iphone 3gs ekran nedela
|
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 01.04.2010 08:07:16 iphone 3gs ekran nedela |
|
vceraj po koncanem telefonskem pogovoru sem opazil da bi mekran ne dela prav. na ekranu so svetile raznobarvne crtice kvadratki itd, kod da bi snezilo na televiziji. potem ko sem telefon dal v "sleepmode" in ga nazaj prizgal je bil ekran bel s prstom sem ga poskusal odkleniti in po uspesnem poizkusu se mi je pokazal osnovni meniki pa je cez par sekund spet izginil in prikazovati so se mi zacele crte kvadratki itd. kot da ga jebe grafika!!!. na koncu sem ga poizkusil izkopiti ampak neuspesno ekran je ostal bel in cetudi se ga dotikam ne slisim nobenih zvokov al kaj podobnega. zatorej cakam da se mi telefon izprazne da vzamem sim ven. telefona nisem poskodoval, nobenih udarcev padcev, srecanj z vodo vlago, premocno svetlobo prahom. tako da nevem kaj je. kupil sem ga lansko leto okoli septembra. od uporabnika samuraja. se vedno imam racun in vse papirje in me zanima ce ga lahko nesem kam na popravilo, ali pa zamenajt da mi dajo novega ? in ce ja kam ga moram nesti in ali velja kaksna garancija ??? na racunu pa pise da je bil telefon kupljen v mediworld torri d,europa italija. in ali mi ga popravijo ce je jailbraikan. in ali mi lahko prenesejo vse slike glasbo in ostale app. na morebitnega novega. ??? ima kdo izkusnje z servisi ?
|
 |
Jabuček
Kraj: Lj |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 01.04.2010 13:14:02 |
|
Neseš na servis, če imaš italijanski telefon je zate to najboljše, saj v vseh ostalih primerih s servisi ni nobene pametne rešitve.
Tvoje opcije so naslednje:
Neseš telefon direktno v AppleStore Italija (Milano ali Rim), tam ti zadevo zamenjajo nemudoma (v roku 30minut) in odkorakaš z novim telefonom ven. Kar se podatkov tiče, mislim da ti ne morejo pomagat.
Druga opcija je, da greš v Trst oz. kako drugo italijansko mesto takoj za mejo, greš v TIM ali Vodafone ali Bip Computer v Trstu, kjer ti bodo pomagali s tem, da gre telefon na servis ("v zamenjavo") v italiji. Ta opcija je sicer po eni strani dobra, ker se ti ni potrebno vozit 5ur do Milana, ampak po drugi strani pa lahko računaš, da boš brez telefona vsaj 1 teden, pa še v raznih TIM in Vodafone trgovinah, verjetno malo dlje traja da prodajalcu razložiš problem itd.
skratka če ti ni odveč, ti vsekakor svetujem pot v Milano, pa še lep izlet imaš. Moja druga izbira bi bila pa Bip computer v Trstu, kjer ti tudi pomagajo, pa še šefinja govori slovensko.
Upam da imaš telefon še v garanciji, če pa slučajno nimaš, si na hitro kupi AppleCare na eBay-u za male pare.
Če rabiš še kakšno dodatno info. v zvezi s tem, mirno uprašaj, mam precej izkušenj z tem.
Lp
Upam pa da imaš
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Maribor |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 01.04.2010 18:22:41 |
|
Madafaka je napisal/a: |
Upam da imaš telefon še v garanciji, če pa slučajno nimaš, si na hitro kupi AppleCare na eBay-u za male pare.
Če rabiš še kakšno dodatno info. v zvezi s tem, mirno uprašaj, mam precej izkušenj z tem.
Lp
Upam pa da imaš |
Daj povej kaj več o tem AppleCare
LP
Blond
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 02.04.2010 19:27:15 |
|
telefon sm kupu lansko leto septembra se mi dozdeva, garancija je pa 2 leti ? se mi zdi. bomo sli na en road trip do milana obrnt  na en pircek hehe!
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 16.04.2010 14:39:06 |
|
ok road trip sem odpovedal ker enostavno nimam casa da bi sel obrnit do milana. klical sem v tim ce mi lahko kaj pomagajo mi je prodajalec govoru samo apple shop apple shop...! v bip computer sem klical izbral na tajnici stevilko 3 za assistenco naprej pa nisem vedel kaj morm izbrat ker nisem razumel. tako da me zanima ce mi lahko kdo pomaga kako dostaviti telefon na servis. a se kdo vozi do milana ali rima ? ima se kdo v planu nesti popravt iphone da mu dam se mojega zraven. help me please.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 19.05.2010 08:34:37 |
|
ok danes grem ravno po novega iphona v trst. vsem ki imate tezave z iphonom in neveste kaj narediti glede servisa, vam priporocam naslednje. ce imate racun in garancijo se vam najbolj splaca nesti telefon v trst v trgovino "iltelefonino" na pontorosu, zraven cerkve-templja, svetega antona ki jo trenutno popravljajo. prodajalci znajo anglesko poves da je iphone ne dela, vprasajo te kaj je blo itd. kopirajo racun vzamejo samo telefon, polnilc in vse ostalo je tvoje. in telefon v roku 10 dni dobis zamenjan z novim. hec je v temu da gredo oni 1x na 2tedna v milano po zalogo telefonov za prodajo in medtem skocijo se v apple store zamenjat poskodovan iphone. ce ima telefon garancijo in racun jim ga takoj zamenjajo in ti ga dobis nazaj. trgovci te poklicejo da lahko prides po telefon placas 10 evrov, in se to so mi rekli da to je za koffe al pa za bencin ko so mi nardil uslugo in so sli zamenjat. je zlo varno ker dobis pogodbo za podpisat da si jim dal telefon in komu itd. telefonske si izmenjs tko da ti ne morjo vzet telefona in rect da jim nisi nic prinesu mas papirje in stem se zavarujes. tko da zakon.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Novo mesto |
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 19.05.2010 10:54:44 |
|
Samo en namig imam zate. Uporaba ločil in velikih začetnic, ker drugače je težko brat za tabo. Je pa fajn, da si zadevo poštimal.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 19.05.2010 12:44:03 |
|
A ti niso nič težil ker je jailbreakan, saj, če ga jailbreakaš izgubiš garancijo.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 19.05.2010 13:23:09 |
|
nic mi niso tezil ker itak niso mel casa pogledat kolikor sem se z prodajalko pogovarjal, je ona skocila v trgovino in rekla da ij telefon pac nedela, prodajalec ga je sam pogledal ce je morda kej pocen, razbit itd. ker ni nic opazil jo je vprasal kaj se je zgodilo in povedala je isto kot jaz, da se ji je po koncanem telefonskem pogovoru naredil bel ekran in da ni bilo mogoce telefona vec uporabljati. prodajalec je pokimal ji dal iz stelaze nov telefon, in to je blo to. brez komplikacij. zdejle ga ze back upam. in se nic mi ni blo treba placat, pac rekla je da dejansko niso meli nic stroskov in da mi nimajo kaj zaracunat, ampak da vcasih stranke pustijo napitnino cca. 10 evrov ker drugace te pride drazje ce das telefon dejansko popravit al pa ce ga sam neses v milano. in ker je bla huda prodajalka in ker so glih zapiral sem jo povabu na pijaco, pico, sladoled kar kol. in je rekla da ok in sva sla v blizno restavracijo na kosilo jst sm pasto z morskimi sadezi ona je bolonez, se mal sva se menla o njej  mam cifro, nakar sem placal 30 evrov za 2 kosili in sva sla vsak v svojo smer, pa se prej na blagajni sem ji pustil 10 evrov kao ce bodo sli na kofe al pa kej. skratka raj dam 40 evrov kot 200 sam za bencinki tank do milana in nazaj.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 19.05.2010 13:27:54 |
|
sleek  to s prodajalko mislm
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 19.05.2010 17:35:21 |
|
Zanima me pa kako gre zadeva če nimaš računa..
Je pa tvoj iPhone uradno aktiviran?
|
 |