Jabuk
Network error
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 28.04.2011 17:04:15
Network error
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Imam težavo glede wifi povezovanja (macbook pro 2011)... normalno se poveže z mobilnim hotspotom(ki je zaščiten) in nezaščitenim omrežjem. Napako pa mi javi na domačem omrežju (koda je pravilna)?

On no Connection timeout
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 28.04.2011 17:30:17
Re: Network err
rokec55 je napisal/a:
Imam težavo glede wifi povezovanja (macbook pro 2011)... normalno se poveže z mobilnim hotspotom(ki je zaščiten) in nezaščitenim omrežjem. Napako pa mi javi na domačem omrežju (koda je pravilna)?

On no Connection timeout

On no Ročno sem spremenil vse podatke ampak ne deluje Confused
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 28.04.2011 18:14:27
Re: Network err
rokec55 je napisal/a:
rokec55 je napisal/a:

On no Connection timeout

On no Ročno sem spremenil vse podatke ampak ne deluje Confused

Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 28.04.2011 19:19:35
Resetiraj router na default in ponovno namesti.. Tudi izbriši omrežje iz mbpja.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Velika Nedelja
Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 05.11.2011 11:54:07
Pozdravljeni!

Obujam temo, saj ima moj MacBook Pro (Mid 2010) enako diagnozo, le v drugačnem okolju.

Ponavadi se pridno spozna z vsakim mrežnim členom, če sta le dokaj blizu. Ima pa težavo pri druženju z routerjem, ki je bolj oddaljen od prenosnikua.
Tipičen scenarij bi bil nekje 150 metrov zračnega razmaka med WRT54GL in MacBookom brez megalomanskih ovir, pri čemer v AirPort meniju izberem moj "Oblak" in dobim "Connection timeout" napako. Če Maca poskušam ročno zvezati z omrežjem tako, da v Network Preferences izberem "Join other netowrk", se računalnik sicer poveže, a ima precejšen problem pri nalganju spletnih strani.
Bi rekel, da glede na oddaljenost ni čudno. Pa je. Njegov predhodnik (računalnik Lenovo), kot tudi nekaj drugih PCjev, prisotnih na lokaciji, niso imeli in nimajo te težave. Čeprav še vedno počasi, nekoliko hitreje kot MBP nalagajo strani in se sploh normalno povežejo v omrežje.
To se je zgodilo že na več lokacija.

Na že omenjenem routerju teče DD-WRT, ki upravlja z dostopno točko na šestem kanalu. Snow Leopard 10.6.8 se povezuje z ročnimi nastavitvami in ne uporablja DHCP. Dobivam 27% (okrog 79 dB) signal, 13% je šuma. Kaj bi lahko šlo narobe?

Hvala.

 iPhone 4
Focusrite Saffire, FireWire zvočna kartica in ostali audio pripomočki
Premaknjeno: Sob 05. Nov 2011 12:12.
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Žalec
Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 08.11.2011 01:14:20
BIG_Yack je napisal/a:
Pozdravljeni!

Obujam temo, saj ima moj MacBook Pro (Mid 2010) enako diagnozo, le v drugačnem okolju.

Ponavadi se pridno spozna z vsakim mrežnim členom, če sta le dokaj blizu. Ima pa težavo pri druženju z routerjem, ki je bolj oddaljen od prenosnikua.
Tipičen scenarij bi bil nekje 150 metrov zračnega razmaka med WRT54GL in MacBookom brez megalomanskih ovir, pri čemer v AirPort meniju izberem moj "Oblak" in dobim "Connection timeout" napako. Če Maca poskušam ročno zvezati z omrežjem tako, da v Network Preferences izberem "Join other netowrk", se računalnik sicer poveže, a ima precejšen problem pri nalganju spletnih strani.
Bi rekel, da glede na oddaljenost ni čudno. Pa je. Njegov predhodnik (računalnik Lenovo), kot tudi nekaj drugih PCjev, prisotnih na lokaciji, niso imeli in nimajo te težave. Čeprav še vedno počasi, nekoliko hitreje kot MBP nalagajo strani in se sploh normalno povežejo v omrežje.
To se je zgodilo že na več lokacija.

Na že omenjenem routerju teče DD-WRT, ki upravlja z dostopno točko na šestem kanalu. Snow Leopard 10.6.8 se povezuje z ročnimi nastavitvami in ne uporablja DHCP. Dobivam 27% (okrog 79 dB) signal, 13% je šuma. Kaj bi lahko šlo narobe?

Hvala.

emm si mogoče probal bližje routerju it ter probati , če se konekta ko je bližje. ČE prav zastopim tvoje vprašanje, bi rad, da se ti avtomatsko poveže na wifi ane?

mail: grega@sistemko.net
web: www.sistemko.net
041817919
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani