Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 16.09.2011 21:53:12 |
|
Hej! No jaz imam zelo sveže informacije o kupovanju preko simplyelectronics.net (SE). Konec avgusta sem se odločil, da bi imel Amazonovega Kindla. Ker mi je ena opcija, kjer bi ga lahko dobil iz ZDA padla v vodo, sem začel iskati kakšno ugodno varianto iz tujine. In tako sem našel SE trgovino. Ker je bila cena super sem ga naročil in plačal s PayPalom. Ko sem oddal naročilo, sem začel malo brskati po spletu, kaj sploh ljudje pravijo o SE trgovini in če povem po pravici, sem ostal kar brez sape. Sami slabi vtisi. Pošiljka ni prišla, slab customer support, itd. Niti ene dobre ocene. Brskal sem kar nekaj časa, preden sem celo našel nekaj (zelo malo) dobrih reviewjev. Rekel sem si..kar bo bo..zaradi 150eur me ne bo pobralo, pa še plačal sem s PP, tako da lahko konec koncev dobim denar nazaj. In sem začel čakati. Po kakšnem tednu in pol se prijavim na SE in kaj opazim? Pošiljka še sploh ni oddana! In sem začel ponovno brskati po internetu, da vidim še enkrat kaj kej pravijo ostali. Med brskanjem sem našel nekaj opisov, da je trajalo 2 tedna, preden so pošiljko poslali in da naj kdor rabi stvar hitro, tam ne naroči. Ko sem imel dovolj brskanja, sem sestavil en kratek mail, kaj pomeni to, da še niso poslali in če je kaj narobe, saj je Kindle bil na zalogi. Ker čez par dni ni bilo odgovora, sem poslal še eno podobno sporočilo. Naslednji dan sem končno dobil odgovor na 2. vprašanje (rekli so, da so naročilo prejeli in da bodo kmalu poslali, samo da imajo gužvo, tako da bo mogoče še malo trajalo). V enem izmed naslednjih dni nepričakovano dobim mail, da je pošiljka odposlana, dobim dhl tracking code, včeraj sem pošiljko končno dobil.
Rezultat: naročilo oddano 28.8., naročilo prejeto 15.9. pa Kindle je bil na zalogi.
Torej moje mnenje je sledeče. SE je ena čudna firma, s sedežem v Hong Kongu in precej slabim customer supportom, zaradi česar so si nakopali malo morje slabih reviewjev. Ampak imam občutek, da se trudijo. Nekje sem prebral, da dobijo preko 1000 naročil dnevno, ampak to ne bi smel biti izgovor za vse. Ampak ne glede na vse, sedaj uživam v branju Kindla, ki sem ga dobil po zelo ugodni ceni. Torej, če hočeš izdelek dobiti hitro, SE ni zate, saj traja ponavadi več kot 2 tedna, preden pošiljko odpošljejo. Če pa se ti ne mudi, se mi zdi, da je SE ok opcija. Moje zaupanje so pridobili in verjetno bom preko njih še kdaj naročil kakšen gadget.
Lp, miha
|
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 16.09.2011 22:38:14 |
|
Malo se mi zdi čudno tvoje pisanje, ker PP sploh ne podpirajo, ker če bi ga bi to pisalo oziroma bilo jasno pokazano na strani. Namreč če bi ga bi bil nakup bolj siguren in varen. Mislim, da tukaj nekaj ne štima sicer pa vsak za sebe ve kako in kaj. Jaz pri njih ne bi kupoval ker je premalo znanega (dobrega) ampak samo slabo od vseh kjer sem prebral.
LP
|