Jabuk
Priklop zunanjega monitorja in tipkovnice na macbooka
Jablanator

Jablanator

Kraj: Amsterdam/Ljubljana/Komen
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 13.05.2008 19:08:56
Priklop zunanjega monitorja in tipkovnice na macbooka
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo,

Zadnje časa imam dosti dela tudi pol zvečer doma in ko ene 3-4 urce bulim v 13,3 ekran postanem počasi blesav. Ker za enkrat ne bi rad nabavu novega MBP ali imaca sem si reku, da bi bilo najbolj pametno priklopit zunanji ekran in tipkovnico. Sedaj me zanima, če priklopim zunanji monitor ali lahko imam pokrov laptopa zaprt in kako se obnese zunanji monitor - resulocije etc. Razmišljal sem tudi o BT tipkovnici od Logitecha pa me zanima, če na drugi tipkovnici delajo apple tipke....

Hvala za odgovore

Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Trzin
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 13.05.2008 19:13:25
Jaz sem imel enak problem, pa sem dodatno priklopil 19 inch ekran. Mac-a imaš lahko zaprtega. Drugače pa je super, ker, ko priklopiš še en ekran lahko povečaš svoje namizje in lahko odprte file ter programe prenašaš iz enega ekrana na drugega. Jaz sem se navadil na Applovo tipkovnico in ji popolnoma nič ne fali. Glede logitechove pa nevem kako deluje, saj je nimam.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 13.05.2008 20:49:29
tim je napisal/a:
Jaz sem imel enak problem, pa sem dodatno priklopil 19 inch ekran. Mac-a imaš lahko zaprtega. Drugače pa je super, ker, ko priklopiš še en ekran lahko povečaš svoje namizje in lahko odprte file ter programe prenašaš iz enega ekrana na drugega. Jaz sem se navadil na Applovo tipkovnico in ji popolnoma nič ne fali. Glede logitechove pa nevem kako deluje, saj je nimam.

tud če maš ekran odprt ga pa če se ti ne da hodit tiščiš na dalincu 5s katero koli tipko in ti pade v slip moud.če pa ga rabč prižgat pa sm spet po dalincu upališ in ti dela:P
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 14.05.2008 09:18:54
ok, z monitorjem vidim, da ne bo težav, kako pa je s tipkovnico ali mi bo delal npr. command (jabučka) na ne apple tipkovnici?

Moj 100 post Embarassed
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 14.05.2008 14:08:52
na logitech je windows znak cmd, dela pa lepo tipkovnica.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 16.05.2008 13:45:01
ok zdej sem nabavil zunanji monitor in sicer http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=FAAB478F-16B6-E555-3A38-352B3CFED669&linkid=15 in ga povezal preko DVI- priključka. Sedaj imam dve vprašanji in sicer, kako naredit, da lahko zaprem pokrov macbooka, saj ko ga sedaj zaprem, mi gre tudi slika na LCD-ju v sleep-mode, ter kako popravit barvo na monitorju, ker je moteče roza in brez neke ostrine - priloženi driverji mi ne pomagajo, ker so windovza only Confused
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 16.05.2008 19:36:27
ok sem pogruntal. ko zapreš pokrov in gre macbook in zunanji ekran v sleep mode, enostavno pritisneš poljubno tipko na tipkovnici in ti zažene eksterni monitor, kot glavni monitor s tapravimi barvami in resolucijami Smile
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 26.07.2008 13:20:23
Citiram:
ok sem pogruntal. ko zapreš pokrov in gre macbook in zunanji ekran v sleep mode, enostavno pritisneš poljubno tipko na tipkovnici in ti zažene eksterni monitor, kot glavni monitor s tapravimi barvami in resolucijami Smile

A kdo morda ve kaj bi lahko blo narobe da to pri meni ne dela. Je delalo pred enim msecem zdaj pa neče več.

MBP imam zaprt in priklopljeno USB tipkovnico in mš. Ni važno koliko klikam in pritiskam tipke, nič se ne zgodi - MBP spi ko kralj Matjaž.

A ma še kdo tak problem in kako se tega rešit

Hvala
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 26.07.2008 13:42:20
Jaz ne bi priporočal zaprtega MB ali MBP preprosto zaradi tega, ker je hlajenje narejeno tako, da je odprt zgornji del potreben. Če pa računalnik poženeš še na primerne obrate se zna prekomerno gret.

Enostavno se problemu izogneš tako, da laptop pustiš odprt, kot primarni ekran nastaviš zunanji monitor in zmanjšaš brightness MBP ekrana na nič.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 26.07.2008 15:06:19
haha

sem se že jezil na appla da stvari ni naredu tko ko je treba pa sem ugotovil sledeče:
Če je laptop na elektriki, zaprt in priheftan zunanji monitor potem dela tako kot smo opisali zgoraj, če pa je na bateriji se preko usb tipkovnice noče prižgat.
No je nekaj logike v tem.
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 26.07.2008 15:31:35
mescaline9 je napisal/a:
Jaz ne bi priporočal zaprtega MB ali MBP preprosto zaradi tega, ker je hlajenje narejeno tako, da je odprt zgornji del potreben. Če pa računalnik poženeš še na primerne obrate se zna prekomerno gret.

To pa ni povsem res. Jaz imam MB prve generacije, ki se najbolj grejejo. Ni razlike med zaprtim in odprtim stanjem. Pa ga nazenem tudi do 90 stopinj.

Ce pa ze govoris o nacinu hlajenja, je MacBook narejen tako, da se hladi skozi ohisje, ne le z ventilatorjem. Je res, da skozi tipkovnico srka noter zrak, vendar pa zaprt monitor nima na to vpliva, ker se vedno srka skozi spranjo, ker pac monitor ne tesni.

gasper je napisal/a:

Če je laptop na elektriki, zaprt in priheftan zunanji monitor potem dela tako kot smo opisali zgoraj, če pa je na bateriji se preko usb tipkovnice noče prižgat.

Apple laptopov se ne da zbujati ce niso v elektriki. Sam v tem sicer ne vidim logike, ampak tako pac je. Obstajajo pa hacki, da jih vseeno lahko zbudis.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 26.07.2008 15:32:31
hm gretje je res problem.

Problem rešim tako da ga zbudim preko usb tipkovnice ko je še zaprt in potem ko se popolnoma zbudi odprem še laptopov monitor, ki pa ostane črn - se potem ne aktivira sam od sebe (je treba kliknt detect display)

No nekako gre čeprav pa bi pričakoval od appla malo bolj enostavne rešitve okol monitorjev, tole je vse skupaj res komplicirano. Kak switch on off monitor v display preferences bi blo čisto OK.

Še bolj je zakomplicirano, če med aktivnostjo računalnika izklopiš zunanji monitor in če nimaš prižganega monitorja na laptopu ostaneš brez vsake slike. Zapiranje pokrova na laptopu ne funkcionira kot uspavanka. Če hočeš ugasnit laptop ti ostaneta dve možnoti: priklopit nazaj zunanji monitor ali pa RESTART button - hahhah no to je idiotsko.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 26.07.2008 15:39:37
yurry jest sm mel 1 uro zaprt laptop in priklopljen zunanji monitor. Laptop ni imel nobenega pametnega dela. Ko sm prišel nazaj je bil nekje med topel in vroč - bistveno bolj vroč kot med delom ko je bil odprt.

Ampak to sem rešil tako kot sem že omenil.
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 26.07.2008 16:51:34
Jaz sem delal teste z zaprtim pokrovom ko je bil se nov in ni bilo razlike. Ga pa jaz zadaj podlozim, da mu "rit" strli pokonci. Tako pod racunalnikom zrak krozi, ker se, kot ze omenjeno v veliki meri hladi skozi spodnjio ploskev ohisja.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani