata skupaj in sta na zunaj uporabniku vidna kot 1 disk, poglej na apple-ovo stran ali pa vprašaj dodatno strica google-a. Sam ne vem čist točno kak deluje v podrobnostih, ker nisem nikoli fural tega, imam trenutno samo SSD interni disk.
2.) Monitor bo OK, lahko priklopiš preko HDMI ali DP kabla, sam priporočam bolj DP (thunderbolt), ampak odloči se na koncu sam. Na oboje bi ti moralo 100% delovati.
3.) Če ti je v windowsih 8GB premalo, ti zna biti tudi tu premalo. Sicer pa je vedno bolje imeti več RAM-a, kot premalo, še posebi če nimaš zadaj kakega ultra hitrega SSD-ja, ki bi "omilil" pomanjkanje RAM-a. Če je možno in ti denarnica dopušča, vzemi 16GB model. Sedaj da se kolikor vem za minija tudi dokupiti RAM, samo upoštevaj to, da ne moreš iti kar v trgovino in kupiti en XY RAM, ga vtakniti notri in pričakovati da bo deloval. Nope ne gre tako pri macih. Tu je treba paziti, da se ujemajo tudi drugi parametri, kot recimo frekvenca, določene zakasnitve,...
Sam imam na mojem rMBP 15" 16GB RAM-a in tudi precej kucam kode na njemu in še nisem prišel do kompresije podatkov v RAM-u ali da bi sistem začel uporabljati swap, mi pa kuri tam nekje 10-15GB in dela super hitro 
|
 |
Stevie Wozniak
| Pridružen/a: 10.04.2009 |
| Prispevkov: 1463 |
|
|
 |
|
Prispevek: #2034 Objavljeno 11.10.2015 14:00:25 Re: Nakup Mac-a |
|
| Nummy je napisal/a: | | Sedaj da se kolikor vem za minija tudi dokupiti RAM, |
Na novih mac minijih je ram soldered.
_________________ Sent from my iPod shuffle
|
 |
Jabuček
| Pridružen/a: 03.11.2013 |
| Prispevkov: 60 |
|
|
 |
|
Prispevek: #2035 Objavljeno 11.10.2015 14:07:12 Re: Nakup Mac-a |
|
Ok, hvala za odgovore fantje. Bom se drugo še pri prodajalnah pozanimal. Edin zaradi ramov sem še neodločen, glede na to da (vsaj pri nas) ni možnosti vzeti 16 GB verzijo.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #2036 Objavljeno 11.10.2015 18:57:59 Re: Nakup Mac-a |
|
| markic22 je napisal/a: | | Ok, hvala za odgovore fantje. Bom se drugo še pri prodajalnah pozanimal. Edin zaradi ramov sem še neodločen, glede na to da (vsaj pri nas) ni možnosti vzeti 16 GB verzijo. |
Kako ni možno vzeti 16GB?
CTO model je to = custom to order, torej naročiš in potem čakaš kot kužek doma. Jaz sm mojega mac pro-ja čakal skoraj 3 mesece vse skup 
|
 |
Jablanator
| Pridružen/a: 04.05.2014 |
| Prispevkov: 114 |
| Kraj: Slov.Bistrica |
|
 |
|
Prispevek: #2037 Objavljeno 19.10.2015 17:53:16 Re: Nakup Mac-a |
|
Kupil si bom MacBook Air 13" (v petek v BB Apple Shopu za 899€)
https://www.bigbang.si/prenosni-racunalniki/macbook-air-13-i5-164gb-apple-128gbhd6000-575026 , pa me zanima če je računalnik dovolj velik (edini računalnik) in kako je z OSX, ker se mi je čudno zdelo, ko na predstavni ploščici zraven piše  NE, in mi tega prodajalec ni znal razložiti  .
In še nekaj: če kupim Microsoft Office ( za 69$) na leto, mi potem vse datoteke prikaže tudi na windowsu (shranjeval bom vse na zunanji trdi disk(1TB), ker imam do zdaj slabe izkušnje shranjevanja datotek na notranji trdi disk).
Hvala za odgovore!
EDIT:Prvič kupujem Maca 
_________________ MacBook Air 13" (2015)
iPhone 5s
iPad mini
iPod touch 4g.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #2038 Objavljeno 19.10.2015 18:08:20 Re: Nakup Mac-a |
|
| appluke19 je napisal/a: | Kupil si bom MacBook Air 13" (v petek v BB Apple Shopu za 899€)
https://www.bigbang.si/prenosni-racunalniki/macbook-air-13-i5-164gb-apple-128gbhd6000-575026 , pa me zanima če je računalnik dovolj velik (edini računalnik) in kako je z OSX, ker se mi je čudno zdelo, ko na predstavni ploščici zraven piše NE, in mi tega prodajalec ni znal razložiti .
In še nekaj: če kupim Microsoft Office ( za 69$) na leto, mi potem vse datoteke prikaže tudi na windowsu (shranjeval bom vse na zunanji trdi disk(1TB), ker imam do zdaj slabe izkušnje shranjevanja datotek na notranji trdi disk).
Hvala za odgovore!
EDIT:Prvič kupujem Maca  |
Če je dovolj velik boš videl potem, lahko pa tudi priklopiš zunanji monitor gor, če ti bo vgrajeni premajhen, samo pol ne boš več tako zelo mobilen.
OS X je že naložen gor. Kupiš računalnik, vse lepo odpakiraš, priklopiš in prižgeš. Voila, you have got yourself a working computer! Potem samo letiš čez nastavitve in že lahko začneš z delom.
Priporočam pa, da namestiš zadnje popravke, glede same verzije sistema pa se boš moral odločiti sam. Verjetno boš dobil gor inštalirane OS X Yosemite, torej 10.10.x, verjetno 10.10.3, zadnja verzija Yosemite je 10.10.5, ki je tudi najbolj stable. Zunaj je že naslednjik El Capitan, ki je verzija 10.11, je pa trenutno prva verzija še zunaj in ima še nekaj bugov, sam imam doma inštalirano že 10.11.1 beto, ki dela že kar precej solidno (vsaj zame). El Capitan prinaša kar nekaj novosti in tudi hitrejše delovanje, ampak kot rečeno, če ti je bolj pomembno da ti stvari funkcionirajo, kot delajo hitreje, ostani na 10.10.5, ki je trenutno bolj stable.
To je to, potem pa se samo navadiš na delo z OS X, kar gre precej hitro, ker je eden izmed najbolj enostanih OS-ov za uporabo.
|
 |
Stevie Wozniak
| Pridružen/a: 30.10.2008 |
| Prispevkov: 1092 |
|
|
 |
|
Prispevek: #2039 Objavljeno 19.10.2015 18:14:14 Re: Nakup Mac-a |
|
Kr drago za ta ubogi mlinček...
|
 |
Jablanator
| Pridružen/a: 04.05.2014 |
| Prispevkov: 114 |
| Kraj: Slov.Bistrica |
|
 |
|
Prispevek: #2040 Objavljeno 19.10.2015 18:24:09 Re: Nakup Mac-a |
|
| Nummy je napisal/a: | Če je dovolj velik boš videl potem, lahko pa tudi priklopiš zunanji monitor gor, če ti bo vgrajeni premajhen, samo pol ne boš več tako zelo mobilen.
OS X je že naložen gor. Kupiš računalnik, vse lepo odpakiraš, priklopiš in prižgeš. Voila, you have got yourself a working computer! Potem samo letiš čez nastavitve in že lahko začneš z delom.
Priporočam pa, da namestiš zadnje popravke, glede same verzije sistema pa se boš moral odločiti sam. Verjetno boš dobil gor inštalirane OS X Yosemite, torej 10.10.x, verjetno 10.10.3, zadnja verzija Yosemite je 10.10.5, ki je tudi najbolj stable. Zunaj je že naslednjik El Capitan, ki je verzija 10.11, je pa trenutno prva verzija še zunaj in ima še nekaj bugov, sam imam doma inštalirano že 10.11.1 beto, ki dela že kar precej solidno (vsaj zame). El Capitan prinaša kar nekaj novosti in tudi hitrejše delovanje, ampak kot rečeno, če ti je bolj pomembno da ti stvari funkcionirajo, kot delajo hitreje, ostani na 10.10.5, ki je trenutno bolj stable.
To je to, potem pa se samo navadiš na delo z OS X, kar gre precej hitro, ker je eden izmed najbolj enostanih OS-ov za uporabo. |
Hvala za odgovor, sedaj me zanima še samo kako je z Microsoft Officem.
Pa če bo zmožen občasno (1x na mesec), poganjati SolidWorksu podoben program (npr. Autocad)
| najmoD je napisal/a: | | Kr drago za ta ubogi mlinček... |
Po redni ceni ga nebi nikoli kupil oz. kupil bi Mac Mini, ampak rabim prenosnika.
_________________ MacBook Air 13" (2015)
iPhone 5s
iPad mini
iPod touch 4g.
|
 |