Ne vidim logike v tem da bi bil 5200 obratov, hitrejši kot 7200. ampak vse je možno, kaj pa scorpio black, 500gb, 7200 obr. so hitrejši kot blue 7200?
| Kateri disk za MacBook Pro? | |||||
Ne vidim logike v tem da bi bil 5200 obratov, hitrejši kot 7200. ampak vse je možno, kaj pa scorpio black, 500gb, 7200 obr. so hitrejši kot blue 7200?
|
|||||
aja nee, pardon.. gledal sem 640GB/5400 in 750GB/5400.
jaz gledam 5400 zaradi dB in potrate energije, ker toliko se mi ne bo poznalo na hitrosti, za samo surfanje in tako drugo laično delo u easy se bo pa na bateriji brž poznalo. lp |
|||||
aja to pa ja
|
|||||
V glavnem, z diskom WD blue.scorpio 640GB/5400 NISEM zadovoljen...
Sedaj ne vem a se da kje kaj nastaviti, al je pač disk res nič od nič dogaja sem mi, kot da disk gre v eno easy spanje, vedno ko naredim kakšen korak, se pojavi za 1sec al 2sec "sandy ball" ... zelo zelo moteče ... pri prejšnjem original .. ravno tako 5400/320GB .. Fujitsu al kaj že ni bilo tega nikoli. kupil sem ga zarad višje kapacitete... mac uporabljam za glasbeno produkcijo in mi to živce para.. v glavnem resno/sproščeno delo ni možno, preveč moteče da čakaš na vsako malo bolj "zahtevno" operacijo 1-2 sec ali več... kaj torej v smeti pa ssd? lp |
|||||
Cajt bi bil
|
|||||
kr znova in znova se nekaj zalaufuje, pa imam odklukano never go to sleep ..
ne vem v čem bi bil slabši od predhodnika? bom kupil ssd prav kmalu, ampak mislite da ni kaj v kakšnih nastavitvah možno za nastavit? misle v terminalu, tisti ki se spoznajo bolj v detajle? hvala, lp |
|||||
kakšen SSD pa nameravaš kupit, OCZ, Corsair? Sicer sem postavil eno temo na temo mrežnega diska, ker ravno premišljujem o tem da bi dal noter en SSD, ki zaradi visoke cene (ravno 200 Gb in več si res en bom privoščil) nima veliko prostora in razmišljam o mrežnem disku ki bi bil kako "delovni", torej bi mel gor shranjene fajle...
_________________ Back To The Jabuk |
|||||
Evo končno sem se odloču za zamenjavo diska v mojem MBP, vzel bi 7200obratov, 500gb ali 320gb, odločam se med:
WD Scorpio Black http://www.mimovrste.com/artikel/2060123115/25-trdi-disk-wd-scorpio-black-500-gb-7200-rpm-16-mb-sata-wd5000bpkt in tem: Seagate Momentus http://www.mimovrste.com/artikel/2060062016/25-trdi-disk-seagate-momentus-72004-500-gb-7200-rpm-16-mb-sataii-st9500420as katerega priporočate? |
|||||
@strittko
odločam se za tega, ampak po vsej verjetnosti iz amerike http://www.odnesi.si/product_info.php?products_id=22650 lp edit: v ameriki pač pride ista vsota, le da so dolarji. |
|||||
oki, se opravicujem ce ne pisem pod pravo temo, imam macbook pro
in sem se odlocil za menjavo diska za vecji, kajti tale 250giga je premali pa me zanima ce obstaja kje kak link o menjavi diska |
|||||
Sašo: Reskiraj nekaj eurov pa kupi SSD, verjemi mi ne bo ti žal. Ko boš to imel si boš rekel "le zakaj tega nism že prej naredil". |
|||||
Sem že nabavil wd scorpio black
|
|||||
Ali je v redu kombinacija SSD za boot drive in Scorpio Black 7200 (750GB) v Optibay za slike, muziko itd. na 2011 MBP-ju?
To namreč razmišljam, da bi nabavil... _________________ 14.2" MacBook Pro (late-2024), M4 Pro, 24 GB RAM 1 TB SSD iPad Air 32 GB Space Gray iPhone 15 Pro 256 GB Black Titanium |
|||||
jst mam scorpio black za boot drive, pa je dokaj hitra zadeva, sam mal se vibracije čutijo. JSt ti predlagam da maš v optibay-ju navaden 5200 disk, ki si ga dobil z MBP, ker se 7200 ne bo poznalo pri pregledovanju slik, fimov, itd....
|
|||||
Ali bI se v Optibayu bolj občutilo vibracije 7200 diska?
_________________ 14.2" MacBook Pro (late-2024), M4 Pro, 24 GB RAM 1 TB SSD iPad Air 32 GB Space Gray iPhone 15 Pro 256 GB Black Titanium |
|||||
ne. sploh ni tok kriticno pri scorpio black. js nism opazu NIC.
_________________ mbp late 2008 iPhone 4 ipad1 |
|||||
Ali ni v tem primeru potem vseeno bolje imeti 7200 disk kot pa 5400? Je vseeno hitrejši... ?
Ali si v primeru, da imam Optibay, uničim garancijo MBP? _________________ 14.2" MacBook Pro (late-2024), M4 Pro, 24 GB RAM 1 TB SSD iPad Air 32 GB Space Gray iPhone 15 Pro 256 GB Black Titanium |
|||||
huh preveč me vprašaš. načeloma ga namontiraš nazaj ko ga neseš na servis, ker morš itak odpret podn da zamenjaš ram : kar načeloma lahko brez kršenja garancije.
js mam enga 7200 in enga 5600 not trenutn.. pa je kar se tiče temperature isti šmorn, 3 stopinje razlike. tud vibracij ne čutim enih bolj kot drugih oz ni niti približno moteče. bolj so moteči ventilatorji ko začneš kej konkretnega delat. _________________ mbp late 2008 iPhone 4 ipad1 |
|||||
| « Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |