Mastercard kartica N26 | |||||
zaenkrat uporabljam revolut PRO, dobis na vse 0.4% (pred mesecem je bilo celo 1.0) _________________ iPhone 16 Pro 128GB black Apple TV 4K 2022 Apple Watch Series 8 45mm HomePod GEN2, HomePod Mini AirPods PRO gen 2 |
|||||
_________________ Don't forget to takeout profits! |
|||||
|
|||||
|||||
|||||
Prav krco da je 5 mestno stevilko nakazu v enmu šusu pa ni pričakoval problema da te nau še furs enkat presenetu _________________ Probaj bit ne-užaljen če si citiran =) Fuck new MacOS'es! X, El Capitan is at the TippyTop! |
|||||
Zakaj bi mel problem kokrkol da je cifra ? Sej ne delam nic kaznivega ? Uglavnem prvic se mi je to v lajfu zgodilo , ocitno niso sam naše banke kmečke . _________________ Don't forget to takeout profits! |
|||||
jah ce bi blo tko simpl bi vsak pral "cudne" gotovine prek starsa .. zato pa so auto-flaggi za "pranje danarja" kater je tebe ufatil hah _________________ Probaj bit ne-užaljen če si citiran =) Fuck new MacOS'es! X, El Capitan is at the TippyTop! |
|||||
Jst nevem kaj ti misls da sm jst , sam kriminalc nism Ni človeka na svetu ki sm ga jst nategnu ali karkol finacno prevaro naredu . In spet ponauljam , nic nebi reku ce bi to transakcijo zamrznili in da bi se zdaj sli nekaj . Ne pa celotni racun in kartico . Mas jo pa za primarno banko ... Tolko o temu _________________ Don't forget to takeout profits! |
|||||
Če se ne motim je 10k meja za posebno obravnavo kar na splošno. Pač te kontrolirajo. S cirkusom boš zadevo poslabšal. Konec koncev je nakazilo brez pripadajočega dokumenta problem. Nek dokument mora bit. Pogodba, račun, predračun ... Zanima jih predvsem davek. Pač naredi nek dokument, iz katerega je razvidno, da si dobil od očeta nakazilo in preveri, da za to slučajno ni treba plačat davek. Furs bo pa od banke podatke avtomatsko dobil in tam se hitro kaj zatakne. Jaz sem mel kontrolo zaradi 120 EUR ene dividende. FURS je videl priliv iz trgovalnega računa, prijave pa ni bilo, ker je šlo za SLO dividende. In so takoj začel omenjat 400EUR kazni. No, ko sem jim dostavil dokumente z mojo razlago, je blo vse OK. Pač kontrola. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
Vseno se mi ne zdi korektno da nekomu zamrznes racun . Razumem da doloceno transakcijo ali karkol , ne pa celotni racun z kartico vred , in jaz zj naj cakam x dni da oni se javijo . _________________ Don't forget to takeout profits! |
|||||
Krco, mame skoz pravjo zdravje zdravje drugo ni tok vazn _________________ Probaj bit ne-užaljen če si citiran =) Fuck new MacOS'es! X, El Capitan is at the TippyTop! |
|||||
To je pa res , ah sm se mlad , sej bo _________________ Don't forget to takeout profits! |
|||||
Davka na prvi dedni red ni.... more pa furs vedt =) ------- Oprostitve davka na darila Davka na prejeto darilo ne plača otrok, posvojenec, zakonec ali zunajzakonski partner darovalca, zet, snaha, pastorek in obdarjenec, ki z darovalcem živi v registrirani istospolni partnerski skupnosti. .... V omenjenih primerih oprostitve je treba napoved vseeno vložiti. ------ _________________ Probaj bit ne-užaljen če si citiran =) Fuck new MacOS'es! X, El Capitan is at the TippyTop! |
|||||
Lahko poveš malo več o tem? Ni tako, da tuje banke sporočajo stanje na banki konec leta (po nekem EU al celo OECD predpisu) in ne individualnih transakcij? Ali je pač broker poslal podatke na FURS? Kaj točno si dobil od FURS? |
|||||
Ja. Gre za transakcijski račun pri avstrijski banki. Zraven ima še trgovalni račun. Prilivi na tr so samo iz trgovalnega računa. Ko sem naredil prijavo na furs, so me klicali, da podatki strižejo. Za toliko, kot je bilo dividend od slo delnice. Takrat sem štel, da se tega ne ptijavlja, ker je vse plačano in prijavljeno že v sloveniji. Zato te dividende nisem vključil v prijavo. Sem pa pripel dokument, iz katerega je bilo to razvidno že ob prijavi. No, zdaj pa vsako leto tudi to dividendo prijavim, in dodam moje pojasnilo, kaj to je. Je pa problem, ker jaz nisem vpisan v delniško knjigo, pač pa banka. Dividenda z odbitim davkom se pa pojavi na trrju. Iz dokumenta je razvidno, koliko davka je bilo že plačano v slo. Je pa avstrijski davek manjši. Zato je bilo že govora, da bi moral še enkrat plačati razliko. Kar je pa dvojna obdavčitev. Mal je zmešnjave, ampak je furs dost korektno zadevo obravnaval. Niso pa zaznali posamezne transakcije, ampak jim je skupen promet strigel s prijavljenim. Za ranga 120 eur. _________________ Get a life, get a Mac! ¯\_(ツ)_/¯ |
|||||
I feel you Tudi meni je pred nekaj leti počil živec, ko sem na svoj lastni osebni TRR na banki želeli položiti cca 3.000€ gotovine in me je uslužbenka začela spraševati o izvoru denarja. Ustna razlaga namreč ni zadostovala, želela je dokument v pisni obliki in dejansko nisem dosegel, da bi mi sprejeli gotovino. Od takrat naprej me na banki niso več videli. Z gotovino ne delam veliko, kolikor jo pa vseeno dobim, poskrbim da jo tudi sproti porabim Se je pa tudi pri nas v firmi lani FURS oglasil, ker so zmotno mislili, da želimo goljufati. Pojavili so se na vratih brez vnaprejšnje najave, s takšnimi izrazi na obrazu, da bi človek mislil, da jim milijone prikrivamo Program, ki izstavlja račune in komunicira z davčno blagajno, je narobe poknjižil avansne račune, tako da smo imeli v letu 2011 ravno toliko premalo prikazanega kot je bilo v 2012 potem preveč prikazanega. Ampak ne, FURS ni pogledal enega leta nazaj in enega leta naprej, oni se zapičijo samo v tisto kar je njim v prid. Smo rešili brez kazni ali opomina, zgolj pojasnilo, s katerim je bilo vse razloženo. Konec dober, pa tudi oni so potem ko so videli, da vse delamo pravilno, povsem spremenili izraze in bili čisto ok sogovornik. _________________ www.cekarcek.si - spletna trgovina z izbrano ponudbo pametnih gadgetov Netatmo, Wahoo, DoorBird,... GoPro kamere in dodatna oprema |
|||||
Kokr da nic ni blo , ampak aj cao .... Lp PS : Sm se pa mal za foro spustu zj njimi v prpir haha Pa praujo da nic ni narobe in naj bi bila to "skripta" ki automatsko zaradi preteklosti , zamrzne racun . _________________ Don't forget to takeout profits! |
|||||
Zavezanci (tudi banke in hranilnice) so v skladu z ZPPDFT-2 dolžni izvajati ukrepe za odkrivanje in preprečevanje tveganj pranja denarja in financiranja terorizma ter v sklopu tega zagotoviti poznavanje stranke, vključno z izvorom sredstev, s katerimi ta posluje. Na to pa ne vpliva zgolj dokument, ki ga predloži stranka, ampak tudi preostale informacije, ki jih je banka pridobila od stranke v okviru pregleda stranke pri sklenitvi poslovnega razmerja (KYC) in tekom skrbnega spremljanja njenih poslovnih aktivnosti (transaction monitoring). Da zavezanci lahko izpolnjujejo zahteve, ki jim naložene z ZPPDFT-2, lahko pojasnila in dokazila o izvoru sredstev zahtevajo neposredno od stranke. Obseg zahtevanih pojasnil oziroma dokazil je odvisna od stopnje poznavanja stranke (npr. nova ali obstoječa stranka) in ocenjenega tveganja za pranje denarja in financiranje terorizma in je torej predmet konkretnega poslovnega razmerja med zavezancem in stranko. |
|||||
|||||
« Poglej prejšnjo temo - Aplikacije za iOS - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si | Kontakt Domov Na vrh strani |