Stone Dock - Ročna izdelava -Unikat
|
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #21 Objavljeno 25.02.2013 21:03:04 Re: Stone Dock - Ročna izdelava -Unikat |
|
Men stojalo res ni všeč. Predlagam da se lotiš izdelave kakšnega lepo oblikovanega stojala. Za zelo lepega bi dal tudi 100€, tega pa četudi mi plačaš nebi postavil na mizo.
Thats just my opinion 
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #22 Objavljeno 25.02.2013 21:05:41 Re: Stone Dock - Ročna izdelava -Unikat |
|
Tako je spouni se kaj novega lepšega dizajna in mogoče malo bolj uporabnega in bojo potem uporabniki pripravljeni dati tudi 110€
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #23 Objavljeno 25.02.2013 21:16:57 Re: Stone Dock - Ročna izdelava -Unikat |
|
Meni je pa všeč design,cena pa malo manj  Ne poznam kamnin,še manj pa njihove obdelave,vendar se mi zdi,da kamen takole oblikovat tudi ni "easy". Mogoče se pa najde kdo,ki ga bo bil pripravljen kupiti. Res pa ne sodi kar vsepovsod (naprimer na mojo razmetano mizo),bi pa lepo sodil k bratrancu,ki ima rad kamne,vendar je to žal njegova edina povezava s tem stojalom  To je bolj okrasek,vsaj moje mnenje je tako. Poskusi izdelati kakšno cenejšo različico,da bo dostopno tudi tistim,ki nismo pripravljeni dati toliko za stojalo  + za delo,trud,izvirnost 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #24 Objavljeno 25.02.2013 21:40:28 Re: Stone Dock - Ročna izdelava -Unikat |
|
"Predlagam, da se lotiš v izdelavo lepo oblikovanega stojala..." Mislim, nekateri pa res pametujete in se delate še bolj pametne, kot dejansko ste. Temu pametjakoviču, katerega stavek sem citiral predlagam, da sam poskusi kamen oblikovati na razne načine, morda mu celo njegov velik um omogoči da ga prepogiba kot žico, jaooo.
Meni osebno je stojalo lepo, cena se mi zdi malce visoka, zanimivo bi bilo, če bi iz tega naredili dock. Morda še kakšna ideja, ki bi izdelek naredila privlačnejši, na misel mi recimo pride kaj graviranega v kamen, če se to da, seveda. Vsekakor vztrajajte in ustvarjajte naprej, naj vas te kritike tukaj ne iztirijo. Recimo videl sem kakšen GRD dock je kupil uporabnik, ki sem ga prej citiral. Brez skrbi, če bi to bilo originalno applovo stojalo, bi se vsi na glavo metali. Tako da kar pogumno naprej.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #25 Objavljeno 25.02.2013 21:59:25 Re: Stone Dock - Ročna izdelava -Unikat |
|
1.No izvoli osveži mi spomin kakšen grd dock sem kupil?
2. Ma nemoj da se iz kamna neda oblikovati nevemkaj. Kdo pa pravi da mora biti dock iz kamna? Meni se to res nezdi primeren material. Sej verjamem da ima en majhen procent ljudi fetiš na kamne, ampak to sigurno ni tržna niša. Predstavljaj si dotični produkt poleg imaca
3. Če bi se rad kregal imava zs, lahko te pa naučim kaj je to lepo oblikovan izdelek. Ker očitno neveš 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #26 Objavljeno 25.02.2013 22:04:28 Re: Stone Dock - Ročna izdelava -Unikat |
|
Ursic je napisal/a: | 1.No izvoli osveži mi spomin kakšen grd dock sem kupil?
2. Ma nemoj da se iz kamna neda oblikovati nevemkaj. Kdo pa pravi da mora biti dock iz kamna? Meni se to res nezdi primeren material. Sej verjamem da ima en majhen procent ljudi fetiš na kamne, ampak to sigurno ni tržna niša. Predstavljaj si dotični produkt poleg imaca
3. Če bi se rad kregal imava zs, lahko te pa naučim kaj je to lepo oblikovan izdelek. Ker očitno neveš  |
Sem pričakoval, da se prideš repenčit, očitno iščeš kreg ti, ker si se šel noter pokat, tebi osebno nisem pisal ničesar, zato tudi prosim, da se ne vtikaš. Izrazil sem svoje mnenje in DEJSTVA, za katere imam pravice ravno tako kot ti. Kaj pa jaz vem in kaj ne pa res nisi ti takšen strokovnjak, ker si s svojo veličastno kritiko že dokazal, kaj recimo ti veš. In prosim, da mi ne odgovarjaš več, ker kot sem omenil sem sporočilo namenil ustvarjalcu stojala in ne tebi, ne vem pa kaj te je tako srbelo.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #27 Objavljeno 25.02.2013 22:08:21 Re: Stone Dock - Ročna izdelava -Unikat |
|
Polovica posta je letelo name  Glede docka si me pa zamešal, ker se ne spomnim da sem kakšnega kupil.
Avtorju posta in ostalim ki ne razumejo to je samo moja kritika
|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #28 Objavljeno 25.02.2013 22:10:04 Re: Stone Dock - Ročna izdelava -Unikat |
|
Še 1x hvala za komentarje.
Moram pojasniti eno dejstvo, da je to stojalo izdelano le iz enega dela kamna, tako da ni nič limano, kar seveda je težja izdelava.
V prihodnje razmišljam za izdelavo stone docka z usb priključkom, ter z bol ravnimi linijami, tako da je možno vgravirati logotipe, imena, slogane ipd... vendar omejeni izdelek nebo iz enega dela, ampak iz dveh, kajti poceni izdelavo.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #29 Objavljeno 25.02.2013 22:10:25 Re: Stone Dock - Ročna izdelava -Unikat |
|
+ za lorenza,ker ni nikogar izpostavil,izpostavil je samo citat od "tretje osebe". Zame bi ta dock oz. stojalo lepo sedel k iMacu poleg ene mize iz temnega lesa (utrinek v moji glavi)  Ce bo koga kaj srbelo mu lahko na zs posljem video unboxing-aiMaca iz koder sem pobral to "mizo iz temnega lesa" 
|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #30 Objavljeno 25.02.2013 22:13:06 Re: Stone Dock - Ročna izdelava -Unikat |
|
drugače pa ja rad sprejemam kritike, kajti iz kritik se zna razbrati kaj je treba izboljšati... so pa umes tudi kritike brez objektiva - katere ne pripomorejo k izboljšanju izdelka 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #31 Objavljeno 25.02.2013 22:32:45 Re: Stone Dock - Ročna izdelava -Unikat |
|
dobr lepo zgleda toj pa to..
cena 110€ za kamn? predrago
2. stvar je totalno neuporabna razn za pisarne sam 110€ za stojalo? nope.
_________________ Iphone 14 Pro 128GB
Iphone 13 Pro 128GB
Macbook pro M2 13"
Apple TV 4K 128GB
Apple watch Ultra
Home pod mini Blue and yellow.
|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #32 Objavljeno 11.03.2013 12:53:39 Re: Stone Dock - Ročna izdelava -Unikat |
|
Pozdravljeni, da malo osvežim temo in glede na komentarje smo izdelali še dve različni stojali za iphone. Za 1x nismo še noter vgradili priljučka, rad bi pa izvedel če ima kdo kakšno informacijo kje bi se te priključke dalo kupiti ?
Hvala za vaše komentarje v naprej
ter še en manjši :

|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #33 Objavljeno 11.03.2013 13:05:17 Re: Stone Dock - Ročna izdelava -Unikat |
|
Za iPhone 5 je najbolje, da se naredi tako, da se lahko uporabi originalni kabel... Ker tile kitajski ponaredki so bolj zasilna varianta... Imam z njimi vec slabih kot dorbih izkusenj (govorim za lightning prikljucek... pri 30 pinskem je drugace... in pri teh ni tak problem...) ...
Torej bi bilo treba samo narediti neko zarezo, kamor se vstavi kabel... in seveda nosilcek za ta kabel. Vse ne bo moglo biti iz kamna ...
Nekako takole:

_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #34 Objavljeno 11.03.2013 13:08:34 Re: Stone Dock - Ročna izdelava -Unikat |
|
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #35 Objavljeno 11.03.2013 13:42:49 Re: Stone Dock - Ročna izdelava -Unikat |
|
Mikic, najprej pohvale za trenutno delo. Ideja je definitivno dobra, in ce se malo izpiliš dizajn stojal lahko zadevo definitivno narediš tržno zanimivo. Bi pa bilo morda smiselno razmišljati o prodaji v tujino, ker boš s trenutnimi cenami na slovenskem trgu imho težko preživel  . V tujini pa bi marsikdo dal 100eur za lepo stojalo.
Par komentarjev:
- prvo stojalo mi oblikovno ni bilo vsec, premalo elegantna oblika
- druga verzija je pa ze zelo lepa, una manjsa pa se tudi dopade, sploh zadnji del ki je grob(fajn je kombinirat gladke/grobe dele)
- obvezno dodaj opcijo da lahko uporabiše še original polnilec za iOS naprave to bo tvojemu izdelku močno dodalo uporabno vrednost
- imho bi zelo dobro izpadlo če bi na tistih mestih kjer ne bo kontakta s telefonom naredil kombinacijo gladke/grobe površine, po možnosti s kakšnimi vzorci. Za primer si poglej http://www.calypsocrystal.com/en/crystaldock
- glede na to da gre za kamnite docke bi morda tle prisli v postev tudi geomantični vzorci, to je ena zadeva, ki se pri nas in v tujini v nekaterih krogih zelo drago prodaja, je pa tukaj seveda potrebna še neka dodana mera znanja ter obdelave
Skratka kar pridno razvijaj naprej, mislim da si na pravi poti.
_________________ MBP 2.4 GHz Intel Core i7, 8GB 1333 MHz DDR3, 256 GB SSD, iPhone 4S 64GB, Ipad 3 WiFi 32gb
http://www.v2cigarete.si
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #36 Objavljeno 11.03.2013 14:12:23 Re: Stone Dock - Ročna izdelava -Unikat |
|
S kabli je pa tkole, kot pravijo pri Brodit:
Brodit has not yet developed any active holders for the iPhone 5, this is because there is not a good supply of Apple-aproved cables yet.
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #37 Objavljeno 11.03.2013 14:22:24 Re: Stone Dock - Ročna izdelava -Unikat |
|
Goran je napisal/a: | S kabli je pa tkole, kot pravijo pri Brodit:
Brodit has not yet developed any active holders for the iPhone 5, this is because there is not a good supply of Apple-aproved cables yet. |
Jaz imam od Brodita aktivni nosilec za iPhone 5... uporablja pa originalni kabel ...

_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #38 Objavljeno 11.03.2013 14:34:46 Re: Stone Dock - Ročna izdelava -Unikat |
|
Jest ker app maš to? Če prov vidm ti kaže napetost na 12V vtičnici?
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #39 Objavljeno 11.03.2013 14:38:50 Re: Stone Dock - Ročna izdelava -Unikat |
|
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #40 Objavljeno 11.03.2013 17:21:47 Re: Stone Dock - Ročna izdelava -Unikat |
|
Hvala za komentarje in pomoč vsem.
Tomvai, drugače pa sta zadnje dve stojali lazji za izvedbo od prejsnjih tako da je tudi cena primernejsa:)
|
 |