Ali je Vaš iTelefon jailbreakan?
|
Ali je Vaš iTelefon jailbreakan =) |
Ja |
|
54% |
[ 111 ] |
Ne |
|
44% |
[ 92 ] |
Ne želim razkriti |
|
0% |
[ 2 ] |
|
Skupaj glasov : 205 |
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Granger |
|
 |
|
Prispevek: #61 Objavljeno 21.11.2010 16:34:56 |
|
no to pa imaš prav...
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #62 Objavljeno 21.11.2010 16:39:37 |
|
scoop je napisal/a: | iPFreak je napisal/a: | Bom kar tu vprašal.
Kako lahko najlažje ugotoviš konkretno, če je telefon:
1. jailbreakan?
2. ukraden?
3. koliko je dejansko star?
Oz. če vprašam drugače. Kaj se moraš dobro pozanimat, ko kupuješ iPhone?
HVALA! |
Ce je jailbrejkan, vidis da je Cydia instalirana,...
Ce je ukraden ? Gres na policijsko postajo, jim poves IMEI kodo in naj preverijo ce je ukraden ?
Koliko je dejansko star ? .... Gres na https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do vpises IMEI kodo, in ti pove kdaj je bil aktiviran,... Ce ze ni nobenih racunov al pa kaj,...
To naj bi bilo naceloma to...  |
Cydio se da skriti in zbrisati... ampak tega načeloma nihče ne počne.
Če je ukraden v tujini ne gre tako zlahka, in naša policija niti nima podatkov o tem...
Vpiše se pa tam serijska ne imei številka... 
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Črnomelj |
|
 |
|
Prispevek: #63 Objavljeno 21.11.2010 16:59:39 |
|
Ja no,.. Mislil sem za Slovenijo...
Zdej pa vprasanje zate...  Si preprican, da serijska in IMEI ni enako ?  Vpisi *#06# nato pa pejt se pod setting pogledat serijsko,...  Ne sekiraj se,.. Nisi mi dolzan opravicila... Pijaco placat, ti pa ne uide... !!!
Edit: Zajebal sem...  Pa vseeno,... Jst sem vpisal IMEI kodo, pod warranty... Pa mi je prav izpisalo ?
P.S: Vseeno hocem pijaco ! 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #64 Objavljeno 21.11.2010 17:05:21 |
|
Ne vem kaj ti gledaš ampak pri meni IMEI in serijska nista enaki
EDIT: si že popravil  Nazadnje urejal/a jerca Ned 21. Nov 2010 17:06; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #65 Objavljeno 21.11.2010 17:05:48 |
|
jerca je napisal/a: | Ne vem kaj ti gledaš ampak pri meni IMEI in serijska nista enaki |
Sem popravil svoj post... 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #66 Objavljeno 21.11.2010 17:06:34 |
|
Tudi jaz 
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #67 Objavljeno 21.11.2010 17:07:57 |
|
Lačen sem... :-\
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #68 Objavljeno 21.11.2010 17:20:46 |
|
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #69 Objavljeno 21.11.2010 17:24:15 |
|
Neda se mi,... K sploh nevem kje naj iscem napako !!  Grem jst rajsi mal spat... Pa se lacen sem,... :-\ A prej sem si moral kupit mobikartico, tko da ni dnarja za kaksen kebab al pa pico... :-\ PORAZ !!  Adijo 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #70 Objavljeno 21.11.2010 17:54:47 |
|
mel, nimam vec. aplikacije niso drage! razen mogoce navigacija, pa se to sem kupil tako da...
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #71 Objavljeno 21.11.2010 18:04:17 |
|
Hvala vsem za komentarje - sem zastavil tudi posebno temo. Lp.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #72 Objavljeno 26.12.2010 09:19:14 |
|
JonTa je napisal/a: | Jest je napisal/a: | JonTa je napisal/a: |
Lahko samo prašam v čem je fora da se odrčete JB samo zato da lahko upgrejdate takoj ko veliki epl izda ios update? Nevem, v rač. svetu se ponavadi zmeraj počaka da se stvar malo ulafa in dobiš tu pa kakm kakšen info. Nimam nič proti da eni pač uporabljate stock os, amapk malo se mi zdi smešno da bi se zaradi tega odrekel stvarem ki jih pogrešaš, sbsettings v tvojem primeru. |
Ni samo to razlog. Eden izmed razlogov je tudi, da je delovanje precej bolj stabilno, veliko manj je moznosti, da iPhone deluje "cudno" in nestabilno... trajanje baterije je tudi pri najailbreakanih iPhoneih daljse (ceprav se vedno bolj za silo sploh ce iPhone uproabljas in ga nimas samo za "sminko" ) ... Ti razlogi so se bolj prevladujoci pri zacetnikih, ki nimajo casa ali znanja ali volje se poglobit v zadeve in preverit, kaj lahko pocnejo in kaj ne smejo ... In velikokrat koga vprasam, zakaj bi jailbreakal... in prvi odgovor je, da lahko uporabi Installous ... |
to
Se strinjam glede novopečenih ajfone userjev, saj ponavadi sploh ne vejo kaj delajo in lahko naredijo več škode kot koristi.
Stabilnosto telefona je pa pogojena z marsičem, in sam JB na to pravzaprav nima velikega vpliva. Največ "škode" in "performance-hita" povzročijo na pol izdelane cydia aplikacije in vsa navlaka ki so jo ponavadi novi uporabniki namesti (winterboard je pravzagotovo ena izmed teh).
Sam sem recimo bil dolgo časa pristaš Lock-Calendarja, ampak njegov vpliv na hitrejše prazneje baterije mi ni odtehtal njegovega namena, saj sem na koncu ugotovil da ga sploh ne potrebujem. So pa stvari ki sem jih naštel, zaradi katerih JB-kam telefon, dobro narejene/stestirane in mi še niso sesule springboarda ali pa kakorkili vplivale na performance telefona in baterije.
Tako da na koncu, se da tudi z JB-om poplonoma stabilno shajat. |
torej po vešem novi lastniki ne bi smeli imeti iphona in se naučiti kako se rokuje z njim...zakaj potem JABUK.SI?
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #73 Objavljeno 26.12.2010 09:59:32 |
|
scoop je napisal/a: | Lačen sem... :-\ |
lačen si ful drugačen 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #74 Objavljeno 26.12.2010 23:25:44 |
|
Trenutno nimam JB ampak ga bom naredil ko comex dokonca 4.2.1 JB.
Tudi za navigacijo ker ne mislim dati 60€ za karte ceprav sem razmisljal da bi jih kupil jih ne bom bom raje ta denar porabil za kaj pametnejšega kot pa 60 ali 80 € za karte in program katerega ima vecina smratphonov ze nalozenega.
Sicer pa sam naredim JB zaradi ene majhne malenkosti katera me neznansko moti pri iphonu in ta je; da ne moreš izbrisati posameznih klicev iz telefona ampak ti izbrise kar vse ali neodgovorjene ali vse to me moti že od prvega 2g iPhona.
Pol pa so se tu nekatere druge sitnice zaradi katerih naredim JB kot so call forwarding active okence prav iritirajoce je in še nekaj drugih modifikacij katere so mozne me se vedno prepricajo v JAILBREAK!
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #75 Objavljeno 27.12.2010 09:04:07 |
|
Pretorian je napisal/a: | Trenutno nimam JB ampak ga bom naredil ko comex dokonca 4.2.1 JB.
Tudi za navigacijo ker ne mislim dati 60€ za karte ceprav sem razmisljal da bi jih kupil jih ne bom bom raje ta denar porabil za kaj pametnejšega kot pa 60 ali 80 € za karte in program katerega ima vecina smratphonov ze nalozenega. |
Navigon ima vecina smartphone-ov ze namescenega??? Edino Nokia daje na voljo brezplacno OVI Maps, ki pa ni ravno biser med navigacijskimi resitvami  ... Sicer imas pa tudi na iPghone-u ze privzeto namescen Google Maps... tega imas tudi na drugih smartphone-ih (Android,...)
Pretorian je napisal/a: | Sicer pa sam naredim JB zaradi ene majhne malenkosti katera me neznansko moti pri iphonu in ta je; da ne moreš izbrisati posameznih klicev iz telefona ampak ti izbrise kar vse ali neodgovorjene ali vse to me moti že od prvega 2g iPhona.
Pol pa so se tu nekatere druge sitnice zaradi katerih naredim JB kot so call forwarding active okence prav iritirajoce je in še nekaj drugih modifikacij katere so mozne me se vedno prepricajo v JAILBREAK! |
To je bolj kot ne samo izgovor, da se lepse slisi, kot pa da bi jailbreakal zato, ker bi hotel namescati ukradene aplikacije
Na vse take malenkosti se da brez problema navadit... le malce prilagodljiv je treba biti ... Sicer pa noben "gadget" ni popoln... pri vsakem se najde vec ali manj takih malenkosti, ki nekaomu niso vsec... 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #76 Objavljeno 27.12.2010 10:01:59 |
|
Ja imas prav glede google maps tu mas moj plus.
Ne ni pa res glede JB kajti si mogoce pomislil da bi rad skril kaksen klic ne pa ocitno izbrisal vse??
LP
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #77 Objavljeno 27.12.2010 10:10:38 |
|
Pretorian je napisal/a: | Ja imas prav glede google maps tu mas moj plus.
Ne ni pa res glede JB kajti si mogoce pomislil da bi rad skril kaksen klic ne pa ocitno izbrisal vse??
LP |
Si mogoce pomislil, da tega ne mores narediti tudi se na kaksnem drugem mobilniku?
Vecinoma so taki in drugacni izgovori predvsem zaradi tega, da se da uproabiti Installous  ... Aja...sem napisal, da vecinoma?  ... So sicer redke (zelo redke) izjeme... ki imajo kaksen drug razlog ...
Sicer naj vsak naredi po svoje... Meni osebno se zaradi takih malenkosti ne zdi vredno, da bi iz stabilnega telefona naredil "invalida"  ... Zal so zadnje case jailbreaki postali taksni... da je preko njih mozno narediti prav to... Sploh je to problem pri "n00b-ih", ki preko Cydie gor natlacijo vso mogoco nesnago... cetudi je bil kaksen dodatek recimo narejen za predprejsnjo generacijo iOS-a... Zal se nemalokrat zgodi, da si s tem sesujejo telefon... potem pa so prepricani, da je iPhone eno veliko sranje, za katerega je treba dat velik kupcek denarja 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #78 Objavljeno 27.12.2010 11:33:59 |
|
Jest moj iPhone ima 90% applikacij kupljenih ali free iz appstora.
Installous sem probal ze na 2g in mi je sel na jetra ker polovica app sploh ni delala z ostalimi pa je vedno bil problem z itunesi ali ko jih je hotelo posodobiti tak da mi ni to prevec privlacno.
Vse igre so kupljene in vse aplikacije so kuplenje posebej sedaj kajti sploh nimam JB ampak cakam comex-a za 4 in 4.2.1 IPSW.
Za druge tel.pa me ne zanima ce imajo ali nimajo te funkcije mene in tebe zanima apple iphone a ne;)
No in da se ne bomo delali prevec angelske in apploritolizniske tam zunaj obstaja en cel movment ki smatra da applovo zaklepanje že prodanih aparatur krsi vsa mogoca prava in pravila ljudi in da ta pohlep ne sme biti nesankcioniran med njimi tudi svet Evrope!
Ti pa kar izvoli in jih naprej brani saj se vedno najdejo tudi taksni.
V glavnem jaz in mnogi bomo še kar naprej JB pa ne zaradi appsov ampak ogromno stvari katerih lahko počneš ko je enkrat telefon JB!
Aja in sploh ni res da ti telefon dela počasneje zaradi JB ali da je zato odprt za napade in viruse ti pa tudi nasedeš vsaki floskuli iz applelandije;)
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #79 Objavljeno 27.12.2010 13:09:57 |
|
Aja in da ne pozabim ene od glavnih motivacijskih funkcij za Jb je ta da ko me vsake toliko nekdo vpraša da mu pošljem sliko ali pesem preko bluetootha me spravi v neroden položaj in me je sram saj kot so mi že nesteto nabijali da taki fensi telefon tako drag kao najboljši a nima takšne funkcije BLUETOOTH!!!
In ker nocem da se mi nekdo smeje kako sem nor da mecem toliko denarja za telefon ki nima osnovnih funkcij ga raje Jb ker ipak je iPhone iPhone in je bolšji od vsega tam zunaj ampak samo ko je JB!
In prosim ne mi sedaj z nekimi češ kako imam mms ker mms ni bluetooth!
pa, LP.
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #80 Objavljeno 27.12.2010 13:25:58 |
|
Bluetooth != OBEX. Sicer se pa takim, ki recejo, da iPhone ne podpira "funkcije" bluetooth samo smejim.
Sicer pa kot zanimivost... Applov P2P bluetooth profil je narejen na osnovi obexa.
|
 |