Sklenitev naročnine zaradi nadalnje prodaje telefona
|
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 02.07.2012 18:01:42 Sklenitev naročnine zaradi nadalnje prodaje telefona |
|
Kakšen teden opazujem ponudbo Galaxy S3 telefonov na Bolhi. Mi lahko kdo pojasni kako lahko ljudje tako množično podaljšujejo ali na novo sklepajo naročnino, samo zato, da telefon prodajo naprej. Sklepam, da jih kupujejo po 1 euro in to ima za posledicami visoke mesečne stroške.
Ima mogoče kdo podatek koliko dejansko od teh nato res plačuje naročnino 2 leti?
Ker pa sestra kupuje telefon preko Bolhe me zanima ali ima lahko kakšne posledice na telefon v primeru, da lastnik naročnine preneha plačevati?
Kakšne so sploh posledice. če preneha plačevati naročnino? Je možno, da bi zahtevali telefon nazaj?
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 02.07.2012 18:09:01 Re: Sklenitev naročnine zaradi nadalnje prodaje telefona |
|
kupoprodajna pogodba se napiše.
sicer pa nekdo telefon pač kupi in če naroči zase večje stroške naročnine je njegova stvar če bo porabil.
|
 |
Šerif
Kraj: |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 02.07.2012 18:11:17 Re: Sklenitev naročnine zaradi nadalnje prodaje telefona |
|
Uuuu, dobra tema!
Yaaap, ta zadeva se je začela množično pojavljati v času iPhone-a pri SiMobilu za 1 eur, pod takimi in takimi pogoji .. Zdej v osnovi je iphone pisan na tistega, ki je sklenil seveda pogodbo pri ponudniku. Ampak ti ga nimajo kej zapleniti .. Če ne plačuje, je to njegov problem, torej najprej odklop cifre, potem pozivi in potem izvržba (sodišče). Obesijo se ponavadi na plačo, ipd .. iPhone pa ostane. V lasti. Tebe ali njega.
Je pa fajn pri takih kupčijah napisati na list papirja, da bo naprava dobila novega lastnika, ki nima nikakršnega vmešavanja v osnovno pogodbo prodajalca, torej je plačevanje mesečnih obveznosti popolnoma stvar njega / nje. 
_________________ ...::: Puck0 :::...
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 02.07.2012 18:22:02 Re: Sklenitev naročnine zaradi nadalnje prodaje telefona |
|
Hvala za odgovor.
Bo pa zanimivo videti koliko od teh bo dejansko res plačevalo, namreč toliko kot je sedaj novih Galaxyjev mislim, da še ni bilo nobenih telefonov 
|
 |
Šerif
Kraj: |
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 02.07.2012 18:24:36 Re: Sklenitev naročnine zaradi nadalnje prodaje telefona |
|
aaaaaa je že bilo .. sej pravim .. totalna poplava iphoneov ..
mogoče je zdej številka še večja, ker ga ponujata OBA glavna operaterja ..
_________________ ...::: Puck0 :::...
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 02.07.2012 18:24:41 Re: Sklenitev naročnine zaradi nadalnje prodaje telefona |
|
če spišeš kupoprodajno pogodbo in ti jo notar overi potem ni problema.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Granger |
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 03.07.2012 12:38:13 Re: Sklenitev naročnine zaradi nadalnje prodaje telefona |
|
ja, notar bo pa računu 100€ za to.
prideš, plačaš, peleš.
nimajo ti kej gnjavit.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 03.07.2012 14:10:32 Re: Sklenitev naročnine zaradi nadalnje prodaje telefona |
|
dvomim da tako drago plačaš za tole.
samo jaz bi vseeno raje naredil to kupoprodajno pogodbo pa se lahko on j*** če bo kaj narobe. npr. ti telefon kupiš on pa prijavi krajo s papirji vred. kaj boš? boš ob denar in telefon.
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 03.07.2012 14:15:53 Re: Sklenitev naročnine zaradi nadalnje prodaje telefona |
|
se vidi, da še nikoli nisi bil pri notarju. Za tvojo kupoprodajno pogodbo bi plačal gladko več kot 50€. Kupi od preverjenega človeka s foruma, pa ne bo težav.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 03.07.2012 14:31:32 Re: Sklenitev naročnine zaradi nadalnje prodaje telefona |
|
pri notarju sem plačal 300 eur za ustanovtev firme.
ne razumem zakaj ste dali več kot 50 eur če ne stane toliko  vsaj če kupiš android telefon ne stane toliko (aja, za apple moraš biti vajen da je vse drago  )
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 03.07.2012 14:39:58 Re: Sklenitev naročnine zaradi nadalnje prodaje telefona |
|
nisem dal več kot 50€, ker sem ga kupil v Apple storu, pa tudi tisti, ki ga kupijo od "preprodajalcev" redkokdo sploh sklepa pogodbe o kateri ti sanjaš.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kočevje |
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 03.07.2012 14:44:42 Re: Sklenitev naročnine zaradi nadalnje prodaje telefona |
|
se strinjam s sussijem, ne vem kdo ti bo sklenil pogodbo. sej imaš dokaz že, da imaš njegovo številko ali meil preko katerega sta kontaktirala. nekateri res veliko preveč komplicirate tam kjer vam res ni treba.
če pa že želiš neko pogodbo, pa čisto enostavno, zapiši si njegove podatke z osebnega dokumenta, pa še na en list naj se ti podpiše. pa mir. ne pa notarji pa kaj še vem kaj
ps.
Pa nobenega ponudnika, ne zanima več telefon ali kar koli je stranka vzela pri njih. če pride do tožbe, potem se pogovarjajo le še o denarju.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 04.07.2012 08:43:57 Re: Sklenitev naročnine zaradi nadalnje prodaje telefona |
|
Pogodbo lahko overiš tudi na upravni enoti, ti zaračunajo nekaj več kot 10€. To da pa ljudje kupujejo telefone po 1€ in jih prodajajo je pa samo voda v grlo. Mogoče kratkoročno zaslužijo 600€ v končni fazi pa se ''zahaklajo'' za dve leti. Sto ljudi sto čudi. Pri poplavi vseh pametnih telefonov je tako, da tisti, ki se odloči da ga bo imel gre na mobitel / simobil in ga vzame. Preveč je ''mulcov'', ki si iPhone in razne Samsunge kupijo samo za to da so v družbi bolje sprejeti in da si naložijo vseh 10.000 brezplačnih igric da imajo v prostem času kaj početi. Pozabijo pa na to, da lahko grejo v naravo pa si s pipcem iz mamine kuhinje izrezljajo palico ali pa se grejo ravbarje in žandarje. Skratka Facebook je uničil socialno življenje, pametni telefoni pa naravo v smislu, da se nihče ne zaveda kaj nam življenje ponuja če spustiš iz rok svoj iPhone, iPad, Galaxy Ace3...
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Novo mesto |
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 04.07.2012 09:10:24 Re: Sklenitev naročnine zaradi nadalnje prodaje telefona |
|
Se strinjam. Bolj ko še navežeš na računalnik in telefon, manj imaš stika z tistimi osnovnimi stvarmi, ki ji potrebuje vsak človek. Še posebej otroc, ko bi se mogl podit po vasi.
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Logatec |
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 04.07.2012 09:29:54 Re: Sklenitev naročnine zaradi nadalnje prodaje telefona |
|
Pa kdo vam bo danes kar dajal svoje podatke iz osebnih računov in pa kupoprodajne pogodbe,notarji… za en telefon???? mislim eni pa res sami sebi otežujete življenje po nepotrebnem! še nikoli do sedaj nisem slišal ali zasledil,če naročnik nebi plačeval obveznosti da bi mu potem zasegli telefon… kaj bi imeli od tega strošek.valda se je lažje usest na račun n ga zmolzt z obresti povrhu.s kašnimi stvarmi se res eni obremenjujete🙊🙊🙊
|
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 04.07.2012 10:23:41 Re: Sklenitev naročnine zaradi nadalnje prodaje telefona |
|
Pa da ne boš mislil .... v enem letu dva prodana Apple produkta, pa smo dvakrat kupoprodajne pogodbe pisal. Sm se tko počutu, kot da bi hišo prodajal. Ampak OK, kupec diktira postopek. Več bo previdnih, manj bo nateg.
_________________ Gotterdammerung
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 04.07.2012 12:39:42 Re: Sklenitev naročnine zaradi nadalnje prodaje telefona |
|
Jst sm točno to naredu ene 2 leti nazaj. Pri simobilu mi je potekla 2 letna pogodba in sm imel namen it na mobitel, poleg tega pa sem že prej nabavil iPhona. Tako, da sem pri mobitelu vzel nek telefon in ga naprej za dražje prodal. Nism ga glih za 1€ nabavu, ampak tko da sem mel normalno naročnino, katero imam še danes. Takrat sem vedel, da bom zaradi slabih izkušenj pri simobilu, ostal pri mobitelu sigurno več kot 2 leti. Za cca 2 uri dela sem dobil nekaj čez 100€ (če se prav spomnim).  Sm se počutu skor tko k fuzbalerji
Res pa je, da tkrt še ni bla poplava telefonov, tako kot pravite da je danes, in me sploh ni skrbelo ali ga bom uspel prodati ali ne. Poleg tega, sem dobil "normalnega" kupca, kateremu sem lepo razložil za kaj se gre. Predal sem mu vse papirje, pustil mojo telefonsko številko v primeru, da bo kdaj rabil garancijo uveljavlat in bojo kompliciral, ker je tam napisan moj ime, ne pa njegov  Vse se da zment, če sta oba (kupec in prodajalec) normalne osebe in ne gre za nek nateg 
_________________ iPhone 4, black, 32GB, 2010.
MacBook Air, 13-inch, Mid 2012, 256 GB.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 04.07.2012 13:00:36 Re: Sklenitev naročnine zaradi nadalnje prodaje telefona |
|
da je bil telefon prodan novemu lastniku in da le ta nebo imel nobene veze z prvim lastnikom se lahko napise na racunalnik, spodaj se napise podpis treh oseb (tebe), prodajalca in tretje osebe ki je nekaksen ocividec, potem se nese stvar overit na obcino ki pride cca 2€ in je zadeva pravtako overjena in ni potrebnih nobenih dragih notarskih podpisov:)
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Skyfall |
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 05.07.2012 16:49:49 Re: Sklenitev naročnine zaradi nadalnje prodaje telefona |
|
Če niste vi malo overjeni v glavo  To se že za kako več vredno stvar ne dela (motor naprimer) pa boš za en ubogi telefon. In ja ker se sekiraš za to da ga boš ugodno dobil in da bo ubožec 2 leti preveč plačeval, je najbolje da ga kupiš kar v polni ceni oz. najdražji ceni ki jo najdeš.
Ne razumem da ljudi skrbi, da bodo nekaj dobili po legalni poti ugodno.
In ne ni res da vsi preplačujejo naročnine mnogi imajo po 70€in več mobilnih stroškov na mesec in če preproda telefon tako da zraven še zasluži ti pa ga dobiš ceneje kot sicer je volk sit in koza cela. Če pa je cepec preplačal naročnino ti je pa čisto vseeno, ti si dobil telefon ugodno in briga te.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 05.07.2012 20:49:52 Re: Sklenitev naročnine zaradi nadalnje prodaje telefona |
|
Men se zdi da je tkole:
Model gre k operaterju
na anex vzame S3
prtegne na mizo en evro
se zaveže, da bo dve leti plačeval 23 evrov
na Jabuku S3 proda za 490
se vsede na Čaota
pa u Portorož - udrit brigu na veselje
jesen pa naprej

_________________ Gotterdammerung
|