Jabuk
Pravila in navodila za uporabo foruma
Jabček

Jabček

Pridružen/a: 09.09.2011
Prispevkov: 9
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 01.11.2014 11:20:47
Pravila in navodila za uporabo foruma
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ker opažamo težave, naj v kratkih nekaj točkah orišemo, kako si predstavljamo uporabo foruma www.jabuk.si

1. Vsak uporabnik je dolžan pred odprtjem nove teme uporabiti funkcijo iskanja, da bi našel že obstoječe odgovore na svoje vprašanje. V kolikor moderatorji in/ali administratorji ugotovijo, da te svoje dolžnosti ni izpolnil, imajo možnost tako temo izbrisati in uporabnika opozoriti s pomočjo zasebnih sporočil na izbris ter na to točko navodil.

2. Vsak uporabnik se je dolžan vzdržati osebnih komentarjev ali neargumentirane, poljudnega ali drugačnega spodkopavanja avtoritete drugega uporabnika, skupine uporabnikov, njegovih oz. njihovih lastnosti, navad, ipd. ali ugovarjanja administratorjem oz. moderatorjem, ne glede na argumentacijo. V primeru opustitve, ima moderator oz. administrator možnost vsebinsko spremeniti sporočilo uporabnika, da ustreza tej točki navodil, oz. sporočilo izbrisati ter uporabnika opozoriti na kršitev s pomočjo zasebnih obvestil ali neposredno v popravljenem sporočilu.

3. Vsak uporabnik se je dolžan vzdržati neargumentiranega komentiranja in debatiranja, kakor tudi vzdržati družabnega klepeta neposredno na forumu. Takšna sporočila lahko moderatorji ali administratorji izbrišejo, vendar uporabnika ni potrebno o izbrisu in kršitvi posebej opozarjati.

4. Vsak moderator in administrator je dolžan v administratorskem kotičku v odprti ali po njemu odprti temi "Kršitve" zapisati ime uporabnika, ki ga je opozoril na kršitev. Pri tem ni potrebno navesti razloga opozorila.

5. Uporabnik, ki krši ta navodila, se javno opomni, vendar največ trikrat.

6. Uporabniku, ki po uporabi 5. točke teh navodil ponovno krši ta navodila, se dodeli posebna sramotilna stopnja uporabnika.

7. Uporabnik, ki mu je določena sramotilna stopnja po prejšnji točki teh navodil in ponovno krši navodila uporabe, se izključi od uporabe foruma (deaktivacija uporabniškega imena, sprememba elektronskega naslova, blokada dostopa na forum z uporabnikovega računalnika). Stopnja blokade iz oklepaja prejšnjega stavka se izbere glede na resnost kršitve pravil in odnos uporabnika do varuhov reda na forumu (administratorji, moderatorji). Pri tem ima administrator in moderator s posebnimi pooblastili (dostop do administrativne platforme) diskrecijsko pravico.

8. Vsak uporabnik je s to objavo seznanjen z navodili uporabe in se na nepoznavanje teh ne more sklicevati.

9. Vsak uporabnik je dolžan prebrati to objavo, če zazna spremembe ali nadaljna sporočila v tej temi (spremembe in dopolnitve navodil).

10. Administrator lahko, neglede na ta pravila, v primeru zaznanega motilnega dejanja, ki moti sožitje na forumu in je neposredno usmerjeno zoper posemaznika, zoper več posameznikov ali zoper skupino uporabnikov, uporabi vsa sredstva ukrepanja, neglede na določila teh navodil.

11. Uporabniku, ki oglašuje nelegalno pridobivanje programske opreme ali ponuja pomoč za nelegalno pridobivanje programske opreme na forumu, prek e-maila ali na drug neposreden način, razen prek zasebnih sporočil, se izbriše sporočilo na forumu in po prosti presoji tudi blokira uporabnika.

12. Uporabniku, ki oglašuje nelegalno pridobivanje programske opreme ali ponuja pomoč za nelegalno pridobivanje programske opreme prek zasebnih sporočil, se blokira uporaba zasebnih sporočil.



Dodatek:

Uporabnike, vključno z mlajšimi, se opozarja:

Da Kazenski zakonik RS določa, da so kazensko odgovorni, ko dopolnijo 18 let.
Da bo kmalu sprejet zakon o kazenski odgovornosti mladoletnih oseb.

Da so odškodninsko odgovorni za svoja ravnanja tudi, če le razžalijo dobro ime drugega uporabnika oz. prizadenejo njegovo čast, pri čemer MORATA biti čast ali dobro ime prizadeta tako objektivno (dovolj močno ravnanje zoper čast in dobro ime, ki po družbenih kriterijih pomeni razžalitev dobrega imena ali časti) kot subjektivno (da se konkretni uporabnik počuti razžaljenega).

Odškodninsko odgovarja vsakdo, ki je dopolnil 7. leto starosti, če se je mogel zavedati svojega ravnanja.
V vsakem primeru popolnoma odškodninsko odgovarja vsakdo, ki je dopolnil 14. leto starosti.

Za zgornje glej tudi 137. člen Obligacijskega zakonika:
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200183&stevilka=4287

Navedeno velja za veljavnost predpisov na današnji dan. V primeru, da ravnate na prepovedan način, se izpostavljate tožbam nasprotnega uporabnika v smislu zgoraj navedenih odstavkov.

Uporabnike se opozarja na posledice njihovih ravnanj na forumu in se jih poziva, da se vzdržijo prepovedanih ravnanj po navodilih za uporabo zgoraj.

Vaša identiteta na forumu ni varovana.
Vaša identiteta je lahko tretjemu znana že iz podatkov o IP številki, ki pomeni vaš priključek v internet. Vse te podatke lahko tretji pridobi z odredbo pristojnega sodišča.
Zaklenjeno: Sob 01. Nov 2014 11:21.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani