Mac uporabnik sem, ker ...
|
Mac uporabnik sem, ker ... |
so Maci "kul" |
|
5% |
[ 19 ] |
sem ga dobil v dar |
|
0% |
[ 2 ] |
nisem Mac uporabnik, imam pa iPod ali iPhone |
|
17% |
[ 59 ] |
sploh nisem uporabnik kateregakoli Apple izdelka, ampak mogoče bom |
|
2% |
[ 7 ] |
sploh nisem uporabnik kateregakoli Apple izdelka, in nikoli ne bom |
|
0% |
[ 3 ] |
ker mi je všeč operacijski sistem in delovno okolje, ampak nisem Mac fanatik (Apple nalepke ne bi nikoli nalepil) |
|
26% |
[ 88 ] |
ker mi je všeč operacijski sistem in delovno okolje in sem Mac fanatik (z veseljem nalepim kakšno Apple nalepko) |
|
47% |
[ 159 ] |
|
Skupaj glasov : 337 |
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #101 Objavljeno 06.12.2010 17:59:51 |
|
@sussi najs, lepo napisano
@badguyy999 1. totalna bedarija imeti toliko os-ev. 2. uporabljaš neko zmazek kopijo os x-a dejansko... sploh tisti dock, ki nikakor ne paše zraven. Pač moje mnenje. očitno ti je koncept os x-a všeč in uporaben... zakaj torej raje ne uporabljaš kar os x-a?
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Ruše |
|
 |
|
Prispevek: #102 Objavljeno 06.12.2010 18:36:27 |
|
lakai je napisal/a: | @sussi najs, lepo napisano
@badguyy999 1. totalna bedarija imeti toliko os-ev. 2. uporabljaš neko zmazek kopijo os x-a dejansko... sploh tisti dock, ki nikakor ne paše zraven. Pač moje mnenje. očitno ti je koncept os x-a všeč in uporaben... zakaj torej raje ne uporabljaš kar os x-a? |
1. Zakaj? Če pa mam placa na disku, me zanima kak stvar deluje/zgledakak je uporabna za mojo delo in se mi da modificirat PC (telefona( zdaj iphona, včasih ostale platforme, predvsem wm6.5 in starejši) niti ne več tolko)Če se mi winsi slučajno sesujejo, še vedno imam izbiro dva druga OS. Pa mi win7 pro licenčni že od marca letos delajo brezhibno. Pač posodabljam jih redno pa firewall na routerju ON, pa firewall na winsih na OFF + nod32 in ni nobenih problemov. Pa če pride pwntool, lahko grem v Mac OS in že koristim, medtem, ko morajo čisti wins uporabniki čakat.
2. Mam dejanski polno delujoč Leopard, noben zmazek. Tale dock pa je meni celo boljši, kot na OS X, ker se lahko skrije pa majn placa zasede na namizju oz. kakor ga prilagodim.
3. Zakaj ne OS X ? Ker
a) Ga nisem navajen. Min, max in close na levi strani :bonk: Control panel je razmetan, pri winsih je vse na enem mestu. Ko se nekaj mounta, mi je čudno. Nimam ful argumentov, ker sem zelo malo na OS X, ravno zaradi tega, ker jih nisem navajen in mi winsi povsem odgovarjajo. Po funkcijah/zmogljivosti in tudi vizualno-zelo.
b) Uporabljam določene programe na faksu (matlab, labview in še kakšnen) , ki jih za MAC OS ni oz. nekateri so že, vendar ni licence
c) Tudi špile rad zaženem na Pcju, tak da... Pa vem, da je že Steam za Mac. Vendar to je le mali odstotek špilov.
Enostavno sem preveč navajen na winse, mi nudijo vse kar želim in zadnja leta nimam nobenih problemo z njimi. Včasih na xp ali še prej , priznam, smo tut na 3 mesce sveže nalagali, ampak to zato ker sem pač nalagal, testiral vsega boga. Pa takrat je tut MAC OS bil daaaleč od tega, kar je danes.
edit>
- system preferences je kar ok na enem mestu
- Dock se lahko tut v Leopardu skrije, kar je zelo vredu, ko mas kaj maksimizirano in lahko takoj dostopa[ do programov, ne da bi aktivno okno pomajnsal.
- kaj je finta, da ne mores povsem maksimizirat oken
- mam nastavljeno slovensko tipkovnico, pa mam se vedno zamenjan z in y , se vprasaja ne najdem... lol
- expose je fajn, vendar ko dosti krilim z misko okoli, se pac po nepotrebnem odpirajo oy. skrivajo zadeve
-opravilna vrstica je precej nepregledna, tudi ko mas naprimer safari minimiran, je zgoraj odprt ampak lahko prides nazaj v safari, da ga kliknes na docku, lahko bi tut gori klikno...Pa vse nastavitve so gori, namesto v safari oknu. Pac stvar navade in se mi zdi precej cudno tak kot je na macu,
-ko tekst oznacujes z misko, se hitro zgodi, da kar vse oznacis, sem skoraj pobrisal cel tekst v tem sporocilu. lol
- logitechova miska g3, pa naprej/nazaj ne dela...
- cudno mi je tut , da ni nikje poti do fajlov, tak da ne morem kopirat v naprimer imageshack kar pot do mape, ko sem uploadal slike. Sem moral poiskat prav mapo, kje so shranjene. Pac traja dlje in nisem navajen to tak delat.
btw To celotno sporocilo, pa upload slik bi opravil na winsih sigurno 2x hitreje ce ne se prej.
Win 7 4me  Nazadnje urejal/a badguy999 Pon 06. Dec 2010 19:21; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #103 Objavljeno 06.12.2010 18:44:09 Re: maca uborabljam.... |
|
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #104 Objavljeno 06.12.2010 19:09:54 |
|
Stabilnost je windows vedno jebala in ga še zdaj. Da ne omenjam občutne upočasnitve sistema na nekih normalnih komponentah, ko je disk malce bolj poln, ali po slabem letu (ali manj) uporabe. Ja 7ka... in ne samo en primer.
Kar se pa tiče tiste replike na moj post pa je takole, experimenti imajo rok trajanja. Pač ne vidim poante treh os-ev. Če imaš čas za igračkanje ok, ampak to je že druga stvar. O požarnih zidih in antivirusnih je bv ponovno zgubljati besed...Glede zmazka sem mislim na windows s tistim dockom... Leopard nikakor ni - in ne more biti zmazek. Fact
Glede navajenosti ti pa mirne volje lahko rečem, da se splača en teden potrpet. Ker je idiot proof za naučit. Ajde... neki power user ne boš, boš pa se konkretno znajdel okoli.
Hja jeba je to da so naše fakultete toliko zadaj za svetom, da vsi vidijo samo mikrosoft... na srečo se tudi tole obrača na bolje. Glede licenc in da jih ni... imaš licenco za os-x?
Igre so za konzole. Od tega ne odstopim....
in še zadnji stavek... glede na to, da sma oba na faksu se o daaaaaleč ne moreva glih pogovarjat
Da pa dokončam... win je že v osnovi bil kopija applovega os-a. Vsi pa vemo kako je s kopijami. Tukaj mislim na UI.
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #105 Objavljeno 06.12.2010 19:26:23 |
|
Zaprem zaj safari, in kaj me čaka?
lol
Grem zaj hitro nazaj na winse, da pridem k sebi. heheh 
|
 |
Jabukspešl
Kraj: delta quadrant of the galaxy |
|
 |
|
Prispevek: #106 Objavljeno 06.12.2010 19:29:25 |
|
Drugič pa slikaj z 15 MPxl.
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #107 Objavljeno 06.12.2010 19:35:21 |
|
we_are_the_borg je napisal/a: | Drugič pa slikaj z 15 MPxl. |
Bi če bi lahko.  Pač že sam upload na imageshack je trajalo sigurno kaki 2 minuti, pa se mi pol ni dalo še enkrat uploadat in resizat.Trajalo je, na win 7 bi uploadalo v pol minute (ajde, shekan mac pa driverji,ampak internetne strani pa odpira takoj,kot sem navajen...). Pa ko sem kopiral linke v sporočilo, je kar [ pri img označlo pa pobrisalo. Vglavnem jeba. Si hitro po uri ali dveh takih fint, ob živce.
Valda, da nimam licenčnega Mac OS, če mam PC
Ah, kak fajn so winsi. Še dobro, da je nekaj izbire, da ni samo en OS. Lakai, sigurno še nekaj cajta ne grem na MAc OS. Z iphona pa tut ne mislim it, ker ima za moje pojme najbolši OS in vse povezano z njim za telefone.  Nazadnje urejal/a badguy999 Pon 06. Dec 2010 19:37; skupaj popravljeno 2 krat
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #108 Objavljeno 06.12.2010 19:37:55 |
|
badguy999 je napisal/a: | Zaprem zaj safari, in kaj me čaka?
lol
Grem zaj hitro nazaj na winse, da pridem k sebi. heheh  |
Tole se dogaja tudi na winsih 
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #109 Objavljeno 06.12.2010 19:38:38 |
|
jerca je napisal/a: | badguy999 je napisal/a: | Zaprem zaj safari, in kaj me čaka?
lol
Grem zaj hitro nazaj na winse, da pridem k sebi. heheh  |
Tole se dogaja tudi na winsih  |
Sej vem, jaz sem samo bil začuden, da tako "reklamo" najdeš tut na Mac OS.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #110 Objavljeno 06.12.2010 19:42:38 |
|
Hehehe, dobra reklama povsod mesto najde 
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #111 Objavljeno 06.12.2010 19:53:17 |
|
Moje mnenje, kokr vsakemu pase..
Jaz sem od winsih ze od zacetka win95.. In sem pac navajen.
Je pa res da sem opazil ene par stavkov, ki so spisani na pamet ne pa iz izkusenj..
Recimo tale.. Windows 7 se po enemu letu tako ze zabase, da vse steka ali pa ce je disk poln blablabla..
Sploh ni res. Tako je bilo na xp-jih. Ko si jih moral formatirat na pol leta, ce si hotel da sploh delajo priblizno normalno.
Z visto in win7 se pa ne zabase kar tako. Recimo js imam licencne win7 ze kake dobri 2 leti in delajo bp.. Nic slabse kot na zacetku..
In tudi mac os x se lahko zabase in dela pocasneje ipd..
Jaz mislim, da je vse odvisno od uporabnika. Imam tudi delujocega hackintosha, ki deluje kot treba posodobljen na 10.6.5 z vsemi gonilniki in mi je tudi mac os x zanimiv. Samo najbrz ne bi moral zivet samo z mac os x..
V bliznji prihodnosti bo padel kak mbp, to je sigurno..
Uglaunem naj se vsak odloci kar mu bolj pase.
Tako windows 7 kot snow leopard sta oba dobra OS-ja tako da stvar navade.
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #112 Objavljeno 06.12.2010 19:53:33 |
|
LoL... od kdaj naj bi pa bile reklame vezane na OS?  To je pač popup okno... zato pa obstajajo popup blockerji.
Sicer pa... badguy999, se vidi, da so v bistvu vse tvoje pripombe proti OSX-u stvar navade. Jaz lahko čisto iste stvari, ki jih ti "grajaš" na OSX-u grajam na Windowsih (pač stvar navade).
Npr. zakaj imajo windowsi gumbke za zapiranje, minimiziranje in maksimiziranje na desni strani zgoraj namesto na levi zgoraj?  Stvar navade pač
Npr. zakaj se morajo okna povečati čez cel zaslon? Na trenutnih ogromnih resolucijah je res "super" imeti browser raztegnjen čez cel zaslon, da imaš 3/4 zaslona ozadje strani, stran je pa po možnosti široka celih 800 ali 1000 pikslov  Meni je recimo super, da imam na monitorju istočasno odprt skype, browser, vlc in da od vsake aplikacije vidim okno in mi ni treba preklapljat med glavnimi aplikacijami. Ampak to je spet stvar navade... ko sem prestopil iz win na osx je tudi mene motilo, da se ne da avtomatično raztegniti okna čez cel zaslon.
Potem tipkovnica in zamenjan y in z.... to je res najmanjši problem uredit. Manj kot minutka dela.
Control panel na Win7 je men totalni poden od podna (sem pač navajen XP-jev). Ampak to je spet samo stvar navade.
Finder res ni najboljša aplikacija na OSX-u... ampak če ti ne znaš najti vnosa poti do mape, to še ne pomeni, da ne obstaja. Go-->Go to folder... oz. shift+cmd+G.
Pač... vse je stvar navade. Meni so tudi bili XP-ji včasih zakon (so mi v bistvu še sedaj najboljši windowsi). Potem sem šel na OSX in sem se tega tako navadil, da ne grem več nazaj na windowse. Glista mi ni bila všeč. Sedmica sicer zgleda OK... ampak ker jo uporabljam povprečno 5 minut na par mesecev in je nisem navajen, se je raje izogibam.
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #113 Objavljeno 06.12.2010 20:09:14 |
|
badguy999 je napisal/a: | [
btw To celotno sporocilo, pa upload slik bi opravil na winsih sigurno 2x hitreje ce ne se prej.
|
Jaz pa na WIN pogresam en tak enostaven program, kot je Skitch... ki je za upload slik res zelo enostaven in hiter ... Saj na WIN je nekaj takih programov... ampak nobenega nisem nasel, ki bi bil tako enostaven, zanesljiv in hiter... Poleg tega pri vecini potrebujes svoj webspace... Pri Skitch-u pa se vse shranjuje na njihovih streznikih... in imas res recimo en dele screenshot narejen v manj kot pol minute (skupaj z uploadom in lepljenjem v sporocilo  ) ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #114 Objavljeno 06.12.2010 20:11:13 |
|
badguy999 je napisal/a: |
Bi če bi lahko. Pač že sam upload na imageshack je trajalo sigurno kaki 2 minuti, pa se mi pol ni dalo še enkrat uploadat in resizat. |
Saj ravno zato je trajalo tako dolgo, ker nisi prej resize-al  ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #115 Objavljeno 06.12.2010 20:14:04 |
|
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabukspešl
Kraj: delta quadrant of the galaxy |
|
 |
|
Prispevek: #116 Objavljeno 06.12.2010 20:16:17 |
|
Lahko imaš Transmit in z widgetom uploadaš na FTP server ali pa lušno malo aplikacijo ImageWell.
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #117 Objavljeno 06.12.2010 20:20:11 |
|
Jest je napisal/a: | badguy999 je napisal/a: |
Bi če bi lahko. Pač že sam upload na imageshack je trajalo sigurno kaki 2 minuti, pa se mi pol ni dalo še enkrat uploadat in resizat. |
Saj ravno zato je trajalo tako dolgo, ker nisi prej resize-al ... |
Na win 7, na isti net liniji gre precej hitreje.Seveda ista resolucija.Sej pravim, da je internet strani takoj odprlo, kot na win.
Verjamem, da se da Mac os tut zelo hitro uporablat z njihovo tipkovnico, vendar na hackintoshu pač ni take izkušnje na macu.Ok, pa sem prave mace tut že uporabljal( macbook/pro, g4) pač nisem navajen in nimam potrebe, da bi se navajal. Tudi po 9 mesecih na istikopiji win 7ti ne delujejo nič počasneje.seveda traja zagon namizja dlje, ker se mi pač določeni programi zaženejo skupaj z winsi, vendar to itak nima veze. Win 7 je zeelo izboljšan napram xpjev glede 95% stvari.
@Mikrohard
Na win7 imaš zaj hitro prilagajanje oken na pol zaslona.Super funkcija. Še bo verjetno prišla v prihodnosti na Mac os, verjetno v malo spremenjeni, mogoče celo izboljšani, obliki.
Tudi slovensko tipkovnico mam nastavljeno, vendar še vedno zamenjuje y in z.
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #118 Objavljeno 06.12.2010 20:20:57 |
|
we_are_the_borg je napisal/a: | Lahko imaš Transmit in z widgetom uploadaš na FTP server ali pa lušno malo aplikacijo ImageWell. |
Na OS X ni problem.. tu uporabljam Skitch ...  ... Problem je, ker tega ni na WIN  Oz. verjetno je... samo ko sem nazadnje iskal, sem nasel recimo Jing, ki je se kar OK... Probal sem jih pa ene 10 ali 15 razlicnih... pa me noben ni zadovoljil  ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Skyfall |
|
 |
|
Prispevek: #119 Objavljeno 06.12.2010 20:29:37 |
|
Hjah, jaz si lasnim le iphone in ipod touch, sem uporabnik PCja na katerem imam win7 že eno leto(mi je zelo dober, prilagojen uporabniku...) Radovednost me je peljala do tega da sem naložil virtual machine OS X....kar je bullshit, pa ne sistem ampak stabilnost virtual machina itd. sam OS mi je zelo zanimiv in bi o njem rad izvedel več in ga bolje stestiral, kar je na virtual machine bolj neizvedljivo.
PS
gpc17 ali lahko na ZS napišeš malo več o tem kako si naložil hackintosh (kje si ga dobil, na katere driverje moram pazit, kje preverim kompatibilnost, nastavim dual boot, ipd. ) 
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #120 Objavljeno 06.12.2010 20:39:46 |
|
gpc17 je napisal/a: |
Je pa res da sem opazil ene par stavkov, ki so spisani na pamet ne pa iz izkusenj..
Recimo tale.. Windows 7 se po enemu letu tako ze zabase, da vse steka ali pa ce je disk poln blablabla..
|
Konkretno imam doma dva kompa. win 7. Eden licenčen eden ne. Ne govorit da na pamet. Res da niso neki stroji so pa povsem primerni za laufanje 7ke. Eden ima 500gb (stacionarni) leptop pa 230gb. Na obeh licenčni antivirusni - nod32. oba virus in spyware free. Razen 1x... ko sem na letop vtaknil jeben usb ključek. ampak je šlo porihtat. Letop na današnji dan potrebuje skoraj 4minute da se vklopi (win inštaliran junija). Namizni se vklopi normalno ampak deluje počasi, lag itd. (na tem je windows inštaliran nevem od januaja menda...). Uporaba je neka zmerna, brskanje, torrenti (serije)... kakšen film. Na namiznem še kakšna igra tu pa tam ampak pač ogromno office dokumntov. Letop je glede torrentov bol obremenjen (ogromno downloada serij, konstantno brisanje delov/sezon itd..)
Da pa sploh ne omenjam krešanje xp-ja ob kakšni modifikaciji... in potem viste, o kateri je tudi povsem brezpredmetno razlagati.
kakorkoli... ne govorim na pamet. Mac-a uporabljam slabi dve leti. Predkratkim sem nadgradil na SL. Nikoli problema... nikoli upočasnitve (ajde pozna se mu ko laufa 5dni zapored).
Pa ste lahko prepričani, da nisem nek laik, kar se tega tiče...
badguy999 je napisal/a: |
|
Tega pa sploh ni vredno komentirati. Na mac-u naredim v 20sekundah. in to zastonj, neovirano in povsem enostavno. Nazadnje urejal/a lakai Pon 06. Dec 2010 20:44; skupaj popravljeno 2 krat
|
 |