Macbook pro 15 najceneje ?
|
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 17.03.2011 07:50:32 Macbook pro 15 najceneje ? |
|
Zanima me kje se, da najceneje kupiti macbook pro 15", novega z i7 quad core procesorjem. Pri nas sem videl, da jih imajo za 1859 in če bi našel študenta, člana iknow kluba dobim še 10%. V avstriji bi me prišel 1750. Ali ima kdo kakšno informacijo, če se jih da dobiti še kje ceneje (s poštnino vred seveda). Ali pa če kdo potuje kam in je pripravljen pripeljati kakšnega macbook-a zraven.
Razmišljal sem tudi o eventuelni opciji da bi kupil rabljenega i5 dvojedrnega prek ebay-a. Ima kdo izkušnje z nakupovanjem macbookov pro iz ebay-a ? Gledal sem da dosegajo cene nekje 1200€ za i5 procesorje, ter da imajo notebooki še kak mesec ali več garancije.
Tretja možnost, ki sem jo pa gledal je pa macbook pro refurbished z i5 procesorjem 2,53GHz standardna verzija za 1400€.
Katera varianta mislite, da je najboljša nov i7 quad, ebay ali refurbished ? Ali se po vašem mnenju splača odšteti tisti 400-600€ več za i7 quad proc ali je res takšna razlika ?
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 17.03.2011 08:27:49 |
|
Če si navaden uporabnik ne boš med brskanjem po spletu in pa med gledanjem filmov opazil razlike. V profesionalnih vodah pa mislim da z novim projem pridobiš ogromno.
Tako da če ga rabiš za resno delo kupi najnovejšega. Najbolje pa je, če ga kupiiš v trgovini, ker s tem dobiš eno leto garancije in te ne rabi bit ta čas tako strah, če ti kej crkne.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 17.03.2011 20:55:55 Re: Macbook pro 15 najceneje ? |
|
plevcek je napisal/a: | Zanima me kje se, da najceneje kupiti macbook pro 15", novega z i7 quad core procesorjem. Pri nas sem videl, da jih imajo za 1859 in če bi našel študenta, člana iknow kluba dobim še 10%. V avstriji bi me prišel 1750. Ali ima kdo kakšno informacijo, če se jih da dobiti še kje ceneje (s poštnino vred seveda). Ali pa če kdo potuje kam in je pripravljen pripeljati kakšnega macbook-a zraven.
Razmišljal sem tudi o eventuelni opciji da bi kupil rabljenega i5 dvojedrnega prek ebay-a. Ima kdo izkušnje z nakupovanjem macbookov pro iz ebay-a ? Gledal sem da dosegajo cene nekje 1200€ za i5 procesorje, ter da imajo notebooki še kak mesec ali več garancije.
Tretja možnost, ki sem jo pa gledal je pa macbook pro refurbished z i5 procesorjem 2,53GHz standardna verzija za 1400€.
Katera varianta mislite, da je najboljša nov i7 quad, ebay ali refurbished ? Ali se po vašem mnenju splača odšteti tisti 400-600€ več za i7 quad proc ali je res takšna razlika ? |
Ali ne bi bilo bolje, da bi ga kupil pri nas po sicer višji ceni, dobil SLO tipkovnico in BREZPLAČNO 3-letno garancijo? Imam kar nekaj znancev, ki so Mac kupili v tujini POCENI in potem se je kaj pokvarilo. Če ti odpove RAM ali HDD je strošek majhen, če pa odpove plata ali zaslon po preteku enoletne garancije, greš pa lahko samo še kupit novega... Ne vem, kdo bo dal 800 EUR za poravilo plate ipd...
Najceneje NI vedno poceni na dolgi rok...
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: London |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 17.03.2011 22:10:28 |
|
tudi sam priporočam nakup v Sloveniji s podaljšano garancijo, v kolikor imaš namen obdržati računalnik dlje kot leto dni.
če kupiš v tujini imaš na voljo AppleCare (lahko uveljaviš tudi v Sloveniji), vendar je podaljšana garancija, ki jo ponujajo naši trgovci preko zavarovalnice boljša izbira (krije več).
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 18.03.2011 07:05:35 |
|
Kje pa priporočate nakup? istyle ali kje drugje ? Nisem pa nikjer zasledil 3 letno brezplačno garancijo. Pa še to pri istyle sem videl, da imajo možnost zavarovanja polne zaščite. Predvidevam, da velja ta polna zaščita samo v sloveniji ali velja tudi v tujini ?
Iščem člana iknow kluba, ki bi bil pripravljen iti z menoj v nakup za macbook pro v zameno za denarno nagrado.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 18.03.2011 07:38:20 |
|
Nakup priporocam v EPL. Garancija pa ni brezplacna, ampak jo je treba dokupiti. Brezplacna je le enoleto.
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 18.03.2011 07:54:48 |
|
FMC ima pri nekaterih modelih dodano 3 letno garancijo >> http://goo.gl/mhbWZ

_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 18.03.2011 08:24:07 |
|
Tale polna zaščita se men zdi precej nesmiselna, ker koliko vidim najprej plačaš recimo 126€ za zavarovanje do 2000€ vrednih izdelkov in nato moraš ob poškodbi plačati najmanj 33% oz. 90€ se pravi da mora biti škoda vsaj za 216€ da prideš na nulo.
A epl tudi priznava iknow 10% popust, nikjer nisem zasledil ?
Če je kak iknow član in je pripravljen iti z menoj v "apple store", lahko lj ali mb naj me kontaktira na ZS.
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 18.03.2011 08:30:06 |
|
plevcek je napisal/a: | Tale polna zaščita se men zdi precej nesmiselna, ker koliko vidim najprej plačaš recimo 126€ za zavarovanje do 2000€ vrednih izdelkov in nato moraš ob poškodbi plačati najmanj 33% oz. 90€ se pravi da mora biti škoda vsaj za 216€ da prideš na nulo.
A epl tudi priznava iknow 10% popust, nikjer nisem zasledil ?
Če je kak iknow član in je pripravljen iti z menoj v "apple store", lahko lj ali mb naj me kontaktira na ZS. |
216€ je zelo hitro, ce ti recimo MacBook pade na tla... Ze samo menjava pocenega zaslona je gotovo drazja... ce pa recimo crkne maticna plosca, pa se itak popravilo ne izplaca  ...
Pa se kolikor vem, placas lastni delez le, ce gre za nenamerno poskodbo izdelka... torej ce ti recimo pade na tla... Pri okvarah, ki jih krije garancija pa pomoje ni samoudelezbe ... Vsaj pri Big Bang-ovi zasciti "Se zgodi" je nekako tako...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: London |
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 18.03.2011 08:33:58 |
|
priporočam EPL, čeprav ne ponuja iKnow Club ugodnosti.
|
 |