Priklop dveh monitorjev na iMac 5K | |||||
Priklopil sem jih Thunderport v display port za Samsung 4K monitor in Thunderport v Lacie zunanji disk ter naprej daisy chain thunderport v hdmi v LG TV. (poskusil sem tudi brez daisy chaina) |
|||||
![]() |
|||||
Po specifikacijah podpira sočasen prikaz na vgrajenem zaslonu + enem zunanjem 4k zaslonu. http://www.apple.com/imac-with-retina/specs/ |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Prvo je treba vedeti, da thuderbolt ima 20Gbps pasovne širine. Kar pomeni, da 4K monitor praktično "zabije" celoten bandwidth, če ga furaš na 60Hz. Sedaj ne vem koliko "kanalov" ima tanov iMac 5K, za mojega mac pro-ja vem, da imam 3, torej teoretično bi lahko gor priklopil 3 4K monitorje. Sedaj če imaš 2 priključka, zelo močno sumim, da imaš samo 1 kanal, ker imam jaz recimo 6 thuderbolt priključkov in 2 priključka sta povezana na isti kanal in če priklopim na en kanal 4K monitor in še enega, mi dela enako kot tebi - torej samo eden. To preveri na Apple strani, ker če je samo en kanal, potem lahko daš gor največ 2 1440p monitorja na 60Hz, če sta pa dva kanala, pa bo treba pogledati, ali grafična podpira ali ne. Samo na moje špekulacije bi rekel, da procesor "potegne" največ 3 thunderbolt kanale in 2 kanala sta pomoje v uporabi že za 5K monitor, kar pomeni, da imaš samo 1 kanal na voljo. Grafična bi sicer lahko v teoriji zmogla več, ker pač desktop ne rabi toliko grafične moči, VRAM-a imaš pa tudi dovolj za vse. _________________ MacBook Pro M1 Max 64GB, 2TB 14.5 iPhone 15 Pro Max 256GB 17.5 iPad Pro gen3 256GB 17.4.1 |
|||||
![]() |
|||||
pred časom sem bral na netu neki o 4k monitorjih in mislim da thunderbolt 2 port z 20gb/s je lih tak bandwith ki ga rabi en 4k monitor |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |