iPhone 5 Carkit
|
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 01.10.2012 20:27:46 iPhone 5 Carkit |
|
Začenja se lov na Best-Carkit za iPhone 5!
Tri leta sem uporabljal TomTom-ov Carkit in bil zadovoljen. Sedaj mi je crknil AUX in tako sem brez.
Opazil sem da je pred kratkim TomTom izdal nov Carkit kateri pa več nima AUX izhoda?!? Očitno ima AUX izhod samo Carkit za iPod.
Bojim se, da prihahajoči TomTom Carkit za iPhone 5 ne bo imel AUX podpore, zame je takšen Carkit neuporaben.
Kolikor vem je do sedaj edina TomTom-ova konkurenca glede iPhone Carkit-a bil Magellan, ali je še kakšen proizvajalec?
Ta tema je torej namenjena sprotnemu osveževanju ko bodo proizvajalci izdali Carkite s podporo za iPhone 5.
Prosim ne je smetiti z raznimi nosilci, avtopolnilci etc.
Carkit je zame integriran nosilec z:
- polnilec
- AUX/USB
Telefon se vtakne in iztakne, nobenega manipuliranja s kabli!
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 01.10.2012 20:44:54 Re: iPhone 5 Carkit |
|
Jaz sem dosedaj imel Densionov Carkit >> http://www.mobile.si/eqp/dension-car-dock-for-iphone.html
Upam, da bodo naredili kaj podobnega tudi za iPhone 5 ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 01.10.2012 21:49:43 Re: iPhone 5 Carkit |
|
Super, imamo torej novega kandidata.
Sklepam da nisi uspel preveriti ali je brnenje na AUX-kablu odvisno od tvojega vozila?
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 01.10.2012 21:50:51 Re: iPhone 5 Carkit |
|
Ne nisem ... se vedno imam namontirano v svojem avtu  ... ker se nisem nasel zamenjave ... 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 01.10.2012 22:00:45 Re: iPhone 5 Carkit |
|
Brnenje ponavadi nastane zaradi motenj, ki pridejo v telefon preko napajanja v avtu. Bi moral imeti avto res zelo stabilno 12V linijo, da tega ne bi bilo.
Jaz sem v starem avtu to rešil z nizkim filtrom na AUX vhodu.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: London, Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 01.10.2012 23:05:34 Re: iPhone 5 Carkit |
|
Koliko razumem ta car kit omogoča, da sprejmeš klic preko tipke na telefonu in se nato pogovarjaš preko zvočnikov, ki so v avtu? Predvidevam, da tako poteka tudi poslušanje glasbe? Imam octavio zadnji model (2011) z nameščenim audio sistemom bolero (http://www.youtube.com/watch?v=kuzxzX2yY8E). Aux izhod pa je namescen pod naslonjalom za roke. Ima mogoče kdo podoben sistem in mu to prostoročno telefoniranje deluje? Že dolgo časa iščem nekaj, kar mi bo omogočalo prostoročno telefoniranje z surround zvokom brez razdiranja armaturke ipd.
_________________ -Iphone 5s
-Iphone 4
-Ipad 2 wifi
-Ipod nano
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 11.09.2013 09:48:14 Re: iPhone 5 Carkit |
|
Leto je okoli in še vedno nimamo spodobnega car-kita za Iphone 5, čeprav bomo kmalu imeli na trgu že 5C in 5S.
Je kdo zasledil kakšne premike na tem področju?
Kar se tiče ostalih telefonov (non-Apple) mislim, da je situacija (izbira) še slabša.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 07.03.2014 10:40:12 Re: iPhone 5 Carkit |
|
Sorry, če sem falil temo.
Žena me gnjavi, če kaj vem če tale prostoročni komplet deluje:
https://www.kolektiva.si/bluetooth-komplet-za-prostorocno-telefoniranje-k610.html
Sem ji odgovoril, da verjetno glih tolk, da ne moreš rečt da ne dela.
A bi vseeno rad vedel, če ima kdo kaj izkušenj s konkretno napravo.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 07.03.2014 12:38:26 Re: iPhone 5 Carkit |
|
Tole si poglej, imaš 3 mnenja, čeprav jim ni preveč za verjeti. Pa še ceno lahko preveriš http://www.chinabuye.com/fashion-bluetooth-multipoint-speakerphone-for-car-10-meters-black
Vse te prenosne prostoročne naprave niso glih nek presežek in nobena po mojem mnenju ne dela dobro. Trenutno (občasno) uporabljam http://www.aim-high.si/izdelek/plantronics-bluetooth-prenosna-instalacija-k100/ ki se lepo poveže s telefonom, sogovornik te dobro sliši, zvočnik naprave hrešči, če daš do konca, drugače pa ne slišim, ker sem že mal gluh  povezava na avtomobilske zvočnike dela ampak je neuporabna zaradi zasedenosti frekvenc, pa še na določeni postaji moraš imet shranjeno in preklapljat med vožnjo, če hočeš radio poslušat. Skratka, ne bi še enkrat kupil.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 07.03.2014 13:06:43 Re: iPhone 5 Carkit |
|
THX
Sem dobil sam otrditev tega, kar sem že sam mislil.
V bistvu en normalen telefon opravi enako, če ne celo bolje, če ga daš na zvočnik.
Pomoje.
|
 |