@berna
V študentu si sharal internet z maca na ipad ali pri sebi doma/kje drugje?
| Personal Hotspot, Tethering | |||||
@berna
V študentu si sharal internet z maca na ipad ali pri sebi doma/kje drugje? |
|||||
_________________ iPhone 13 iPhone 12 mini iPhone Xr iPhone 6 iPhone 6 plus iPhone 5 IPhone 4 Macbook Air 2019 Macbook Air 2014 iPad 2 3g iPad 4 wi-fi IPad 10.2 Apple TV2 iPod touch 4G ipod nano -lunatik pas |
|||||
Sem opazil, da so na straneh študenca dodali wifi-certifikat za os-x Lion. Ampak tudi namestitev certifikata zaenkrat ni nič pomagala.
Situacija je pa takšna. Sem v študentskem domu, kjer moramo za uporabo interneta preko ethernet kabla vpisati na eno intranetno stran svoj mac naslov in na macu nastaviti uporabniško ime, geslo itd. Kateri protokoli so vključeni v avtentikacijo nevem, omenja se pa aplikacija Secure W2. Je pa tudi že uporabnik na začetku teme to opisal. Torej, v študentskem domu bi rad internet z etherneta delil preko wifi za uporabo na iPhonu. Zaenkrat se mi iPhone poveže na ustvarjeno wi-fi omrežje, a ne dobi interneta. Po namestitvi certifikata se mi je še pojavilo dodatno okence z 802.1.X za izbiro certifikata. Več si pa lahko pogledate na slikah:
![]() |
|||||
Mene je v stanovanju zafrkavalo to, da je bil subnet obstojecega omrezja x.x.2.x in Mac privzeto naredi tudi share subnet x.x.2.x pa zadeva ne dela, resil sem tako:
http://hints.macworld.com/article.php?story=20090510120814850 PS: punca mi pa v studentu sharea eth na wifi Win7 (SecureW2) na mojega Mac-a brez tezav, nobenih certifikatov z moje strani, pac kot da bi se na en router povezal. |
|||||
@b4d
Glede na to, da iPhone lovi samo omrežje mac.local, verjetno to nebi rešlo težave. Windows 7 omogoča deljenje internetne povezave preko wi-fi, čeprav moraš za dostop do interneta preko etherneta imeti certifikat. Na Windows 7 si kreiral wi-fi dostopno točko, verjetno zaščiteno z WPA2, in seveda ti je to mac lovil. Če bi naredil obratno, z maca na PC pa nebi šlo (govorim za internet v študenskem domu). Še ima kdo kakšno idejo? |
|||||
Sicer je moje vprašanje malce izven teme vendar ne vem kje naj to vprašam.
V šoli imamo wifi, na katerega se lahko povežejo le tisti kateri uporabljajo android. Mene iphone sploh ne spusti noter. Ali je tu problem v nastavitvah? Hvala. |
|||||
Naj ugibam.. spet ta presneti Eduroam?
|
|||||
Ne mislim da nimamo eduroama prav tako ni naše šole na seznamu. Vendar se mu čudno zdi kajti preko androidovega telefona se v omrežje lahko povežejo prez težav. Tisti, ki pa imamo iphone nas pa ne spusti niti noter da bi se lahko prijavili v omrežje.
|
|||||
Pojdi do kabineta informatikov in se pozanimaj kaj je na stvari
|
|||||
Inštaliraj zadevo preko eduroam.si/apple |
|||||
kako se pa prijavim v to?
|
|||||
Ups sem sele zdaj prebral da neves ce imate Eduroam sem spregledal in mislil da imate eduroam.
Ce bi ga imeli bi vpisal svoje uporabnisko ime in geslo pa bi delovalo... Malo se pozanimaj kako je sploh ime omrezju ipd... Ne moremo kar na pamet govoriti. |
|||||
Imam težave z internetom.
Ko naredim hotspot preko iphona in se naj povežem z računalnikom prek wifi-ja mi internet deluje normalno nekaj časa, potem pa ponavadi po kakšnih 10 minutah včasih tudi kasneje ali prej izgublja hitrost in na koncu mi ne odpre nobene več spletne strani na računalniku...ko preizkusim hitrost na iphonu preko speedtesta deluje normalno... Any solutions ker me že zelo moti ker potrebujem internet vsaj 4 ure skupaj pa mi nonstop prekinja...če pa izklučim hotspot opcijo in jo ponovno vključim dela spet normalno za okol 10 minut |
|||||
Glede na to kolk uporabljas mobilni internet bi pomoje bila boljsa samostojna resitev z modemom. Dvomim ce baterija na iphoneu sploh prezivi ob 4 urni uporabi hotspota. Lahko dasesicer motim, ker se nism imel prilke tolk sprobat, vem pa samo da baterija precej gre v tem primeru. |
|||||
reset settings.. restarjat iphone.. ponovno vpišeš podatke.. deluje
|
|||||
Ponavadi se ob ponovnem vpisu podatkov restarta inapravo
_________________ |
|||||
Pozdravljeni,
želim si nastaviti personal hotspot na svoji 4s in mi piše da naj se obrnem na carrier ? mam pa carrier 12.0 =? Prej sem nekaj iskal po forumu ampak je tisto samo za ipad ? Mi lahko kdo kaj pomaga prosim ? lp _________________ .: Poceni apple hardware :. ZS |
|||||
Vpisat moras prave nastavitve... Vsaj za slovenske operaterje preverjeno deluje... Za tuje pa ne vem...
|
|||||
Najbrž tole ne pišeš za slovenske operaterje.. Če ti piše da se moraš obrniti na operaterja najbrž pomeni, da bo ta tvoj operater zaračunal dodatne EUR za tethering.. Tako je ponavadi..
|
|||||
se je na tej tablici mogoče povezati na internet preko Nokie e71 ali drugih android telefonov?
ima kdo kakšno izkušnjo? hvala |
|||||
| « Poglej prejšnjo temo - iPhone/iPad omrežja - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13, 14, 15 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |