wifi problemi
|
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 04.05.2010 18:42:36 wifi problemi |
|
wifi ne dela oz. dela na čuden način.
Wifi router - Linksys wrt160n (http://www.itchasers.com/store/product_ ... _17546.jpg), katerega imam eno leto je te dni začel zajebavat.
Da razložim. Ker so mi prišli menjat okna, sem komplet dnevno sobo, kjer imam modem, router itd itd., izklopil, pospravil in pokril z zaščitno folijo.
Ko sem router in modem spet priklopil mi je delalo vse super, razen laptop od punce ni uspel vzpostavit povezave. Ko sem šel skozi nastavitve na mojem iMac-u in Macbook-u od punce sem opazil da ima ona ip adreso 192.168.1.100 jaz pa 93.103.174.30. To mi že ni šlo v glavo, nato sem šel pogledat če sem vse dobro priklopil in ugotovil da sem po pomoti priklopil tako: T-2 modem -> Eth1 na routerju. Kot sem napisal, meni internet dela, punci pa ne. Če priklopim kot bi naj bilo t-2 modem -> wan vhod na routerju pa nič ne dela.
Še to, na mojem iphoneu in iphoneu mojega dekleta wifi dela normalno - če imam prek eth1 priklopljeno.
Na iMac-u je nameščen OS X 10.6.3, na Macbooku pa OS X 10.5.8.
Kaj priporočate? Čeprav sem mac uporabnik od davnega 2001, ampak se ne znajdem pri teh zadevah ker sem pač bil skozi navajen, da stvari pač delajo 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 04.05.2010 19:25:23 Re: wifi problemi |
|
jmag666 je napisal/a: | wifi ne dela oz. dela na čuden način.
Wifi router - Linksys wrt160n (http://www.itchasers.com/store/product_ ... _17546.jpg), katerega imam eno leto je te dni začel zajebavat.
Da razložim. Ker so mi prišli menjat okna, sem komplet dnevno sobo, kjer imam modem, router itd itd., izklopil, pospravil in pokril z zaščitno folijo.
Ko sem router in modem spet priklopil mi je delalo vse super, razen laptop od punce ni uspel vzpostavit povezave. Ko sem šel skozi nastavitve na mojem iMac-u in Macbook-u od punce sem opazil da ima ona ip adreso 192.168.1.100 jaz pa 93.103.174.30. To mi že ni šlo v glavo, nato sem šel pogledat če sem vse dobro priklopil in ugotovil da sem po pomoti priklopil tako: T-2 modem -> Eth1 na routerju. Kot sem napisal, meni internet dela, punci pa ne. Če priklopim kot bi naj bilo t-2 modem -> wan vhod na routerju pa nič ne dela.
Še to, na mojem iphoneu in iphoneu mojega dekleta wifi dela normalno - če imam prek eth1 priklopljeno.
Na iMac-u je nameščen OS X 10.6.3, na Macbooku pa OS X 10.5.8.
Kaj priporočate? Čeprav sem mac uporabnik od davnega 2001, ampak se ne znajdem pri teh zadevah ker sem pač bil skozi navajen, da stvari pač delajo  |
Sem prepričan da imaš težavo z mac adresso. Ti so dobil IP od T2, medtem ko ima punca IP, ki ga je pridobila s strani routerja.
Mislim, da ima T2 refresh mac adresse na vsaj 24 ur. Kar pomeni, da bi ti jaz predlagal, da vse izklopi in jutri šeenkrat priklopi.
Tako kot si ti priklopil si iz routerja uporabil switch. in po moji logiki ima t2 na dostop do neta vpisano MAC adresso od tvoje mrežne in ne od routerja.
Lahko pa jih pokličeš in ti lahko takoj to uredijo.
Druga varianta pa je, da routerju nastavis mac adresso od tvoje mrežne kartice in bi zadeva tudi morala delovat.
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 04.05.2010 19:29:46 |
|
No ja nevem kako je na mac-u lahko ti povem glede s stalisca windows userja.
Prvo glede ip-jeu.
192.168.1.100 je lokalni ip sepravi se ne posilja v omrezje in je viden samo tebi.. Ti pa si imel globalen ip.. Pac tudi ti si imel lokalen ip ampak ti ga najbrz ni pokazalo nevem recimo 192.168.1.101.. In ona globalnega..
Jaz bi na tvojem mestu vse se enkat skonfiguriral sepravi router ..
Povezano imam jaz tako : t2 modem more jit en kabel eth0 ali eth1 v WAN prikljucek na routerju. Potem iz routerja imas lahko kable eth0,1,2,3 v masine.
Glede wireless-a najbolje da naredis tako. En kabel das v router in drua stran direkt v komp in se povezes na router ponavadi v naslov vpises 192.168.1.1(odvisno od routerja) geslo in upor.ime je ponavadi na spodnji strani routerja ali pa kaj takega user,admin ,,user,user,,admin,admin itd..
Se enkrat skonfiguriraj modem..
Nevem kako ima t2 ali moras preko ppoe povezave ali se samodejno poveze..
No ja malo pobrskaj.
Porocaj.
Lp
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 04.05.2010 21:28:20 |
|
gpc17 je napisal/a: | No ja nevem kako je na mac-u lahko ti povem glede s stalisca windows userja.
Prvo glede ip-jeu.
192.168.1.100 je lokalni ip sepravi se ne posilja v omrezje in je viden samo tebi.. Ti pa si imel globalen ip.. Pac tudi ti si imel lokalen ip ampak ti ga najbrz ni pokazalo nevem recimo 192.168.1.101.. In ona globalnega..
Jaz bi na tvojem mestu vse se enkat skonfiguriral sepravi router ..
Povezano imam jaz tako : t2 modem more jit en kabel eth0 ali eth1 v WAN prikljucek na routerju. Potem iz routerja imas lahko kable eth0,1,2,3 v masine.
Glede wireless-a najbolje da naredis tako. En kabel das v router in drua stran direkt v komp in se povezes na router ponavadi v naslov vpises 192.168.1.1(odvisno od routerja) geslo in upor.ime je ponavadi na spodnji strani routerja ali pa kaj takega user,admin ,,user,user,,admin,admin itd..
Se enkrat skonfiguriraj modem..
Nevem kako ima t2 ali moras preko ppoe povezave ali se samodejno poveze..
No ja malo pobrskaj.
Porocaj.
Lp |
To ne drži da je dobil lokalni ip, in da ga samo pokazalo ni. Vse ip-je ki jih pridobiš, bodisi preko routerja ali modema (beri ponudnika internet storitev) so vidni. v tem primeru je on dobil kar ip s strani t2-ja.
Siol res da dostopa preko pppoe protokola, kar pe ne drži za t2. pri t2 zadeva dela preko dhcp-ja v primeru dinamičnega ip-ja. Če imaš statični IP pa moraš ip-je vpisat.
Vendar zgoraj omenenjeni uporabnik zagotovo nima staičnega IP-ja, ker ga za zagotovo potem takem sploh nebi dobil s trani T2-ja.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 04.05.2010 22:32:16 |
|
Pomoje je blo tako:
Tvoj iMac (verjetno je na kablu) je dobil IP od T2jevega DHCP serverja (zato je delal).
MB pa po wirelessu od tvojega lokalnega DHCP servisa v routerju (lokalni IP). Ker router ni bil pravilno vklopljen, MB ni delal.
Kaj narest?
--------
Vse skupaj ugasni, priklopi kot je paravilno in spet prižgi. IPji se bodo leasali od lokalnega DHCP servisa - torej bodo 192.168.itd
Če bodo na kaki mašini drugačni, moraš nastavit, da se ponovno pridobijo od DHCPja.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 06.05.2010 22:09:19 |
|
tako imac kot tudi macbook sta wireless prikloplena. tudi router sem prav priklopil, ga resetiral, ampak še vedno ne dela.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 07.05.2010 05:16:36 |
|
Popolnoma ena problem imam jaz. Vceraj sem se oglasil pri starsih, ker wireless na eni masini ni delal. Brat je prav tako kabel ki gre iz optike v router pred dnevi vtaknil v lan1, v lan2 pa je prklopil kisto. Rezultat: dela samo ena masina, ves wireless pa je mrtev. V statutsu routerja sploh ni bilo vidnega zunanjega ip-ja in vsega ostalega. Nisem mogel vzpostaviti, pa da se jebes. Narocil bratu da naj iz stroma iztakne vse in danes ponovno prklopi, pa da vidimo ce bo delal. Porocam kasneje....
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 07.05.2010 09:01:25 |
|
mknez je napisal/a: | Brat je prav tako kabel ki gre iz optike v router pred dnevi vtaknil v lan1, v lan2 pa je prklopil kisto. Rezultat: dela samo ena masina, ves wireless pa je mrtev. |
Pomoje se v tem primeru router obnaša kot switch na lokalnem omrežju od T2. To pomeni, da "kišta" dobi IP od T2jevega DHCP serverja. Seveda če je tako nastavljena. Rabi tudi IP od gatewaya, da gre lahko v internet. Če vse to dobi, potem dela, če pa gateway manjka, pa ne.
Wireless pa upošteva nastavitve v routerju in vzpostavi svoje lokalno omrežje ... 192.168.xxx.xxx ... ti omrežji nimata medsebojne povezave (prvi del IPja ni enak). Zato mašina, ki je na wirelessu ne vidi v T2 omrežje in tudi ne v internet.
-----
Zakaj pa ne dela, ko spet vklopiš kot je prav, pa ne vem. Na pamet bi rekel, da se mašina zapomni neke nastavitve. Potem jo pa težko prepričaš, da jih pozabi.
Poskusi ročno vpisat IP za mašino in gateway or tvojega routerja.
Jaz sem mel enga minija, ki se ni hotel avtomatsko konektat na wireless (nikakor). Potem sem zbrisal vse nastavite za wireless, naredil NOVEGA USERJA in v njem nastavil wireless še enkrat. Potem je delovalo tudi v starem userju.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 07.05.2010 09:04:59 |
|
še enkrat, obe mašini sta wireless ... s tem da ima ena tak, druga drugačen ip.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 07.05.2010 14:30:23 |
|
jmag666 je napisal/a: | še enkrat, obe mašini sta wireless ... s tem da ima ena tak, druga drugačen ip. |
Nastavi ročno IPje.
Najprej poglej kakšen IP ima gateway
Recimo:
gateway: 192.168.1.1 (kar je ponavadi enako kot router)
Potem daj eni mašini 192.168.1.2
drugi pa 192.168.1.3
Če ne dela, probaj pingat najprej router/gateway, potem še mašine.
V najslabšem primeru poskusi z novim uporabnikom, prej pa zbriši nastavitve za wireless.
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 11.08.2010 18:07:25 tezave wi-fi |
|
lep pozdrav prisim ce mi lahko kdo pomaga prej sem imev iphone 3g z os 3.1.2 in je wi-fi normalno unolo delovav
sedaj pa sem kupil se enega iphone 3g 8gb z ios 4.0 mi pa wi-fi sploh nezazna in mi pise skos "NO WI-FI" zakaj bi lahko bi lo to.
prosim za odgovore
lp grega
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 11.08.2010 18:08:57 |
|
Prtegn reset all network settings. Settings --> General --> Reset..
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 11.08.2010 22:03:30 |
|
ka pa ce se se po tem isto pise? ali bi lahko bilo tudi kaj narobe s tem da je narobe nalozen ios4.0?
bi bilo bolje bi nalozil os 3.1.3?
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 11.08.2010 22:04:49 |
|
Ne. Na iOS 4.0 naj bi še izboljšali Wi-Fi povezljivost (definitivno so ga)..
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 11.08.2010 22:40:14 |
|
No tole je pa zanimivo.
Isto lynksys in T2
Prva mašina dela bp.
Notebook priklopljen preko kabla dela bp
Wifi iphone 3GS in 4 delata bp.
Ko pa na notebooku, vklopim televizijo preko vlc-ja ali MulticastTv pa se zgodi naslednje:
wifi viden vendar se ne moreš konekttat preko iphonov in moja brezžična miška logitech revolution preneha delat ali dela počasi, redko pa dela z 80% odzivnostjo.
No kaj porečete
|
 |