presnemavanje videa iz JVC kamere na računalnik
|
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 23.02.2008 21:34:52 presnemavanje videa iz JVC kamere na računalnik |
|
Kabel, ki je bil kompatibilen s starim računalnikom žal ni kompatibilen z mojim novim mac bookom.
Stvar je na starem prenosniku delovala brez težav. Video sem na računalnik prenesla preko DV kabla.
Posim za pomoč glede tega kateri kabel moram dokupiti, da bo zadeva delovala tudi na mac booku.
Hvala! 
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Nova Gorica |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 24.02.2008 01:51:29 |
|
Za MacBook-a njaverjetneje rabiš 6pin-4pin konektorje na firewire kablu. Na PC notesnikih je ponavadi 4pin-4pin firewire kabel.
LP
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: 1 Infinite Loop |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 24.02.2008 10:06:31 Re: presnemavanje videa iz JVC kamere na računalnik |
|
skokica01 je napisal/a: | Kabel, ki je bil kompatibilen s starim računalnikom žal ni kompatibilen z mojim novim mac bookom.
Stvar je na starem prenosniku delovala brez težav. Video sem na računalnik prenesla preko DV kabla.
Posim za pomoč glede tega kateri kabel moram dokupiti, da bo zadeva delovala tudi na mac booku.
Hvala!  |
V kakšnem smislu ni kompatibillen? Ali lahko kabel priklopiš ali je problem že v konektorju? Verjetno imaš kabel, ki ima na eni strani firewire mini in na drugi običajen firewire konektor - to bi moralo delovati tudi na macbooku (sam tako prenašam posnetke s sonyeve kamere).
Druga možnost je, da sicer uspeš kamero fizično priklopit na maca, pa ti je potem sw ne zazna.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 24.02.2008 11:56:09 |
|
Imel bi eno vprašanje glede posnetkov ko so že na macu, pa da ne odpiram nove teme.
Je kaka možnost posnetke iz kamere, ki mislim da je JVC(.mod) importat v iMovie?
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: 1 Infinite Loop |
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 24.02.2008 14:02:57 |
|
Alen je napisal/a: | Imel bi eno vprašanje glede posnetkov ko so že na macu, pa da ne odpiram nove teme.
Je kaka možnost posnetke iz kamere, ki mislim da je JVC(.mod) importat v iMovie? |
če gre za DV kamero, potem je fajl verjetno v MPEG-2 formatu, s čimer iMovie nebi smel imeti težav. Če gre za HD kamero pa žal nevem oz. nimam izkušenj.
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 24.02.2008 14:25:19 Re: presnemavanje videa iz JVC kamere na računalnik |
|
skokica01 je napisal/a: | Kabel, ki je bil kompatibilen s starim računalnikom žal ni kompatibilen z mojim novim mac bookom.
Hvala!  |
Če imaš USB kabel no bo nič. Rabiš Firewire kabel. Sam sem preko tega kabla brez težav prenesel posnetke na računalnik. Rabiš nekaj takega.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 24.02.2008 14:30:36 |
|
benzoo je napisal/a: | Alen je napisal/a: | Imel bi eno vprašanje glede posnetkov ko so že na macu, pa da ne odpiram nove teme.
Je kaka možnost posnetke iz kamere, ki mislim da je JVC(.mod) importat v iMovie? |
če gre za DV kamero, potem je fajl verjetno v MPEG-2 formatu, s čimer iMovie nebi smel imeti težav. Če gre za HD kamero pa žal nevem oz. nimam izkušenj. |
Glede na to da ga iMovie noče importat, je vrjetno ta druga varjanta(nebi vedel, ker ni iz moje kamere posneto). Je pa kaka možnost konvertiranja v drug format? Probal sem že mp4, ampak z .mp4 formatom žal ne dela preview v iMovie.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 13.04.2008 01:15:29 |
|
Ce je kamera mini dv in je na njej mali konektor, potem rabis 4pin na 6 pin kabel iLink 1394 oz. Firewire. Na kamerah z mini DV kasetami je zapis DV in se ga ponavadi prenese z ilinkom, na kamerah s hard diskom pa mpeg, ki ga lahko prenesemo prek usb. Jest sm pristas mini DV in ilinka.
Sam uporablam Adobe premiere pro in FinalCut pro.
|
 |