Vent in MSTORE Avstrija | |||||
Jezen sem na EPL zaradi Karmen. Miloš, čeprav živi v svojem svetu, in Dejan sta ok. Karmen pa misli, da je 2500 evrov vreden rač. za amaterske uporabnike (ko sem ji težil, kaj naj naredim, če dobim manj kot 12 mrtvih pixlov v ravni črti). Vglavnem, danes naj bi dvignil pri njih i7 2.93 iMaca. Mi je sodelavka od Karmen zagotovila, da je na zalogi in da je rezerviran na moje ime (ponovno, ker sem rezervacijo prej že umaknil). Pridem v trgovino, surprise? Karmen je računalnik prodala nekomu drugemu, pač je ignorirala to, da je rezerviran, ker je mislila, da sem neresen? Ok, gremo dalje. iStyle, mi gredo res na roko in so na prvi pogled super trgovina. Ampak cene? Ne me jebat, cene so kar zajetno večje (več kot 150 evrov več kot pri Apcom oz. EPL na isto specifikacijo). Ne vem, bom počakal do ponedeljka, ker mi je bila vsaj v času pogovora gospa Sandra prijetna. Poleg tega so mi tudi pisno zagotovili zamenjavo računalnika v primeru, da bi šlo kaj narobe oz. z njim ne bi bil zadovoljen (čeprav Apple napake ne bi priznal recimo). Torej, recimo da pozabimo Apple prodajalce v Sloveniji. Še z 10% popustom namreč plačam isto kot bi v Avstriji. Zato sem iskal trgovine v Avstriji in med googlanjem našel ta forum in ime: mStore. Mi lahko svetujete? Kakšne imajo cene, dobavne roke, koliko so humani (to mi je zelo pomembno, recimo, da bi bil ekran rumen in imel mrtve piksle v sredini, bi mi ga v nekem roku vzeli nazaj? - ali bi se, tako kot EPL sklicevali na Apple navodila in 0800 80321?). Raje grem k njim, pa sem bil proti tej miselnosti. Pa iskreno, jebejo naj se mi vsi s to cifro, ker me bo kap. Poznajo me res že vsi zaposleni tam in ravno danes so mi poslali yet another iPod shuffle, ker tudi sami ne morejo verjeti EPL-ju. In temu, da sem imel macbook pro ja 4x na servisu, pa se je spet superdrive skuril. Ali temu, da je samo eno izmed 4ih opravljenih popravil res zabeleženo v Apple bazi:) Haha, go figure. Druga možnost bi bil Apcom. Dali so mi ponudbo, s popustom je 2287 evrov (2tb, 27inch, i7 2.93) brez podaljšane garancije. Naj naročim in v primeru zjebanega ekrana, ki pa ni razlog za popravilo, tožim, ali naj grem raje drugam? Kakšna bi bila ponudba pri mStore? Raje tu ventam in vprašam, preden grem pisati dopis v Nemščini. Je že nekaj let od mature. Ob tej ponudbi v Sloveniji se mi gabi. Pot v Avstrijo se mi zdi še najmanj kar lahko storim, pri takem obnašanju bi šel celo v Anglijo - malo heca, ampak ne daleč od resnice. Ker iskreno? Taka aroganca tehle na EPL-ju.. Da se človek počuti kot klošar, ko kupuje računalnik za samo 2 hiljada in več. Haha, kam je prišel ta svet. In to, da se Karmen sicer strinja z zakonom, ki narekuje ali vračilo denarja ali zamenjavo ali... ali.. v primeru odkrite napake v roku 8ih dneh od nakupa, ampak ona brez dovoljenja APPLA - 0800 80321 ne more nič - medtem pa mi Tania (ja, moja frendica na Apple supportu) zatrjuje, da temu ni tako. Če se mislim pizdit, naj se pizdim EPL-ju in njihovim distributerjem (Apcom, Budimpešta etc?), s čimer se iskreno strinjam in gospodični tudi verjamem. Tako, mogoče malo harsh post. Ampak mi je vseeno, ker to je podn. Big Bang je 10 x bolj profesionalen. Pa so tudi oni v kurcu kdaj. M |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Predvidevam da kupujes i7 27" iMac ... cena si reku da je 2.5k ... poglej se http://www.fmcstore.si/ mislim, da je cena ista (tisti brez SSD diska)... sej ne, da bi delu reklamo ... vendar sam sem tam leto dni nazaj vzel iMac 24 ... dobu 10% popusta ... in zelo vredu odnos. Prav tako sem po nekaj mesecih naletu na tezavo, ko je nahitro nekajkrat zmankalo elektrike in se mi iMac ni vec hotel prizgati. V enem dnevu so mi ga upedenali in free ti spucajo prah kadarkoli dokler je komp v garanciji. |
|||||
![]() |
|||||
nazadnje ipada v ponedeljek.. takda... nevem kaj bi bilo lahko edino vsak ima svoje mišljenje o vsem ... edino kaj pa sem prepričan 100% da v naši preljubi DRŽAVI so itak najbolj nesramni ljudje... od trgovcev do kelnarjev... naya edino take izkušnje sem še imel na hrvaškem ![]() lp |
|||||
![]() |
|||||
prvo sem zajebal, ker sem prisel do neke bajte, office prostori podjetja, ne pa dejansko prodajno mesto. nakar se nek prijazni decko vsede v svoj avto in me celo pot vodi do trgovine, ki je bazirana v nekem vecjem trgovskem centru ala supernova. stopim v trgovino vsi nasmejani kot specene macke, mega prijazno osebje in pazi to eden od prodajalcev je vzel papirje in sel namesto mene postemplat in uredit papirje za carino (mekintos je cel v cro.). tko da lahko samo recem zupa gud |
|||||
![]() |
|||||
Kar pa je najpomembnejše. Imajo kakšen vračilni rok, v katerem lahko, če z izdelkom nisi zadovoljen, zahtevaš menjavo? I hate those dead pixels (primer z mojim prejšnjim macom). |
|||||
![]() |
|||||
Sem v "drugi temi" tudi pisal, pa očitno nihče ne bere tistega dela foruma. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
poskusi tukaj www.sistemko.net |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Priporočam! Sam tu kupujem in sem zelo zadovoljen! |
|||||
![]() |
|||||
Hruska (neverjetno prijazen in razumljiv!!! človek, čeprav še ne vem, kakšna bo ponudba oz. cena) in mstore definitivno vsaj 10x prekašata ostale ljubljanske prodajalce. Res, neverjetno kaj ponujajo majhne firme oz. čez mejo. Sem bil že razočaran nad Applom, potem pa okusiš prijaznost Apple care England in trgovine v Avstriji.. pa ti je vse jasno, kdo si zasluži grajo. Jebeš epl. Nazadnje urejal/a matevž Pon 30. Avg 2010 13:49; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||
![]() |
|||||
mi je rekla naj pokličem direktorja. Pa sem ji raje pustil cifro in me lahko pokliče nazaj, če kaj zve. Da ne bo kdo rekel, da nisem čisto vsake trgovine stestiral. |
|||||
![]() |
|||||
Nazadnje urejal/a zajtam Pon 30. Avg 2010 15:47; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||
![]() |
|||||
predlagam da se vrnes v 1. razred OŠ Aa Bb Cc .... |
|||||
![]() |
|||||
Ti popusti so v pri nas tako čudni od prodajalca do prodajalca, povem lahko sigurno da so se pri meni res potrudili in sem dobil točno to kaj hočem, ter dosti dodatnih informacij (sploh tehničnih) in mislim da jih boš dobil tudi ti.... |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Lepo, da kaj napišeš je pa krasno in fino če napišeš tako kot je ne pa le tisti del, ki ti je "všeč". Najprej se spomni kolikokrat in koliko časa ker na katere teme sva vse debatirala ter kaj vse je treba, da nekoga prepričaš. Očitno mi je uspelo če si tako navdušen. ![]() Glede tvoje fobije o pixlih smo ti v EPL kot pooblaščeni servis že velikokrat razložili, da delamo garancijski servis za Apple, ki predpisuje kako in kaj. Ne vem kje si našel ravno 12 pixlov v ravni črti, ampak... Karmen ti je lepo razložila, da če ne ustreza napaki v standardu se na našem nivoju ne da nič narediti, lahko pa kontaktiraš "customer care" na 080 080 321, kjer ti bodo zagotovo znali pomagati. Mislim, da je veliko bolje če ti nekdo vse realno razloži že pred težavo, kot pa obljublja bučke, ki jih kasneje ne more uresničiti. Preizkusi kdaj to pisno garancijo, ki si jo dobil; kakor sem ti tudi sam razložil sem "pri koritu" pa mi ni nikakor uspelo urediti zamenjave za en mrtev subpixel. Še drugi del zgodbe, ko si naročil nestandardni računalnik smo ti ga v EPL naročili brez delnega avansa, brez kompliciranja o odstopu od naročila. Naročili računalnik, te obvestili, da je prispel in oglasil si se ter odpovedal svoje naročilo, da si si premislil. Nič hudega, računalnik je bil sproščen rezervacije in čakal novega kupca. Ker si si drugi dan spet premislil in vmes poklical Urško je preverila če je ta računalnik še fizično pri nas in ti odgovorila, da je saj je še vedno mislila, da čakaš na dobavo naročene konfiguracije in seveda ni vedela, da si naročilo odpovedal, kljub temu, da si bil velikokrat pri nas in veliko razmišljal in ... skratka nenavadno, da si si premislil. Ko si se oglasil po preklicano naročilo pa je Karmen razložila, da je v tem dnevu že našla nekoga, ki je bil neizmerno srečen, da je nekdo (ti) odstopil od naročila. Torej Karmen ni ignorirala tega, da je rezerviran ali pa mislila, da si neresen saj si se zelo dolgo in v veliko obiskih odločal in vagal kaj bi katerega bi ipd. Karmen je tudi vodila tvoje naročilo posebne konfiguracije, ga oddala te obvestila o prihodu, vse lepo in krasno. Nato si ti preklical svoje naročilo češ da si si premislil, res je da si si v dnevu ali dveh spet ponovno premislil, ampak vsakemu je časovno zaporedje lahko enostavno jasno. Tu ni prav nihče mislil, da si neresen ali pa te je v veliko obiskih ignoriral. Naročilo si preklical in svet se še vedno vrti dalje. Ne vem od kod gnev in zmeda v tvojem pisanju, če se počutiš kot klošar je prišel ta svet le do dejstva, da ne zapišeš tako kot si si zaželel oz. sam premišljeval svoje že potrjene, preklicane, ponovno priklicane odločitve. Naj še enkrat razložim stvari z garancijo. EPL opravlja storitev garancijskega servisa za Apple, ki predpisuje pogoje in merila. Ko govoriš o vračilu računalnika je malo drugačna formulacija kot pa servisno popravilo oz. okvara ampak je tu sklicevanje pri prodaji na daljavo in stvarni napaki. Pri temu nima servis ne "customer care" prav nič. Vedno ti je ponujena možnost, da če se z neko proceduro, zavrnitvijo garancije ali podobno ne strinjaš, da kontaktiraš "customer care", ki ti pomaga rešiti težavo. Če se da ti povedo kako in ponovno obiščeš servis ali pošlješ izdelek v servis pa bo vse tako kot si se dogovoril. Apple je en in isti tako so enaki standardi in procedure povsod, seveda pa izdelek pridobi garancijo v državi nakupa, tako so ti pogoji ponekod v tujini precej različni kot v Sloveniji, seveda merila in standardi ostanejo isti. Dela z iPod shuffle-om in prenosnikom nisem razumel, saj če se spomnim si mi razlagal o pokvarjenem PC.ju, lahko pa sem kaj zamešal z veseljem pa to preverim. Če sem se kaj zmotil me popravi, če je kaj za vprašat vprašaj in rade volje pomagam. Seveda imaš vedno pravico do svojega mnenja, ki je lahko popolnoma drugačno kot moje, vesel pa bi bil če bi govorila o istih dogodkih in dejstvih enako. Zdi pa se mi, da bo tale moj post malo off topic ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Na EPL so dali vse od sebe, kar jim apple kot serviserju omogoca. Trenutno mi ostane le se klicanje na apple in se razkurit, ker od masine za 2300eur pricakujem, da ima ekran nic napak. Pri EPL kupujem ze osem let in vedno sem bil in sem se zadovoljen z njimi in tudi v prihodnje bom pri njih kupoval. Potrebno je pac razumeti, da si pravil igre ne izmisljujejo oni, ampak dobijo vsa navodila od appla. Servis je hiter. Da ne bo pomote, pri njih nisem kupil le enega mac-a, ampak ze vsaj enih 12. To je pac moja izkusnja. |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Ostalo - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2, 3, 4 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |