Jabuk
Prevod iPad aplikacije
Jabček

Jabček

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 18.04.2014 12:20:02
Prevod iPad aplikacije
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni,

imam eno težavo in sicer dobil sem iPad aplikacijo za vnest prevode.
dobil pa sem story board, source code, in PSD datoteke.
Razen PSD datotek pa z ostalimi nimam pojma kaj počet.

Ali je za prevod dovolj če naredim prevode v PSD datoteki?
Kateri program naj bi odpiral tiste sory boarde itd da lahko potem exportiram v datoteko tipa ipa?

Prosim za kake namige če bo komu jasno kaj bi sloh rad Smile
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 18.04.2014 16:49:57
Re: Prevod iPad aplikacije
Xcode. Potrebuješ Mac-a. PSD-ji so dovolj za slike... ampak aplikacija ima definitivno stringe tudi v storyboardih in textovnih datotekaj.

Jaz na tvojem mestu bi zahteval preprosto seznam vseh prevodov v tekstovni obliki (in aplikacijo, da lahko tekste vidiš v kontekstu). Potem ti prevedeš... oni naj pa sami to spravijo v slike, storyboarde in kodo.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 19.04.2014 08:43:42
Hja, xcode imam, tudi vorec aplikacije, ampak mi ničesar ne odpre. Prevode moram pa vnesti sam, ravno tako narediti ipa datoteko. Neka malenkost mi manjka v znanju seveda pa stojim na mestu. Ali je kdo ki se dobro zastopi na te zadeve in bi lahko izpeljal zadevo po tehnični plati ostalo bi seveda naredil sam?
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 19.04.2014 09:36:12
Hja... če imaš Xcode (upam, da zadnji), potem preprosto klikni na xcodeproject datoteko in tam urejaj prevode. Za kaj več pa... google is your friend. Mislim, da je precej tutorialov na to temo.

Mi je pa malo čudno to vse skupaj... ugibam... si imel poslovno idejo, dal aplikacijo izdelati po naročilu, sedaj si jo pa sam prevajaš? Zadeva je rahlo štorasta, ker teksti so lahko hardcodani v source, lahko so pripravljeni v strings datotekah, lahko so v storyboardih in ostalih resourcih. Skratka... kje točno so vsi teksti, ve samo programer. Ti boš pa prisiljen vse na roko poiskat. Potem je tukaj še problem lokalizacije... če boš enostavno naredil slovensko verzijo aplikacije in odstranil vse ostale prevode, potem ok.... Če pa želiš narediti aplikacijo z več jeziki, je pa potrebno že poznavanje lokalizacijskega sistema za iOS... zato mi je malo čudno vse skupaj, če niti ne veš, kje odpreti datoteke.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 19.04.2014 17:38:15
Ma v bistvu je zagarantiran posel. Itak sem grafik pa je sedaj prišlo vmes da bi priredil še aplikacijo ki itak deluje. Po grafičnem delu in popravljanju psd datotek ni panike.... Ampak tole je pa bolj programersko delo vsaj finalno skup sestavit. Tako da če kdo zna ta del in je zainteresiran - zasebno sporočo
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani