Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Canada
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 20.06.2012 18:05:58
Re: Canada
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
slovenija ni dost liberalna, odprta in nudi neko mediocre kvaliteto zilvljenja

Šerif

Kraj:   
Moški

Prispevek: #22   Objavljeno 20.06.2012 21:10:17
Glede Kanade sem tudi sam resno razmišljal, ker je sistem identičen našemu!
Sicer pa pred kratkim dobil delovni vizum za Novo Zelandijo za eno leto Very Happy

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #23   Objavljeno 20.06.2012 21:22:26
Tud sam imam sorodnike v Kanadi in me vsi vabijo tja Cool Tako da bova s punco videla, ko se leta 2014 poročiva... Mogoče pa poizkusiva življenje v Torontu Very Happy

Mislim da v Kanadi nebi bil problem dobit službe ko bom letos diplomiral iz elektrotehnike pa čez dve leti še magisterij skupaj spravil...

Mogoče kdo ve kako je za učitelje? Namreč punca študira razredni pouk...

Vsaj zame je kar pomembno da če grem tja da tam dobim službo z ne tako velikim naporom... V sloveniji jo imam namreč že zagarantirano Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #24   Objavljeno 20.06.2012 21:26:25
sebastijan je napisal/a:
sam sem se preselil v London pred letom dni.

na kratko. imel sem redno zaposlitev v LJ in eno popoldne sem vprašal punco, če bi šla v London, odgovor je bil mogoče, kar je zame pomenilo DA Smile še isti dan sem dal odpoved... teden kasneje sem imel tri razgovore za delo, odpotoval v London in dobil redno zaposlitev. sledila je selitev...

ps: pred tem nisem razmišljal o tujini

Sebastijan, in kakšno je življenje v tujini? Kaj je boljše, kaj pogrešaš?
Lep pozdrav v London Wink

Macbook Air 13, late 2008
New iPad , 32Gb WiFi
iPod nano, 8Gb
Apple TV 2013
Ipad Pro 64
Iphone X
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #25   Objavljeno 20.06.2012 21:36:00
Jaz ti Kanado toplo priporočam. Pred dvema letoma sem 1 mesec živel v Mississaugi, čisto na obrobju Toronta. Ene slabe stvari ne morem povedat od tam Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #26   Objavljeno 20.06.2012 21:46:54
Morate pa to na vsak način narest, ko še ni otrok in familije. Pa ne hodit v paru, ker ste bolj fleksibilni, če takoj ne uspe.

Jih par poznam, ki so šli in so se vrnili.

Imam kolegico v Melbornu (tam živi 40 let) in pravi, da je trenutno ratal ista štala kot povsod. Letos prvič ne bo mela dost dnarja, da bi prišla za dva mesca v Slovenijo čez poletje.

Za Kanado pa imam kolegico, ki je delala gor faks. Bi lahko ostala, a se je raje vrnila. Najbolj jo je motilo, ker so baje res glupi in neizmerno naivni. Pa še ena stvar... krog pravih prijateljev, ki jih imaš v zrelem obdobju si ustvariš v srednji šoli in na faksu. In to vse pustiš doma. V novi "domovini" pa težko ustvariš nov pristen krog. Edino, če se poročiš z nekom od tam in te sprejme partnerjev krog prijateljev. (mal preveč filozofsko, a resnično)
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #27   Objavljeno 20.06.2012 22:14:23
se popolnoma strinjam, in verjetno je to ena največja stvar ki me bo održala tukaj... No bomo videli čez 2 leti, se lahko marsikaj še spremeni Rolling Eyes
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: London
Moški

Prispevek: #28   Objavljeno 20.06.2012 22:55:10
Mustang je napisal/a:
Sebastijan, in kakšno je življenje v tujini? Kaj je boljše, kaj pogrešaš?
Lep pozdrav v London Wink

navdušen nad prijaznostjo ljudi, hkrati so veliko bolj strpni do tujcev, kot mi slovenci in v letu dni sem dobil več kot 10 ponudb za delo na mojem področju, brez iskanja.

največ težav sem imel z iskanjem stanovanja; najemnina je v povprečju 2x višja od najemnine v Ljubljani in večinoma gre za starejše stavbe, ki se obnavljajo v nedogled. v prvih treh mesecih sem se tako selil 4x (povečini iz razlogov, ki so mi bili pred tem tuji, kot npr. plesen, vlaga, glodalci, izpad elektrike, slab pritisk vode, itd.). k temu lahko prištejem še okna z enojno zasteklitvijo in ločene pipe za toplo in hladno vodo Smile ampak vse to je na srečo že preteklost.

trenutno živim ne daleč stran od Notting Hill-a, kjer je bil posnet istoimenski film. večstanovanjski blok je obdan s kamerami (zunaj in znotraj), ima recepcijo in za odpiranje vrat se uporablja pametna kartica, v glavnem sprememba na bolje Smile

zanimiva je bila tudi izkušnja z banko, kjer so želeli priporočilo prejšnje banke, stanje premoženja mojih staršev, pogodbo delodajalca in pogodbo najemodajalca, kljub temu, da sem želel narediti polog ob odprtju. račun mi je uspelo odpreti šele pri tretji banki - Barclays.

drugačen je tudi delovnik, dela se večinoma od 9 do 18 ure in vmes je ura za kosilo. takšen je tudi moj delovnik med pon in pet. tako sem po večini doma ob 19 uri.

...

pogrešam ne ničesar, v jeseni se bom tako prvič odpravil domov za teden dni.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #29   Objavljeno 20.06.2012 23:04:22
sebastijan: Svaka čast ! Nam zaupaš še področje tvojega dela ? Saj približno, da vidmo kaj pa kako Wink Aja, kako pa je kaj s plačo ? Ne zanimajo me konkretne številke, zanima me kako se živi in če se da kej prišparat ? Več kot v SLo kjer si delal ?

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #30   Objavljeno 20.06.2012 23:18:46
alkic1 je napisal/a:
sebastijan: Svaka čast ! Nam zaupaš še področje tvojega dela ? Saj približno, da vidmo kaj pa kako Wink Aja, kako pa je kaj s plačo ? Ne zanimajo me konkretne številke, zanima me kako se živi in če se da kej prišparat ? Več kot v SLo kjer si delal ?

FileMaker Developer.

težko rečem ali se živi bolje ali slabše, mislim da je to odvisno od vsakega posameznika kako je navajen živeti. v glavnem privoščim si lahko vse kar sem si lahko privoščil v Sloveniji, kjer nisem živel slabo.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #31   Objavljeno 20.06.2012 23:35:09
Sam imam namen spizdit iz te vukojebine (še prej moram podiplomca zaključit). Nekaj sem letos gledal za London, kjer je bilo razpisanih več mest za raziskave na temo zdravstvena ekonomika - pogoj zaključen podiplomec + ang. brez zahtevanih delovnih izkušenj.

@Sebastijan

A lahko morda poveš kako je z obv. zdr. zavarovanjem??
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #32   Objavljeno 20.06.2012 23:46:07
iDejanP je napisal/a:
Sam imam namen spizdit iz te vukojebine (še prej moram podiplomca zaključit). Nekaj sem letos gledal za London, kjer je bilo razpisanih več mest za raziskave na temo zdravstvena ekonomika - pogoj zaključen podiplomec + ang. brez zahtevanih delovnih izkušenj.

@Sebastijan

A lahko morda poveš kako je z obv. zdr. zavarovanjem??

Delodajalec mi plačuje obv. zdr. zavarovanje.

Ko imaš urejeno zavarovanje, se odpraviš v najbližnji zdravstveni dom kjer dobiš osebnega zdravnika.

Ker je VB del EU, si moraš urediti le NIN (National Insurance Number).
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #33   Objavljeno 20.06.2012 23:59:52
Pred 6 mesci sem se pogovarjal s sošolcem iz OŠ in med pogovorom mi je omenil, da sta se s študijskim kolegom odločila, da gresta v UK, kjer bosta odprla firmo za oglaševanje oz. reklame snemat, prostor že imata najet (nekje v Newcastlu) in da je zelo navdušen po 2 mesecih življenja v Newcastlu, in od takrat naprej ni dneva, ko ne pomislim, da moram sam to storiti (trenutno me nazaj drži samo študij). Punci sem omenil kak mesec nazaj, češ a bi ti šla v tujino živet, delat oz. si ustvarit življenje drugje kot pri nas in sem bil šokiran, ko mi je odgovorila, da je takoj za..WTF a me zeza al to resno..vglavnem bil sem šokiran in vesel. No zdaj za skoraj vsak nakup poslušam a resno to potrebuješ/potrebujeva, ker šparava Smile
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani