Mac programs "musthave" | |||||||
Lahko napišete prosim kateri programi so dobri in uporabni za mac-a. Ali pa tisti, ki so res musthave. Hvala. |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Quicksilver FTW ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
Meni se zdi da sem z quicksilver prsparal sigurno ze par dni svojega zivljenja ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Ker je dokaj velik program v smislu tega kar lahko nudi, bi bilo precej uporabno, če bi se kateremu izmed "advanced" userjev dalo napisati par besed oz. napotkov in morda iz tega nastane tudi kak vodič/članek. |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Nazadnje urejal/a togrizek Tor 08. Sep 2009 10:02; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
PoPCopy je praktičen programček ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
Glede na to da imaš 7 stvari v docku ti res to ne pomaga kej preveč , ![]() če pa jih imaš npr. toliko kot tale dock ![]() ti pa še kako pridejo prav separatorji, plus vse ostalo kar ponuja program. Vsaj jaz imam rad urejen dock, ker imam kar veliko stvari notri nametanih. Nazadnje urejal/a laku Tor 12. Feb 2008 14:17; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
Quicksilver je program ki omogoča zagon aplikacij,script,datotek,etc... Najboljše da sami inštalirate in preverite kaj vam omogoča,ker je v igri kup stvari.Več si lahko preberete v tem *.pdf-ju.
Zdaj pa bom dodal 2 hinta,česa je sposoben Quicksilver. Torej,recimo da ste pravkar naročli pizzo in vam je kelnar rekel da se čez 10 min naslikajte tam.Odštevanje in gledanje na uro je preteklost,saj si vedno lahko olajšamo delo z računalnikom ,če je le mogoče.Quicksilver je najbolj pogosta applikacija in ponuja tudi eno tako možnost. Zaženemo ukazno okno od Quicksilverja ![]() pritisnemo na piko,da lahko vnašamo text in napišemo kakšno opozorilo bi radi ![]() stisnemo Tab,da preskočimo v desno okence v katerem se prikaže ukaz Large Type ![]() zdaj pritisnemo Control+Enter ![]() Pritisnemo smerno tipko za dol in izberemo željen ukaz ![]() Pritisnemo Tab da se nam odpere tretjo okence v katerega vpišemo čas (za test vpišite 3s) ![]() Pritisnemo Enter in se več ne rabimo sekirat,da bi prepozno ali prehitro vleteli po pizzo. --- Pošiljanje emaila znotraj Quicksilverja je enostavno in hitro,ter obenem ne rabimo imet prižgan Mail.app. Prikličemo Quicksilver okence in vpišemo ime naslovnika (lahko tudi nickname ali priimek-odvisno koliko informacij imate za določen kontakt v AddressBook.app. ![]() Ker bi radi poslali en mail večim prijatlom,pritisnemo vejico (comma) in nato nadaljujemo z pisanjem oz.vnašanjem kontaktov ![]() kateri se pojavijo v malih ikonicah spodaj Pritisnemo Tab,da se pomaknemo v drugo okence,in z smerno tipko navzdol izberemo opcijo Email item (send directly) in nato spet Tab,da se nam odpere tretje okence,v katerem napišemo email.Send directly ni avtomatsko listan med opcijami,zato ga vklopimo v nastavitvah pod Actions. ![]() Da lahko začnemo vnašat text,pritisnemo piko in začnemo pisat.Naslov (subject) in sporočilo more bit ločeno z >>.Ko končamo pritisnemo Enter. Upam da sta ta dva hinta koga pritegnila k uporabi ali vsaj raziskovanju ,tega nadsuperiornega OS X programa ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() LP -J |
|||||||
![]() |
|||||||
To me spominja na razne trolle ,ki v temi katero pivo vam je najlubše smetijo "jaz pa ne pijem pira ker mi je bljek". pa dobro,podam še en hint,da ne bo moj post prazno nabijanje. Quicksilver zna namreč računat,vendar moremo omogočit plug-in,v preferences.To lahko naredimo tako da prikličemo Quicksilver okence in stisnemo cmd(apple) + , (comma).To je standardna kombinacija v OS X za naskok Preferences.Kliknemo na Plug-ins. ![]() in izberemo Calculator Module ![]() Nato spet prikličemo Quicksilver okence in vtipkamo najprej piko,da preidemo v text mode in nato najprej = ![]() * (krat) / (deljeno) Pritisnemo Enter in voila. ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() lp,m |
|||||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Programska oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |