Jabuk
Razlike med serijami (trgi)
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 13.03.2011 22:32:16
Razlike med serijami (trgi)
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Razmisljam, da bi kupil MBP. Zanima me, ce ima Apple kaksne razlike v kvaliteti glede za kateri trg je delan prenosnik?

Nekaj casa nazaj sem kupil Thinkpada T43 v Ameriki pa je isti model kupil tudi moj kolega vendar ga je kupil v Evropi. Kljub temu, da je slo za isti model je moj imel ohisje iz nekega magnezijevega kompozita, tisti kupljen v Evropi je bila pa neka cenena plastika. Definitivno je slo za neke mucke.

Imena podmodelov, ki jih gledam v ZDA imajo MC700LL/A tukaj pa pride recimo z0ly000my/cr to bi rabilo biti MC700SI/A. To se mi zdi so spet neke mucke.
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 13.03.2011 22:35:03
MBP-ji imajo vsi aluminijasto unibody ohišje in so, neglede na to kje jih kupiš, vsepovsod enaki, samo tipkovnice(beri znake na tipkah) imajo različne.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 13.03.2011 22:58:15
sussi je napisal/a:
MBP-ji imajo vsi aluminijasto unibody ohišje in so, neglede na to kje jih kupiš, vsepovsod enaki, samo tipkovnice(beri znake na tipkah) imajo različne.

Se mi zdi, da je pri Applu to celo malo bolj komplicirano, saj je ohisje izrezano za tocno doloceni layout tipkovnice. Tako, da npr. ameriska in "jugoslovanska" tipkovnica ne paseta v isto ohisje, saj je izrez za posamezne tipke drugacen.

Zato tudi ni mozno naknadno zamenjati tipkovnice, kot recimo pri kaksnih Dell-ovih laptopih, kjer je en velik izrez v ohisju za celo tipkovnico. Za razliko od Apple-a, kjer je izrez za vsako tipko posebej.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 13.03.2011 22:58:42
MC pomeni, da je mednarodni model, modeli, ki se začnejo z z0blabla, pa so lokalizirani (imajo na tipkovnici narisane šumnike).

LP
-J
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 13.03.2011 23:12:14
dejanb je napisal/a:
sussi je napisal/a:

Se mi zdi, da je pri Applu to celo malo bolj komplicirano, saj je ohisje izrezano za tocno doloceni layout tipkovnice. Tako, da npr. ameriska in "jugoslovanska" tipkovnica ne paseta v isto ohisje, saj je izrez za posamezne tipke drugacen.

Zato tudi ni mozno naknadno zamenjati tipkovnice, kot recimo pri kaksnih Dell-ovih laptopih, kjer je en velik izrez v ohisju za celo tipkovnico. Za razliko od Apple-a, kjer je izrez za vsako tipko posebej.

ja, sam nemški layout je enak kot slovenski samo da so tipke drugace naprintane.

http://en.wikipedia.org/wiki/Keyboard_layout

Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 13.03.2011 23:12:30
dejanb je napisal/a:
sussi je napisal/a:

to pa ne bo držalo, saj imajo vsi MBPji enake tipkovnice, oz enako razporejene tipke, samo črke na tipkah so drugačne Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 13.03.2011 23:27:31
Sussi, to pa ne bo drzalo. Oblike nekaterih tipk in njihove postavitve so razlicne. Poglej si tipkovnico na http://www.apple.com/macbookpro/specs.html
In bos hitro videl, da je oblika ENTER tipke cisto drugacna (enovrsticna). Ameriska tipkovnica ima drugacen layout in ne samo drugacne oznake na tipkah.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 13.03.2011 23:43:35
jep. samo ce ni US je international(ki so vse enake) z lokalizacijo.

http://support.apple.com/kb/HT2841

japonski je še drugačen. kitajski ima isti izrez kot US
http://farm3.static.flickr.com/2562/3906502087_482781e0f7.jpg

Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 14.03.2011 06:41:42
Priznam napako Embarassed Sem bil prepričan da je US tipkovnica enaka kot international.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Horjul
Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 14.03.2011 07:21:13
Re: Razlike med serijami (trgi)
alen5 je napisal/a:
Razmisljam, da bi kupil MBP. Zanima me, ce ima Apple kaksne razlike v kvaliteti glede za kateri trg je delan prenosnik?

Nekaj casa nazaj sem kupil Thinkpada T43 v Ameriki pa je isti model kupil tudi moj kolega vendar ga je kupil v Evropi. Kljub temu, da je slo za isti model je moj imel ohisje iz nekega magnezijevega kompozita, tisti kupljen v Evropi je bila pa neka cenena plastika. Definitivno je slo za neke mucke.

Imena podmodelov, ki jih gledam v ZDA imajo MC700LL/A tukaj pa pride recimo z0ly000my/cr to bi rabilo biti MC700SI/A. To se mi zdi so spet neke mucke.

To pa žal ne bo držalo. Thinkpadi sertije T so imeli ohišja vedno prevlečeno z neko kovinsko zadevo. Sem imel 3 serije...

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 14.03.2011 10:40:14
S kje pa sploh pridejo proji v Slovenijo? To jih morajo furat nekje iz Evrope k nam pomoje. Isto k telefoni pri Mobitelu. Razen morda s slovensko tipkovnico so za slovenski trg. Ali pa še to ne....
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 14.03.2011 11:46:06
Baje pride vse direktno iz tovarn v regionalno skadišče v Budimpešto potem pa dalje po državah...
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani