iOs Slovenski paketi - iphone.jernej.org - Obrazložitev | |||||
Tisti, ki bodo želelli tvoje updata bodo pač plačali. Kaj se te sekiraš toliko. Marsikateri ljudje so barabe in dobrota = sirota,, vedno bila in vedno bo. Če si pošten pač nasankaš, še vedno je tako bilo. m. |
|||||
![]() |
|||||
Paketi so bili vedno brezplačni in bodo brezplačni tudi še naprej!!! Zadnji popravki so narejeni za iOs 5.0.0 in iOs 5.0.1 Najdene napake prosim da objavite, da skupaj naredimo paket brezhiben kot se spodobi. Še enkrat hvala vsem tistim ki so me moralno podprli in me razumeli. Aleš |
|||||
![]() |
|||||
Aleš za predsednika! ![]() kapo dol!.. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Vsi paketi spet navoljo brezplačno. Hvala Mikrohard-u za repository!!! |
|||||
![]() |
|||||
Pišem zato ker me je prijatelj opozoril(ne prebiram vsak dan foruma), ki je tudi imel nekaj za malih zaslug pri prevodu, da še jaz povem svojo plat zgodbe, ne pa zato da bi se čutil za kaj krivega ali pa užaljenega. Niti pa ni to pisanje namenjeno, da bi komu moral dokazovat, koliko časa sem porabil pri prevajanju vmesnika za IOS. S svojim prevodom sem začel nekje oktobra leta 2010 ko je prišel jailbreak Limera1n za IOS 4.0.1. Za prevod sem se odločil, ker sem prej na verziji 3.1.3 imel slovenski vmesnik za 4.0 pa ga še ni bilo. Najprej sem osvojil kako decriptat IPWS file, da lahko razpakiraš vse datoteke iz IOS. Potem sem si izdelal orodje kako izmed 30 tisočimi datotekami dobiti samo string datoteke za jezike. Ker so vse »string« jezikovne datoteke v bplist formatu, sem moral vse te datoteke pretvorit v lažje berljiv XML format. Šele ko imaš vseh teh 500 datotek v berljivem formatu, približno 20000 vrstic prevoda, ugotoviš da bo prevod dolgo trajal, samo z enim človekom ki ima bolj malo časa. Vse te jezikovne datoteke sem objavil da bi skupnimi močmi hitreje prevedli. Takrat sem tudi gospodu Užaljenemu ponudil pomoč, ampak ni bilo odziva. http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=16754&postdays=0&postorder=asc&start=83 Ker ni bilo odziva, meni pa tudi primanjkuje časa, je moj prevod bolj počasi nastajal… Ampak je že v tem času gospod Užaljeni preko Jerneja objavil svoj slovenski vmesnik za 4.2.1. Hvala bogu da mu je prej uspelo, mogoče pa bi skupnim delom prej. Potem sva se z Tadejem lotila 5.0 verzije, pomagala pa sva si kar z orodjem. http://www.icanlocalize.com/site/services/software-localization/iphone-application-localization/ Tiste datoteke ki so bile enake, sem skopiral iz verzije 3.0 in 4.2 tudi tega nisem nikoli tajil. Postavil sem svoj repozitorij. Vsem kolegom sem zaupal svoj repozitorij, javno pa ga nisem nikoli objavil, ker je itak že bil na repozitoriju od Jerneja. Takoj po izidu untethered jailbreaku (ko je slovenski vmesnik najbolj prišel v uporabo) je gospod Užaljeni izbrisal svoj repozitorij, brez razlage. Seveda z vso pravico. No pa me je kolega pregovoril, ker so mu prijatelji tečnarili kje je dobit slovenski vmesnik, naj objavim svoj repozitorij, kar se je tudi zgodilo. Tudi Puck0 me je prosil če lahko objavi, in nisem imel nič proti. Šele tukaj pa se začne prava zgodba: Ko sem objavil svoj repozitorij s slovenskim vmesnikom, so me hitro preko emaila kontaktirali, če lahko svoj repozitorij odstranim. Če se bom držal dogovora mi po enem mesecu ponudijo telefon. Ker so bili zelo skrivnostni in vse se mi je zdelo sumljivo, sem seveda ponudbo zavrnil. Nato so začeli prihajat kar nadležni emaili, na koncu tudi grožnje o avtorskih pravicah in da me bo Apple tožil, tako da sem na koncu izbrisal svoj email račun. V začetku mi itak ni bilo jasno zakaj bi kdo sploh rad, da se slovenski vmesnik odstrani, potem pa mi je bilo jasno za kaj je šlo. http://www.bolha.com/telefoni-iphone/iphone-odklep-slovenski-vmesnik-iphone-jailbreak-ipad-2-ipod-touch-ios-5-0-1-ljcemb-oglas1278773915 Ne vem če je šlo za ta oglas ker so bili zelo skrivnostni. Eni bi radi imeli ekskluzivo, služili bi radi na račun jailbreak in slovenskega vmesnika. Čudno da niso kontaktirali Dev-Team da se odstrani jailbreak da bi imeli ekskluzivo. No dobival sem tudi takšne maile da naj poskrbim da bo strežnik brezhibno deloval, ker jim stranke čakajo, ker ne morejo naložit slovenskega vmesnika… Ko sem pregledoval po logih Apache strežnika sem ugotovil, da je v času jailbreak-a za A5 naprave, dnevno bilo na mojem repozitoriju tudi do 500 unikatnih IPjev. To pomeni da bi nekdo lepo služil…. To da gospod Užaljeni ni dobil telefona si ne prepisujem nobenih zaslug, so ga pač nasankali. To je pač njegova stvar kako se je dogovoril, očitno jim je šlo samo za zaslužek in ne da bi komu poplačali trud. Vidim pa da je Jernej dal nazaj 5.0 paket na svoj repozitorij, tako da lahko zdaj jaz dam svoj repozitorij nazaj v privat način… Sem pa tudi ugotovil tako kot je MarkB zapisal: Marsikateri ljudje so barabe in dobrota = sirota,, vedno bila in vedno bo. Če si pošten pač nasankaš, še vedno je tako bilo. Ko sem dal gor paket so vsi dol vlekli in se ni noben bunil, ko sem jih prosil naj sporočajo napake za popravke, so eni budale iz slovnice pičili, ko strežnik ni deloval so grozili… Vsi ki pa sploh pojma nimajo o zadevi, pa imajo največ za napisat in komentirat. Sem zdaj še malo preveril od kot mu tako prepričanje da sem njegov paket skopiral. Moj paket je velik 900k 350 datotek njegov 1.3Mb in 449 datotek. PS. Imam že paket za 5.1 ker imam 4S in še ni jailbreak ga še nimam kje testirat, če koga zanima ZS. |
|||||
![]() |
|||||
Sicer se nebi rad vključeval v to debato kdo ima prav in kdo ne, ker tudi ne uporabljam slovenskega vmesnika, vendar pa sem že pred več kot 1 mesecem takrat napisal svoje mnenje ( http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?p=281285#281285 ) o teh oglasih in o tej firmi ki služi na račun drugih ![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() Pa se jih ne da prijaviti? V oglasu gre za zavajanje potrosnika + vzpodbujanje kraje (installous)... Zdaj 5.0.1 vmesnik tako imajo... Pa tudi kasneje 1x placajo in je, razen v primeru nekega Drm-ja... |
|||||
![]() |
|||||
Lahko mi razlagaš kako in kaj vendar je nemogoče da imata najina paketa 100% iste napake. |
|||||
![]() |
|||||
Meni ne najde sourca , oziroma verjetno dodajam napačni naslov. Se lahko pove točen naslov sourca. Lp Hvala hasko23 ![]() |
|||||
![]() |
|||||
http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=20973&postdays=0&postorder=asc&start=0 http://iphone.jernej.org/cydia/ |
|||||
![]() |
|||||
Hvala za hitri odgovor ![]() |
|||||
![]() |
|||||
glede na vse napisano in glede nato da konstantno ponavljaš da si to počel ne z namenom, da bi kaj zaslužil in da si želel le ponuditi nekaj dobrega..niti ne razumem zakaj se razburjaš, če je nekdo to vzel in malo priredil.. vidim da bo kar držalo, da te najbolj boli ker nisi dobil gratis iphona 4s.. ![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Modela sta lokalizirala iOS, samo se ne znata zment kdo je koliko in kaj opravil. Kaj si pa ti naredil, razen bil nad pameten v vseh verzijah ????? _________________ Gotterdammerung |
|||||
![]() |
|||||
sej ni problem, samo ni potrebe po izlivanju solz na forumu, saj imata verjetno čas po vrtcu..da se dogovorita.. ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Jebelacesta, pa si nisem mislil, da bom šel tako daleč, hehe |
|||||
![]() |
|||||
Prosim ne govori nekaj o osebi če je ne poznaš!!! 1. Sploh mi ni hudo za iPhone 4S, ker si ga lahko kupim kadar ga hočem, ampak se gre zato da sem vam vedno ponujal pakete brezplačno, ko pa bi jaz lahko dobil nekaj brezplačno me takšni kot ti celo obtožujete. 2. Svoj čas sigurno ne porabim za računalnik, saj imam službo, kjer sem vodja CNC obdelave in sem velikokrat v službi po cele dneve pa še vedno najdem čas da izdelujem pakete. 3. Prevoda nisem vrnil zato ker "so me trije pohvalili" ampak zato ker mislim da je več hvaležnih uporabnikov, kot pa nevoščljivih Aleš |
|||||
![]() |
|||||
*ali boš prevedel ti..prav, če ne boš, bo nekdo drug (nobody cares). *ravnotako, če jst rabim slo. prevod, ga bom potegnil dol ne glede nato če boš ti imel čustveni izliv in me prav nič ne briga če sem pobral dol "ukradeno in popravljeno" verzijo. nihče te ni silil v ta "projekt" in ne razumem zakaj iščeš neko potrditev oz. kaj si želel doseči (da bodo ljudje bojkotirali "ukradeno" verzijo)? ali da se boš zasmilil ljudem, ker si toliko truda vložil? še enkrat, sam si se odločil in sam naredil napako... ![]() |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - iPhone posodobitve in jailbreaki - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |